Претреси кафића и ресторана због утаје пореза

Након великих акција “Каса” на подручју Сарајева и “Каса 2” на подручју Града Источно Сарајева, припадници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) врше претресе у Херцеговини.

Босна и Херцеговина 18.09.2019 | 09:15
Претреси кафића и ресторана због утаје пореза
Ријеч је, сазнајемо, о објектима на подручју Мостара, Чапљине, Читлука, односно Међугорја. Циљ акције је, као и у Сарајеву и Источном Сарајеву, спрјечавање порезних утаја и других кривичних дјела.

Подсјетимо, током акције “Каса” у Сарајеву вршени су претреси познатих угоститељских објеката Ватра, Метрополис, Кибе Махала, Монтана, Ресоран Уна, ресторан Лука и други, а више власника и одговорних особа је ухапшено.

Тада су извршени претреси на 30 локација, а 12 ухапшених особа терети се за кривична дјела по неколико тачака. 

Такође, приликом реализације оперативне акције “Каса 2”, полицијски службеници СИПА извршили су претресе стамбених, пословних и угоститељских објеката на 12 локација и лишили слободе шест лица због постојања основа сумње да су починили кривична дјела „Утаја пореза и доприноса“, а у вези с кривичним дјелом „Компјутерска превара“.

У обје акције СИПА се проводила акције с циљем спрјечавања порезних утаја и других кривичних дјела.

(Радио Сарајево)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Локо

18.09.2019 07:48

људи немају осјецај на овим стварима се милиони краду од дрзаве не плацањем пореза. и док сиротињу затвара инспекција ови велики краду овако и кофол раде постено

ОДГОВОРИТЕ