Pretresi kafića i restorana zbog utaje poreza

Nakon velikih akcija “Kasa” na području Sarajeva i “Kasa 2” na području Grada Istočno Sarajeva, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) vrše pretrese u Hercegovini.

Bosna i Hercegovina 18.09.2019 | 09:15
Pretresi kafića i restorana zbog utaje poreza
Riječ je, saznajemo, o objektima na području Mostara, Čapljine, Čitluka, odnosno Međugorja. Cilj akcije je, kao i u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, sprječavanje poreznih utaja i drugih krivičnih djela.

Podsjetimo, tokom akcije “Kasa” u Sarajevu vršeni su pretresi poznatih ugostiteljskih objekata Vatra, Metropolis, Kibe Mahala, Montana, Resoran Una, restoran Luka i drugi, a više vlasnika i odgovornih osoba je uhapšeno.

Tada su izvršeni pretresi na 30 lokacija, a 12 uhapšenih osoba tereti se za krivična djela po nekoliko tačaka. 

Takođe, prilikom realizacije operativne akcije “Kasa 2”, policijski službenici SIPA izvršili su pretrese stambenih, poslovnih i ugostiteljskih objekata na 12 lokacija i lišili slobode šest lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Utaja poreza i doprinosa“, a u vezi s krivičnim djelom „Kompjuterska prevara“.

U obje akcije SIPA se provodila akcije s ciljem sprječavanja poreznih utaja i drugih krivičnih djela.

(Radio Sarajevo)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Loko

18.09.2019 09:48

ljudi nemaju osjecaj na ovim stvarima se milioni kradu od drzave ne placanjem poreza. i dok sirotinju zatvara inspekcija ovi veliki kradu ovako i kofol rade posteno

ODGOVORITE