Декларација СДА уперена против мира у региону

- Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић изјавила је вечерас да је декларација СДА усмјерена против мира, стабилности, добрих односа, коегзистенције, сарадње, кохезије и то не само у оквиру БиХ него и на ширем регионалном плану.

Република Српска 18.09.2019 | 23:39
Декларација СДА уперена против мира у региону
“Декларација СДА дефинитивно задире у темеље Дејтонског споразума и нуди одређена рјешења која су апсолутно противна Дејтонском споразуму и уставно-правном поретку и систему који је тај споразум успоставио. Није само зауставио рат, него нам је дао и устав”, рекла је Цвијановићева за АТВ.

Цвијановићева је навела да је оно што је предложено у декларацији СДА супротно интересима српског и хрватског народа, истичући да се ту пропагира организација БиХ која не може да заживи јер за то нема сагласност у Републици Српској, те показује инвазивнији приступ и однос једног народа у односу на друга два, што је неприхватљиво у БиХ.

“СДА намјерно блокира процес имплементације изборних резултата и поштовања изборне воље грађана Републике Српске. Наш став је да се то не смије дозволити”, поручила је Цвијановићева, која је и предсједник Републике Српске.

Она је рекла да институције Републике Српске као одговорне морају да раде све да би спријечиле неког да ремети нешто што је сасвим нормалан политички процес, те да они који могу да формирају власт на нивоу БиХ и преузму на себе одговорност.

“СНСД заједно са својом коалицијом тражи да се поштује изборна воља грађана и да они који су жељели да обезбиједе представљање Републике Српске својим већинским гласом имају то право”, истакла је Цвијановићева.

Цвијановићева је истакла да СДА не жели истински суживот са другима у БиХ, већ намеће своју политичку агенду другима и пропагира причу која не може ухватити корјен у БиХ, попут приче о једном језику и идентитету.

Она је оцијенила да је СДА блокирала цијели систем на нивоу БиХ и омогућила изборним губитницима из Републике Српске да остану у техничком мандату који је раван ничему.

“У Сарајеву сигурно не треба да сједе изборни губитници из Републике Српске који у складу са својом политичком процјеном сматрају да треба тамо да сједе.
Не мислим да треба тамо да сједе, јер смо имали изборе и завршена је та прича. Какав допринос они могу дати грађанима у техничком мандату, а пола мандата не функционишу на прави начин”, упитала је Цвијановићева.

(Срна)

Коментари / 31

Оставите коментар
Name

БОРАЦ Р СРПСКЕ

18.09.2019 21:43

ПИСАЛИ СТЕ И ВИ РАЗНЕ ГЛУПОСТИ ПА ОД ТОГА НИСТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДРАГО ВЕЛИ

19.09.2019 05:11

– Жељка Цвијановић својим небулозним изјавама наноси невиђену штету Републици Српској, рачунајући на то да су сви изгубили памћење. Тражила је да рушимо и законе Савјета министара којим је предсједавао Никола Шпирић тако што нам је достављала негативна мишљења Владе РС, што је за нас било обавезујуће. На питање нас из Клуба посланика зашто то радимо, она је тврдила да Никола Шпирић ради за странце и да га треба рушити. Било је то за нас јако понижавајуће, па сам зато одбио да будем на листи СНСД за Парламент БиХ 2014. године, каже Калабић. И шта рећи жена сједи у Свјетској банци и још она расправља о финансијама. Мајко мила па ми смо пропали седам пута.

Name

Ре

19.09.2019 05:26

Види види,казе крси се Даyтон устав и воља српско народа.А ви васом декларацијом управо то цините,против сте Босне,Босњака и свега сто је босанско а уставно је.И поред тога хускате Хрвате против Босне и Босњака.Е види сад како је кад се иде тук на утук.Доста су вас Босњаци вас трпјели.Сад цемо ми да пјевамо пјесму "немозе нам нико ниста"

Name

Сер од Добоја

19.09.2019 07:04

Јадна мајко своја :))) шта је све твој шев Баја причао, писао и будаласао , не знам како смо уопште живи. Додигово цртање карата је за Бакирову декларацију садња љубичица. Носите се сви у 100 пм.

Name

x

19.09.2019 08:21

Бисерка немој тако против Босњака, немој тако земљацима!?

