Американка Кетлин Кавалец шефица ОЕБС-а у БиХ

Амбасадорица Кетлин Кавалец именована новом шефицом Мисије ОСЦЕ-а у Босни и Херцеговини.

Босна и Херцеговина 17.09.2019 | 14:00
Американка Кетлин Кавалец шефица ОЕБС-а у БиХ
Бивша замјеница помоћника секретара Бироа за европска и евроазијска питања при америчком Стате Департменту, амбасадорица Катхлеен Кавалец, именована је новом шефицом Мисије ОЕБС-а у Босни и Херцеговини, а дужност ће преузети 24. септембра ове године.

Каријерна дипломаткиња САД-а, амбасадорица Кавалец је обављала сљедеће дипломатске  дужности: била је директорица Одсјека за руска питања при Бироу за европска и евроазијска питања, замјеница сталног представника и замјеница шефа Мисије САД-а при УНЕСЦО-у у Паризу.

Такође је била и замјеница координатора за америчку помоћ Европи, Евроазији и Средњој Азији, те је обнашала дужност директорице Одсјека за превенцију конфликта при Уреду координатора за обнову и стабилизацију. Њене иностране дужности обухватају службу на разним локацијама, као што су Русија, Украјина, Румунија и Бразил.

Добитница је многобројних признања Стате Департмента, као и Награду предсједничког ранга.

Амбасадорица Кавалец дипломирала је политичке науке на Унивезитету Беркелеy у Калифорнији, а магистрирала спољне послове на Универзитету Георгетоwн. 

Њено познавање страних језика укључује језике Босне и Херцеговине, те руски, француски, шпански, португалски и румунски језик. Удата је и има троје дјеце.

(БН)

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Са стране

17.09.2019 15:38

Ово показује сав бесмисао европских институција. Главни играчи на планети су Амери, Руси и Кинези. Европа је нешто што ни себе не може да устроји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

17.09.2019 17:44

ЕУ је у глобалу "пукла", док на микроплану, добро би било да се фокусирамо на веома тијесну сарадњу са неколико најуспјеснијих европских земаља. Знаци интензивна економска сарадња са нпр. Њемацком, Свајцарском, Аустријом, Сведском, Француском и Италијом. Свануло би нам само када би наса привреда била добро увезана са њемацком. Уцимо на примјеру Пољске. Морамо наци свој пут, своју микрорегију у свијету, фокусирати се ту и развијати се на основу прогресивног развоја.

Name

Ре:

17.09.2019 23:17

Заиста бесмислено! Организација европска, а главна некаква американка! Нема везе што не зна ни гдје је ово! Који циркус, спаси нас Боже!