Deklaracija SDA uperena protiv mira u regionu

- Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je večeras da je deklaracija SDA usmjerena protiv mira, stabilnosti, dobrih odnosa, koegzistencije, saradnje, kohezije i to ne samo u okviru BiH nego i na širem regionalnom planu.

Republika Srpska 18.09.2019 | 23:39
Deklaracija SDA uperena protiv mira u regionu
“Deklaracija SDA definitivno zadire u temelje Dejtonskog sporazuma i nudi određena rješenja koja su apsolutno protivna Dejtonskom sporazumu i ustavno-pravnom poretku i sistemu koji je taj sporazum uspostavio. Nije samo zaustavio rat, nego nam je dao i ustav”, rekla je Cvijanovićeva za ATV.

Cvijanovićeva je navela da je ono što je predloženo u deklaraciji SDA suprotno interesima srpskog i hrvatskog naroda, ističući da se tu propagira organizacija BiH koja ne može da zaživi jer za to nema saglasnost u Republici Srpskoj, te pokazuje invazivniji pristup i odnos jednog naroda u odnosu na druga dva, što je neprihvatljivo u BiH.

“SDA namjerno blokira proces implementacije izbornih rezultata i poštovanja izborne volje građana Republike Srpske. Naš stav je da se to ne smije dozvoliti”, poručila je Cvijanovićeva, koja je i predsjednik Republike Srpske.

Ona je rekla da institucije Republike Srpske kao odgovorne moraju da rade sve da bi spriječile nekog da remeti nešto što je sasvim normalan politički proces, te da oni koji mogu da formiraju vlast na nivou BiH i preuzmu na sebe odgovornost.

“SNSD zajedno sa svojom koalicijom traži da se poštuje izborna volja građana i da oni koji su željeli da obezbijede predstavljanje Republike Srpske svojim većinskim glasom imaju to pravo”, istakla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je istakla da SDA ne želi istinski suživot sa drugima u BiH, već nameće svoju političku agendu drugima i propagira priču koja ne može uhvatiti korjen u BiH, poput priče o jednom jeziku i identitetu.

Ona je ocijenila da je SDA blokirala cijeli sistem na nivou BiH i omogućila izbornim gubitnicima iz Republike Srpske da ostanu u tehničkom mandatu koji je ravan ničemu.

“U Sarajevu sigurno ne treba da sjede izborni gubitnici iz Republike Srpske koji u skladu sa svojom političkom procjenom smatraju da treba tamo da sjede.
Ne mislim da treba tamo da sjede, jer smo imali izbore i završena je ta priča. Kakav doprinos oni mogu dati građanima u tehničkom mandatu, a pola mandata ne funkcionišu na pravi način”, upitala je Cvijanovićeva.

(Srna)

Komentari / 31

Ostavite komentar
Name

BORAC R SRPSKE

18.09.2019 21:43

PISALI STE I VI RAZNE GLUPOSTI PA OD TOGA NISTA

ODGOVORITE
Name

DRAGO VELI

19.09.2019 05:11

– Željka Cvijanović svojim nebuloznim izjavama nanosi neviđenu štetu Republici Srpskoj, računajući na to da su svi izgubili pamćenje. Tražila je da rušimo i zakone Savjeta ministara kojim je predsjedavao Nikola Špirić tako što nam je dostavljala negativna mišljenja Vlade RS, što je za nas bilo obavezujuće. Na pitanje nas iz Kluba poslanika zašto to radimo, ona je tvrdila da Nikola Špirić radi za strance i da ga treba rušiti. Bilo je to za nas jako ponižavajuće, pa sam zato odbio da budem na listi SNSD za Parlament BiH 2014. godine, kaže Kalabić. I šta reći žena sjedi u Svjetskoj banci i još ona raspravlja o finansijama. Majko mila pa mi smo propali sedam puta.

Name

Re

19.09.2019 05:26

Vidi vidi,kaze krsi se Dayton ustav i volja srpsko naroda.A vi vasom deklaracijom upravo to cinite,protiv ste Bosne,Bosnjaka i svega sto je bosansko a ustavno je.I pored toga huskate Hrvate protiv Bosne i Bosnjaka.E vidi sad kako je kad se ide tuk na utuk.Dosta su vas Bosnjaci vas trpjeli.Sad cemo mi da pjevamo pjesmu "nemoze nam niko nista"

Name

Ser od Doboja

19.09.2019 07:04

Jadna majko svoja :))) šta je sve tvoj šev Baja pričao, pisao i budalasao , ne znam kako smo uopšte živi. Dodigovo crtanje karata je za Bakirovu deklaraciju sadnja ljubičica. Nosite se svi u 100 pm.

Name

x

19.09.2019 08:21

Biserka nemoj tako protiv Bosnjaka, nemoj tako zemljacima!?