Name

Таково

19.09.2019 12:15

Казе Пејина унука е куку нама са нама. СНСД је угрозио опстанак српског народа и РС својим лоповлуцима и лазима, којекаквим референдумима , отцјепљењем , неријесеним убиствима, понизавањем бораца итд....срами се пихх

Name

Весна

18.09.2019 21:49

А син Игор и ПроИнтер

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зајебант

18.09.2019 21:50

Зељка и Цомбе бацају бомбе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Зајwбант

19.09.2019 01:19

Глупља је и од чомбета

Name

Как

19.09.2019 05:45

појава дотичне је вриједјање ума

Name

истина

18.09.2019 23:37

Де муци блебаса

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

19.09.2019 00:20

113% само слушај како рудоњу...а својом главом немој мислит !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хркљуссссхххх

19.09.2019 02:10

Нама је свима јасно, ми сви пропадамо, можда полако али сигурно. Али шта ће Жељкица и компанија када и њима додје крај? Кад засвирају "пиано" ал' мало "форте цхелиссимо". Ладно све главоње из СНСДа могу у затвор за прикривање убиства Давида Драгичевића, све до једног! Чава трава исто са својим пајдшима за узимање новца и уговарање послова у даљој будућности, само да ћути ко заливен. Падате сви само је питање ко од вас иде у коју државу за "штуру". Треба тад границе позатварат!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Самке

19.09.2019 04:15

Још једна лакрдија владајуће коалиције и са једне и са друге стране. Кад год се почну откривати крупније афере ето неке резолуције за замазивање очију... И то из руку сда или снсд. Провидно,али баш...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Титаник

19.09.2019 04:19

Па и суд кад нешто пресуди нико не поштује а страначке изјаве су чисто лупетање . Мислим да у дуелу лупетања између њих двојице убедљиво води Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

19.09.2019 05:06

Ти Францетицка бјези у РХрватску или у Русију са трактористом ако додје до срања

ОДГОВОРИТЕ
Name

е сада

19.09.2019 05:28

Да ли је могуће да неко чита и слуша шта ова појава изјављује?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рекља-казаља

19.09.2019 05:31

Немојте да вам додје Палмер у канцеларију, ха, ха..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Самостална РС

19.09.2019 05:34

А ваша самостална или раздружена или независна незнам како је зовеш пошто си ти полу хрватица 113 посто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

19.09.2019 05:35

Е ако си ти то рекла "дакле,значи..." Онда је то сигурно анализирано са свих могућих "страна"......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

19.09.2019 05:53

Колико су искрени нека потврде и ове чињенице; "– Жељка Цвијановић својим небулозним изјавама наноси невиђену штету Републици Српској, рачунајући на то да су сви изгубили памћење, каже за Истинито некадашњи парламентарац и бивши високи функционер СНСД Драго Калабић. Калабић подсјећа да је 2010. и 2011. године Жељка Цвијановић, као и тадашња Влада РС, била против избора било каквог Савјета министара, а политику опструкције је наставила и када је постала премијер у марту 2013. године. – Тада је говорила да јој не треба Сарајево и да је не занима, а сада нам приређује понижења са позиције предсједника РС, национално срамним и погубним изјавама, истиче Калабић. Он је реаговао на посљедње иступе предсједнице РС Жељке Цвијановић која је, између осталог, рекла да “предстоји тешко вријеме, а, уколико не буде формиран нови сазив Савјета министара, неће бити координације свих нивоа власти, што значи да ће се још теже управљати кризом”. – Жељка Цвијановић својим небулозним изјавама наноси невиђену штету Републици Српској, рачунајући на то да су сви изгубили памћење. Тражила је да рушимо и законе Савјета министара којим је предсједавао Никола Шпирић тако што нам је достављала негативна мишљења Владе РС, што је за нас било обавезујуће. На питање нас из Клуба посланика зашто то радимо, она је тврдила да Никола Шпирић ради за странце и да га треба рушити. Било је то за нас јако понижавајуће, па сам зато одбио да будем на листи СНСД за Парламент БиХ 2014. године, каже Калабић. СНСД се тада оштро противио избору новог сазива Савјета министара. У новембру 2010.године, заједно са опозицијом утврђена је политичка платформа оф шест принципа који су се односили на питања уставних промјена, чланства у ЕУ, могућности расписивања референдума, покретање виталног националног и ентитетског интереса, као и непризнавање Косова. Од тих принципа и платформе на крају није било ништа, Парламент БиХ је на самом крају 2011. године одобрио усвајање Приједлога закона о буџету институција и међународних обавеза БиХ за ту годину и обавезао Савјет министара БиХ да усвоји одлуку о привременом финансирању институција БиХ за прва три мјесеца 2012. године. Никола Шпирић је на функцији предсједавајућег Савјета министара провео пуних пет година, од 11. јануара 2007. до 12. јануара 2012. године, када га је замијенио Вјекослав Беванда. Савјет министара БиХ функционисао је у техничком мандату 15 мјесеци након избора. Драго Калабић је почетком септембра 2018. године поднио оставку на чланство у ОО СНСД Прњавор. Као разлог оставке Калабић је навео да не жели ништа имати са људима који сматрају да се неистомишљеницима треба осветити чак и на дјеци...." Срамно да срамније неможе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално гледано

