Следећа влада Косова мора да укине таксе

Специјални представник САД за Западни Балкан Метју Палмер изјавио је за Глас Америке да следећа косовска влада мора да буде спремна да суспендује царине.

Србија 19.09.2019 | 07:25
Следећа влада Косова мора да укине таксе
Он сматра да су царине, како је навео, "препрека за наставак дијалога" између Београда и Приштине.

Палмер је додао да се САД надају да би Србија на укидање царина одговорила својим иницијативама, које би обухватиле и потенцијалну суспензију кампање за повлачење признања Косова, а да би на тим основама, две стране могле да се врате за преговарачки сто у позитивној атмосфери, окренуте постизању споразума, пренео је вечерас Глас Америке.

"Прва ствар је да сачекамо изборе на Косову, који су заказани за 6. октобар, после чега следи процес формирања владе", рекао је Палмер две недеље пошто се вратио из посете региону, током које је разговарао са представницима Београда и Приштине.

"Ми ћемо јасно ставити до знања да су наша очекивања да следећа влада Косова буде влада која је за дијалог, влада која је спремна да суспендује царине, које су препрека наставку процеса дијалога, влада која је спремна да састави преговарачки тим са снажним овлашћењима и спремна да се ангажује за преговарачким столом са Србијом, са озбиљношћу у намери да постигне споразум о нормализацији односа", рекао је Палмер.

Према његовим речима, САД ће бити са њима у свакој фази процеса, али "Косово мора да преузме контролу над својим судбином".

(Бета)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Нису Срби толико наивни!

19.09.2019 05:29

Некакви преговори са "владом" су сувисни. Ради се о томе да ли признати такву владу или не! Палмерн уводи на мала врата признање самопрогласеног Косова. Какав муљатор, зар не?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.09.2019 06:37

А сто је муљатор.

Name

Боки

19.09.2019 12:06

Ајде Палмеру паламуди негдје друго. Сада је касно да укинете Таxе, нанесена је милионска стета. Оставили сте српски народ на косову гладне и зедне. Прво нам намири стету од 20 милијарди долара за бесоравно бомбардовање. Клекните на гробове дјеце које сте побили. Онда се јави. Смраду и сподобо. Никада вам то опростити нецемо нити дати педаљ свете српске земље.

Name

демокрација по грбаци?

19.09.2019 05:39

Ова изјава једиректно мјесање у унутрасње послове једне суверене дрзаве!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Руза Бајиц

19.09.2019 05:48

У овом слуцају вриједи: боље бити рузан него млад!

ОДГОВОРИТЕ