Stanić: Ne možete se pogađati kao da ste na pijaci

"Nije ovo privatna prćija da se vi možete pogađati kao na pijaci", rekao je šef opozicionog poslaničkog kluba SDS-a, pozivajući  skupšrinsku većinu da poštuju najviši zakonodavni organ.

Republika Srpska 18.09.2019 | 21:16
Stanić: Ne možete se pogađati kao da ste na pijaci
Skupštinsko rukovodstvo, zajedno sa poslanicima skupštinske većine obmanuli su večeras javnost, navodeći da ostavka potpredsjendika NSRS Senada Bratića (SDA) nije stigla do njih i na posebnoj sjednici je pokrenuta procedura njegove smjene.

Iako su bili upozoreni da ne prave "predstavu za javnost" u NSRS, predsjedavajuća Željka Stojičić je ignorisao ostavku  Bratića, koja je uredno protokolisana u skupštinskim stručnim službama.

Protokolisanom ostavkom Senada Bratića, koji je bio dio skupštinske većine koju predvodi SNSD, u skupštinskoj sali je mahao šef poslaničkog kluba SDS Miladin Stanić. 

Stanić je odbio pokušaj poslanika SNSD da se  "dogovore" da "ko fol nema protokolisane neopozive ostavke", nego da smjene Senada Bratića.

"Nije ovo privatna prćija da se vi možete pogađati kao na pijaci", rekao je šef opozicionog poslaničkog kluba SDS-a, pozivajući ih da poštuju najviši zakonodavni organ.

"Vi ste birali Bratića na tu funkciju, nije vam smetalo ni kada ste izabrali uz pomoć SDA četvrtog delegt+ata iz SNSD-a u Dom naroda Parlamenta BiH kako bi ucjenjivali i držali sve pod blokadom. Zajedno ste sa SDA formirali skupštinsku većinu na nivou BiH i izabrali skupštinsko rukovodstvo iz SNSD-a, SDA i HDZ-a", kazao je Stanić.

On je optužio  SNSD da su privatizovali institucije RS i da se ponašaju kao da je to samo njihovo vlasništvo, poručivši im da im to neće proći.

Iako je Bratić podnio neopozivu ostavku, poslanici vode raspravu o njegovoj smjeni.

Zahtjev za zakazivanje posebne sjednice podnijeli su klubovi poslanika SNSD, DNS, SP, DEMOS, NDP, Ujedinjena Srpska i poslanička grupa nezavisni poslanici i Mijo Perkunić.

U obrazloženju zahtjeva za zakazivanje sjednice podsjetili su da je Stranka demokratske akcije (SDA) na svom posljednjem kongresu usvojila političku Deklaraciju koja je, kako tvrde, “direktno usmjerena protiv interesa Republike Srpske i da duboko zadire u postojeće državno uređenje BiH kojim je garantovan status RS i srpskog naroda kao konstitutivnog naroda”.

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Iv

18.09.2019 19:29

Pa Snsd samo i pravi predstave,a kao zale se na opoziciju. Jeste narod glup pa ne vidi ili ne zeli da vidi, radi raznih psihickih problema.

ODGOVORITE
Name

Ceca

19.09.2019 04:55

Tako je, nije narod glup, narod sve vidi, srecom, i zato glasa

Name

miko

19.09.2019 09:36

Bakirova podguzna muva umislila da je popila svu pamet ovog svijeta.

Name

polako

18.09.2019 20:02

znaci covjek posteno podnio ostavku a ovi se sastali djabe da ga optuste iako znaju da je podnio ostavku... a dnevnica za inat sjednicu ce past... pa ovo je bolje nego neki realiti show

ODGOVORITE
Name

Ero

18.09.2019 20:09

Bratic podneo ostavku, ali SNSD nije zadovolja, pa ga tako smenjenog opet smenjuju. Pa u pravu su. Ko je taj bre Bratic da sam sebe smenjuje, mi ima da ga smenimo. Ne moze on kad hoce da se smenjuje bre, mi se pitamo. Ima da bude kako Cica Mile kaze.

ODGOVORITE
Name

ДУГОКОНТОВ

18.09.2019 21:21

Какав је ово циркус мајко мила?Човјек поднио неопозиву оставку а они га смјењују.Ово је стварно деградирање НС РС и испирање мозга сопственом народу.

ODGOVORITE
Name

jbgvrag

18.09.2019 21:23

Obrazlozenje ostavke nikako nije u skladu sa kodeksom papaka, jebogavrag!

ODGOVORITE
Name

Vjetar

19.09.2019 07:18

Krece sunovrat SNSD'a. Toliko gresaka u politici,i u svakom pogledu,nece progutati ni ovaj naivni narod,glasac Ali ko je alternativa.Ova opozicijia Nula,sem 5-6 iskrenih poslanika,ostalo je sve presipanje iz supljeg u prazno.

ODGOVORITE