Станић: Не можете се погађати као да сте на пијаци

"Није ово приватна прћија да се ви можете погађати као на пијаци", рекао је шеф опозиционог посланичког клуба СДС-а, позивајући  скупшринску већину да поштују највиши законодавни орган.

Република Српска 18.09.2019 | 21:16
Станић: Не можете се погађати као да сте на пијаци
Скупштинско руководство, заједно са посланицима скупштинске већине обманули су вечерас јавност, наводећи да оставка потпредсјендика НСРС Сенада Братића (СДА) није стигла до њих и на посебној сједници је покренута процедура његове смјене.

Иако су били упозорени да не праве "представу за јавност" у НСРС, предсједавајућа Жељка Стојичић је игнорисао оставку  Братића, која је уредно протоколисана у скупштинским стручним службама.

Протоколисаном оставком Сенада Братића, који је био дио скупштинске већине коју предводи СНСД, у скупштинској сали је махао шеф посланичког клуба СДС Миладин Станић. 

Станић је одбио покушај посланика СНСД да се  "договоре" да "ко фол нема протоколисане неопозиве оставке", него да смјене Сенада Братића.

"Није ово приватна прћија да се ви можете погађати као на пијаци", рекао је шеф опозиционог посланичког клуба СДС-а, позивајући их да поштују највиши законодавни орган.

"Ви сте бирали Братића на ту функцију, није вам сметало ни када сте изабрали уз помоћ СДА четвртог делегт+ата из СНСД-а у Дом народа Парламента БиХ како би уцјењивали и држали све под блокадом. Заједно сте са СДА формирали скупштинску већину на нивоу БиХ и изабрали скупштинско руководство из СНСД-а, СДА и ХДЗ-а", казао је Станић.

Он је оптужио  СНСД да су приватизовали институције РС и да се понашају као да је то само њихово власништво, поручивши им да им то неће проћи.

Иако је Братић поднио неопозиву оставку, посланици воде расправу о његовој смјени.

Захтјев за заказивање посебне сједнице поднијели су клубови посланика СНСД, ДНС, СП, ДЕМОС, НДП, Уједињена Српска и посланичка група независни посланици и Мијо Перкунић.

У образложењу захтјева за заказивање сједнице подсјетили су да је Странка демократске акције (СДА) на свом посљедњем конгресу усвојила политичку Декларацију која је, како тврде, “директно усмјерена против интереса Републике Српске и да дубоко задире у постојеће државно уређење БиХ којим је гарантован статус РС и српског народа као конститутивног народа”.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Ив

18.09.2019 19:29

Па Снсд само и прави представе,а као зале се на опозицију. Јесте народ глуп па не види или не зели да види, ради разних психицких проблема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цеца

19.09.2019 04:55

Тако је, није народ глуп, народ све види, срецом, и зато гласа

Name

мико

19.09.2019 09:36

Бакирова подгузна мува умислила да је попила сву памет овог свијета.

Name

полако

18.09.2019 20:02

знаци цовјек постено поднио оставку а ови се састали дјабе да га оптусте иако знају да је поднио оставку... а дневница за инат сједницу це паст... па ово је боље него неки реалити схоw

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еро

18.09.2019 20:09

Братиц поднео оставку, али СНСД није задовоља, па га тако смењеног опет смењују. Па у праву су. Ко је тај бре Братиц да сам себе смењује, ми има да га сменимо. Не мозе он кад хоце да се смењује бре, ми се питамо. Има да буде како Цица Миле казе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДУГОКОНТОВ

18.09.2019 21:21

Какав је ово циркус мајко мила?Човјек поднио неопозиву оставку а они га смјењују.Ово је стварно деградирање НС РС и испирање мозга сопственом народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јбгвраг

18.09.2019 21:23

Образлозење оставке никако није у складу са кодексом папака, јебогавраг!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјетар

19.09.2019 07:18

Креце суноврат СНСД'а. Толико гресака у политици,и у сваком погледу,неце прогутати ни овај наивни народ,гласац Али ко је алтернатива.Ова опозицијиа Нула,сем 5-6 искрених посланика,остало је све пресипање из супљег у празно.

ОДГОВОРИТЕ