19.09.2019 06:03

Ова се води оном старом 100 пута поновљена лаж постаје истина... Јел СДА крива што СНСД неће да поштује Закон који је на снази око НАТО интеграција? Је ли СНСД позива на рат кад на дневној бази бар 5 пута кажу БиХ неодржива, РС је држава, РС је самостална, РС ће се одцијепити и припојити Србији, Срби имају као народ своју војску у Србији, бошњаци повратници су окупатори, позив на молитву је урлукање итд? Јел СДА блокирала конститутивност срба у појединим кантонима у ФБиХ или је то можда СНСД са ХДЗом урадио? Треба бити искрен па рећи ко је тај ко изазива националну нетрепељивост и позива на рат...

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајлија

19.09.2019 07:40

Додик упорно провоцира,омаловажава и понижава Бошњаке.Неком ће пући филм и ово ће све отићи до врага.Он крши сваку одредбу дејтонског споразума својим мутним радњама које је побројао дискутант изнад.

Name

Ре

19.09.2019 12:19

Тракторијада це бити први падају Лактаси , Додик изазива рат то је будали јасно

Name

ТиТО

19.09.2019 06:08

ЈЕ ЛИ ТО И ПЕЈИНА УНУКА НЕСТО РЕКЛА?? А ГДЈЕ СУ ЈОЈ БИЈЕЛЕ ЦИЗМИЦЕ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ова

19.09.2019 07:03

мисли да смо ми сви изгубили памцењеее!!лупета ли купета!!!овдје поток тамо зец!!! зена изгубила компас!а кад це закон за све једнак !?? то је питање па са по реду станете пред закон!!!! дно дна

Name

Ма ста кажеш ??

19.09.2019 06:47

Ја види ти ПЕПЕЉИГЕ, љепотице из царева басте. Бок Цвјетка. Сунце српског неба неб те дао Додик ни за стрицу леба. Златокоса дјевојчице ко ти љуби гадно лице . Драга наша предсједнице . Маскота од фрајера упс ,!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цвијо

19.09.2019 07:38

овај ферман је ко нацрт нецега, написаног на таригуз папиру , да се дигне дзафа(друго ниста и не знате)...па да се мјесец дана бруји о пупа хави коју сте сви скупа осмислили.Него док сте око таригуз писма " забринути " има ли се успут ста покрасти...ето,то нам реци,ако смијес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

19.09.2019 08:03

Не ваља ни декларација твоје странке ни декларација СДА за народ у БиХ. Обе те странке су лоповске и апсолутистичке секте штетне за народ у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СА

19.09.2019 11:02

БИСО МЛАТИШ ШТО ТИ ДОДИК НАРЕДИ. ТИ СИ ЈАДНА И БЈЕДНА КАДА ТИ ЈЕ ЖИВОТ ПОД ПРЕСОМ ДОДИКА. ГОВОРИШ А ЗНАШ ДА НИЈЕ ТАКО АЛИ МОРАШ. САМО ЈОШ МАЛО ПА ЋЕ ТЕ ЗАМЈЕНИТИ МАЗАЛИЦА.

Name

Сути,молим те!

19.09.2019 19:03

Немој Зељка молим те!Ако и за кога вриједи она-"Паметнији си кад сутис",за њу вриједи.

ОДГОВОРИТЕ