Name

Takovo

19.09.2019 12:15

Kaze Pejina unuka e kuku nama sa nama. SNSD je ugrozio opstanak srpskog naroda i RS svojim lopovlucima i lazima, kojekakvim referendumima , otcjepljenjem , nerijesenim ubistvima, ponizavanjem boraca itd....srami se pihh

Name

Vesna

18.09.2019 21:49

A sin Igor i ProInter

ODGOVORITE
Name

Zajebant

18.09.2019 21:50

Zeljka i Combe bacaju bombe.

ODGOVORITE
Name

Re Zajwbant

19.09.2019 01:19

Gluplja je i od čombeta

Name

Kak

19.09.2019 05:45

pojava dotične je vrijedjanje uma

Name

istina

18.09.2019 23:37

De muci blebasa

ODGOVORITE
Name

Hm

19.09.2019 00:20

113% samo slušaj kako rudonju...a svojom glavom nemoj mislit !!!

ODGOVORITE
Name

hrkljusssshhhh

19.09.2019 02:10

Nama je svima jasno, mi svi propadamo, možda polako ali sigurno. Ali šta će Željkica i kompanija kada i njima dodje kraj? Kad zasviraju "piano" al' malo "forte chelissimo". Ladno sve glavonje iz SNSDa mogu u zatvor za prikrivanje ubistva Davida Dragičevića, sve do jednog! Čava trava isto sa svojim pajdšima za uzimanje novca i ugovaranje poslova u daljoj budućnosti, samo da ćuti ko zaliven. Padate svi samo je pitanje ko od vas ide u koju državu za "šturu". Treba tad granice pozatvarat!!!!

ODGOVORITE
Name

Samke

19.09.2019 04:15

Još jedna lakrdija vladajuće koalicije i sa jedne i sa druge strane. Kad god se počnu otkrivati krupnije afere eto neke rezolucije za zamazivanje očiju... I to iz ruku sda ili snsd. Providno,ali baš...

ODGOVORITE
Name

Титаник

19.09.2019 04:19

Па и суд кад нешто пресуди нико не поштује а страначке изјаве су чисто лупетање . Мислим да у дуелу лупетања између њих двојице убедљиво води Додик.

ODGOVORITE
Name

Galeb

19.09.2019 05:06

Ti Franceticka bjezi u RHrvatsku ili u Rusiju sa traktoristom ako dodje do sranja

ODGOVORITE
Name

e sada

19.09.2019 05:28

Da li je moguće da neko čita i sluša šta ova pojava izjavljuje?

ODGOVORITE
Name

Reklja-kazalja

19.09.2019 05:31

Nemojte da vam dodje Palmer u kancelariju, ha, ha..

ODGOVORITE
Name

Samostalna RS

19.09.2019 05:34

A vaša samostalna ili razdružena ili nezavisna neznam kako je zoveš pošto si ti polu hrvatica 113 posto.

ODGOVORITE
Name

re

19.09.2019 05:35

E ako si ti to rekla "dakle,znači..." Onda je to sigurno analizirano sa svih mogućih "strana"......

ODGOVORITE
Name

Robin Hud

19.09.2019 05:53

Koliko su iskreni neka potvrde i ove činjenice; "– Željka Cvijanović svojim nebuloznim izjavama nanosi neviđenu štetu Republici Srpskoj, računajući na to da su svi izgubili pamćenje, kaže za Istinito nekadašnji parlamentarac i bivši visoki funkcioner SNSD Drago Kalabić. Kalabić podsjeća da je 2010. i 2011. godine Željka Cvijanović, kao i tadašnja Vlada RS, bila protiv izbora bilo kakvog Savjeta ministara, a politiku opstrukcije je nastavila i kada je postala premijer u martu 2013. godine. – Tada je govorila da joj ne treba Sarajevo i da je ne zanima, a sada nam priređuje poniženja sa pozicije predsjednika RS, nacionalno sramnim i pogubnim izjavama, ističe Kalabić. On je reagovao na posljednje istupe predsjednice RS Željke Cvijanović koja je, između ostalog, rekla da “predstoji teško vrijeme, a, ukoliko ne bude formiran novi saziv Savjeta ministara, neće biti koordinacije svih nivoa vlasti, što znači da će se još teže upravljati krizom”. – Željka Cvijanović svojim nebuloznim izjavama nanosi neviđenu štetu Republici Srpskoj, računajući na to da su svi izgubili pamćenje. Tražila je da rušimo i zakone Savjeta ministara kojim je predsjedavao Nikola Špirić tako što nam je dostavljala negativna mišljenja Vlade RS, što je za nas bilo obavezujuće. Na pitanje nas iz Kluba poslanika zašto to radimo, ona je tvrdila da Nikola Špirić radi za strance i da ga treba rušiti. Bilo je to za nas jako ponižavajuće, pa sam zato odbio da budem na listi SNSD za Parlament BiH 2014. godine, kaže Kalabić. SNSD se tada oštro protivio izboru novog saziva Savjeta ministara. U novembru 2010.godine, zajedno sa opozicijom utvrđena je politička platforma of šest principa koji su se odnosili na pitanja ustavnih promjena, članstva u EU, mogućnosti raspisivanja referenduma, pokretanje vitalnog nacionalnog i entitetskog interesa, kao i nepriznavanje Kosova. Od tih principa i platforme na kraju nije bilo ništa, Parlament BiH je na samom kraju 2011. godine odobrio usvajanje Prijedloga zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za tu godinu i obavezao Savjet ministara BiH da usvoji odluku o privremenom finansiranju institucija BiH za prva tri mjeseca 2012. godine. Nikola Špirić je na funkciji predsjedavajućeg Savjeta ministara proveo punih pet godina, od 11. januara 2007. do 12. januara 2012. godine, kada ga je zamijenio Vjekoslav Bevanda. Savjet ministara BiH funkcionisao je u tehničkom mandatu 15 mjeseci nakon izbora. Drago Kalabić je početkom septembra 2018. godine podnio ostavku na članstvo u OO SNSD Prnjavor. Kao razlog ostavke Kalabić je naveo da ne želi ništa imati sa ljudima koji smatraju da se neistomišljenicima treba osvetiti čak i na djeci...." Sramno da sramnije nemože!

