Poslanici NSRS danas o izboru notara u Srpskoj

Šesta redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas raspravom o izmjenama i dopunama Zakona o notarima po hitnom postupku.

Republika Srpska 18.09.2019 | 10:46
Poslanici NSRS danas o izboru notara u Srpskoj
Razlog za donošenje izmjena i dopuna ovog zakona proizilazi iz potrebe usaglašavanja s odlukom Ustavnog suda RS prema kojoj su neustavnim proglašene pojedine odredbe, koje su propisivale uslove za obavljanje službe notara, potrebu za notarskim pomoćnicima i uslove za njihovo imenovanje, kao i platu notarskih pomoćnika.

Radi provođenja Odluke Ustavnog suda RS i omogućavanja raspisivanja konkursa za izbor notara, neophodno je donijeti izmjene i dopune Zakona o notarima, jer će jedan broj njih prestati s radom zbog navršenih 65 godina života.

Na dnevnom redu sjednice Narodne skupštine su prijedlozi zakona o ličnom imenu, likvidacionom postupku; pravosudnom ispitu, nasljeđivanju; te između ostalog o privrednim društvima.

Poslanici su tokom jučerašnjeg dana završili raspravu o samo tri tačke.

Razmotran je prijedlog zakona o dopuni Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima - po hitnom postupku.

Razlog za donošenje Zakona o dopuni Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima sadržan je u potrebi za poboljšanjem materijalnog statusa policijskih službenika koji su stekli pravo na ostvarivanje starosne ili invalidske penzije, rekao je ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.

Prije toga,  parlament je konstatovao ostavku ministrice trgovine i turizma RS Dragice Kovač, a na tu funkciju je izabrana Suzana Gašić.

(Fena)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Peljeski Most

18.09.2019 08:52

Moze, ali samo po hitnom postupku!

ODGOVORITE
Name

Micko

18.09.2019 09:27

Izbor notara prošle godine bio je skroz nezakonit, vidjećemo kakav će biti ovaj novi

Name

Re Micko

18.09.2019 10:15

Isto sranje drugo pakovanje

Name

Jagger

18.09.2019 09:08

Koliko nas koštaju dnevno dizači ruku?

ODGOVORITE
Name

RAJNA

18.09.2019 09:40

da neće Lukač u penziju pa ganja prosjek . Ako neće on , onda hoće njegovi kumovi i likovi sa kojima je radio. Ove izmjeen će trajati ko duga, kad svi koji budu trebali prođu kroz dugu, izmjene će biti stavljene van snage, al se način obračuna drugova i kumova neće mijenjati. To će biti tako, sad su počeli i penzije namještaiti, toliko su bezobrezni i pohlepni.

ODGOVORITE
Name

Zalosno je...

18.09.2019 10:04

Zalosno je sto jei tzv.opozicija glasala za ovo jednokratno zakonsko rjesenje. Koliko hiljada ima penzionera cije supenzije(za 40 godina rada) ispod svakog ljudskog dostojanstva. Policajci, zbog beneficija odlaze u penziju u punoj snazi pa i dalje mogu da rade, jer su, fala Bogu, mladi i zdravi, a ostali koji nisu policajci odlaze sa 65 godina u penziju, potpuno istroseni. Treba svima podici i plate i penzije, a sto se tice Lukaca, on rece da taman ima 5 godina radnog staza kao ministar ieto ti penzije. Ostali penzioneri, imate puno razloga da na narednim izborima ne glasate ni za poziciju ni za opoziciju-sve je to isto. Opozicionari prvo kazu da ce prihvatiti dopune zakona, a onda zbog dodvoravanje ostalim glasacima ovlas kazu kako je trebalo donijeti sistemski zakon. Sljam!

Name

Re Rajna

18.09.2019 10:17

Respekt gospodo svaka čast.

Name

mimi 53

18.09.2019 12:05

Govori li iko o platama prof. matematike ,fizike ,hemije ,i visini penzija istih, pa u ovoj drzavi izgleda postoji samo policija i policija ,a ostali narod pasos i preko grane. NIKO NEMA PRAVO RAZDVAJATI USLOVE I VISINU PENZIJE U ODNOSU NA VISINU UPLATE U FOND PIO ,pa ni kad je policija u pitanju ,inace je to cist kriminal. Ista odredba o visini penz. treba biti za sve penzionere ( najpovoljniji pet godina uplata u PIO).

Name

Oduzeti licence

18.09.2019 10:46

Onome Golicu oduzeti licencu i poslati ga u zatvor, na debeleu robiju, sta je ljudi zavije u crno u BL...

ODGOVORITE
Name

Branko Ist.Sarajevo

23.09.2019 18:34

Ima i gori od njega vjeruj. U Sarajevu prije godinu počela raditi na Ilidji kao notar osoba koja ima niz krivični djela sto se može vidjeti na googlu a zove se Kasema Catovic, drska, ne kulturna, ne zna raditi svoj posao, arogantna, vrijedja na nacionalnoj osnovi srbe i govori kupcima arapima sto dajete tolike pare četnicima , ja sam se šokirao kakva kvarna osoba a sklona je svemu i svačemu. Nadam se da ce na robiju kad tad i da ce joj licencu ukinuti. Dno dna