Посланици НСРС данас о избору нотара у Српској

Шеста редовна сједница Народне скупштине Републике Српске настављена је данас расправом о измјенама и допунама Закона о нотарима по хитном поступку.

Република Српска 18.09.2019 | 10:46
Посланици НСРС данас о избору нотара у Српској
Разлог за доношење измјена и допуна овог закона произилази из потребе усаглашавања с одлуком Уставног суда РС према којој су неуставним проглашене поједине одредбе, које су прописивале услове за обављање службе нотара, потребу за нотарским помоћницима и услове за њихово именовање, као и плату нотарских помоћника.

Ради провођења Одлуке Уставног суда РС и омогућавања расписивања конкурса за избор нотара, неопходно је донијети измјене и допуне Закона о нотарима, јер ће један број њих престати с радом због навршених 65 година живота.

На дневном реду сједнице Народне скупштине су приједлози закона о личном имену, ликвидационом поступку; правосудном испиту, насљеђивању; те између осталог о привредним друштвима.

Посланици су током јучерашњег дана завршили расправу о само три тачке.

Размотран је приједлог закона о допуни Закона о полицији и унутрашњим пословима - по хитном поступку.

Разлог за доношење Закона о допуни Закона о полицији и унутрашњим пословима садржан је у потреби за побољшањем материјалног статуса полицијских службеника који су стекли право на остваривање старосне или инвалидске пензије, рекао је министар унутрашњих послова РС Драган Лукач.

Прије тога,  парламент је констатовао оставку министрице трговине и туризма РС Драгице Ковач, а на ту функцију је изабрана Сузана Гашић.

(Фена)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Пељески Мост

18.09.2019 08:52

Мозе, али само по хитном поступку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицко

18.09.2019 09:27

Избор нотара прошле године био је скроз незаконит, видјећемо какав ће бити овај нови

Name

Ре Мицко

18.09.2019 10:15

Исто срање друго паковање

Name

Јаггер

18.09.2019 09:08

Колико нас коштају дневно дизачи руку?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЈНА

18.09.2019 09:40

да неће Лукач у пензију па гања просјек . Ако неће он , онда хоће његови кумови и ликови са којима је радио. Ове измјеен ће трајати ко дуга, кад сви који буду требали прођу кроз дугу, измјене ће бити стављене ван снаге, ал се начин обрачуна другова и кумова неће мијењати. То ће бити тако, сад су почели и пензије намјештаити, толико су безобрезни и похлепни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Залосно је...

18.09.2019 10:04

Залосно је сто јеи тзв.опозиција гласала за ово једнократно законско рјесење. Колико хиљада има пензионера ције супензије(за 40 година рада) испод сваког људског достојанства. Полицајци, због бенефиција одлазе у пензију у пуној снази па и даље могу да раде, јер су, фала Богу, млади и здрави, а остали који нису полицајци одлазе са 65 година у пензију, потпуно истросени. Треба свима подици и плате и пензије, а сто се тице Лукаца, он реце да таман има 5 година радног стаза као министар ието ти пензије. Остали пензионери, имате пуно разлога да на наредним изборима не гласате ни за позицију ни за опозицију-све је то исто. Опозиционари прво казу да це прихватити допуне закона, а онда због додворавање осталим гласацима овлас казу како је требало донијети системски закон. Сљам!

Name

Ре Рајна

18.09.2019 10:17

Респект господо свака част.

Name

мими 53

18.09.2019 12:05

Говори ли ико о платама проф. математике ,физике ,хемије ,и висини пензија истих, па у овој дрзави изгледа постоји само полиција и полиција ,а остали народ пасос и преко гране. НИКО НЕМА ПРАВО РАЗДВАЈАТИ УСЛОВЕ И ВИСИНУ ПЕНЗИЈЕ У ОДНОСУ НА ВИСИНУ УПЛАТЕ У ФОНД ПИО ,па ни кад је полиција у питању ,инаце је то цист криминал. Иста одредба о висини пенз. треба бити за све пензионере ( најповољнији пет година уплата у ПИО).

Name

Одузети лиценце

18.09.2019 10:46

Ономе Голицу одузети лиценцу и послати га у затвор, на дебелеу робију, ста је људи завије у црно у БЛ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранко Ист.Сарајево

23.09.2019 18:34

Има и гори од њега вјеруј. У Сарајеву прије годину почела радити на Илидји као нотар особа која има низ кривични дјела сто се може видјети на гооглу а зове се Касема Цатовиц, дрска, не културна, не зна радити свој посао, арогантна, вриједја на националној основи србе и говори купцима арапима сто дајете толике паре четницима , ја сам се шокирао каква кварна особа а склона је свему и свачему. Надам се да це на робију кад тад и да це јој лиценцу укинути. Дно дна