ODGOVORITE
Name

Realno gledano

19.09.2019 06:03

Ova se vodi onom starom 100 puta ponovljena laž postaje istina... Jel SDA kriva što SNSD neće da poštuje Zakon koji je na snazi oko NATO integracija? Je li SNSD poziva na rat kad na dnevnoj bazi bar 5 puta kažu BiH neodrživa, RS je država, RS je samostalna, RS će se odcijepiti i pripojiti Srbiji, Srbi imaju kao narod svoju vojsku u Srbiji, bošnjaci povratnici su okupatori, poziv na molitvu je urlukanje itd? Jel SDA blokirala konstitutivnost srba u pojedinim kantonima u FBiH ili je to možda SNSD sa HDZom uradio? Treba biti iskren pa reći ko je taj ko izaziva nacionalnu netrepeljivost i poziva na rat...

ODGOVORITE
Name

sarajlija

19.09.2019 07:40

Dodik uporno provocira,omalovažava i ponižava Bošnjake.Nekom će pući film i ovo će sve otići do vraga.On krši svaku odredbu dejtonskog sporazuma svojim mutnim radnjama koje je pobrojao diskutant iznad.

Name

Re

19.09.2019 12:19

Traktorijada ce biti prvi padaju Laktasi , Dodik izaziva rat to je budali jasno

Name

TiTO

19.09.2019 06:08

JE LI TO I PEJINA UNUKA NESTO REKLA?? A GDJE SU JOJ BIJELE CIZMICE???

ODGOVORITE
Name

Ova

19.09.2019 07:03

misli da smo mi svi izgubili pamcenjeee!!lupeta li kupeta!!!ovdje potok tamo zec!!! zena izgubila kompas!a kad ce zakon za sve jednak !?? to je pitanje pa sa po redu stanete pred zakon!!!! dno dna

Name

Ma sta kažeš ??

19.09.2019 06:47

Ja vidi ti PEPELJIGE, ljepotice iz careva baste. Bok Cvjetka. Sunce srpskog neba neb te dao Dodik ni za stricu leba. Zlatokosa djevojčice ko ti ljubi gadno lice . Draga naša predsjednice . Maskota od frajera ups ,!!!!

ODGOVORITE
Name

Cvijo

19.09.2019 07:38

ovaj ferman je ko nacrt necega, napisanog na tariguz papiru , da se digne dzafa(drugo nista i ne znate)...pa da se mjesec dana bruji o pupa havi koju ste svi skupa osmislili.Nego dok ste oko tariguz pisma " zabrinuti " ima li se usput sta pokrasti...eto,to nam reci,ako smijes.

ODGOVORITE
Name

Boki

19.09.2019 08:03

Ne valja ni deklaracija tvoje stranke ni deklaracija SDA za narod u BiH. Obe te stranke su lopovske i apsolutističke sekte štetne za narod u BiH.

ODGOVORITE
Name

SA

19.09.2019 11:02

BISO MLATIŠ ŠTO TI DODIK NAREDI. TI SI JADNA I BJEDNA KADA TI JE ŽIVOT POD PRESOM DODIKA. GOVORIŠ A ZNAŠ DA NIJE TAKO ALI MORAŠ. SAMO JOŠ MALO PA ĆE TE ZAMJENITI MAZALICA.

Name

Suti,molim te!

19.09.2019 19:03

Nemoj Zeljka molim te!Ako i za koga vrijedi ona-"Pametniji si kad sutis",za nju vrijedi.

ODGOVORITE