Зашто Кавај на Твитеру прати само једног играча?

Разлог због ког Кавај Ленард прати само једног НБА играча на Тwиттеру. . .  Поред своје менаџерске агенције, Сан Антонио Спарса, доставе хране за Сан Антонио, ланца продавница у Сан Антонију и линије спортске опреме Мајкла Џордана, МВП финала прати само једног колегу кошаркаша - Џамала Крафорда. Ево зашто. . .

Кошарка 17.09.2019 | 17:11
Зашто Кавај на Твитеру прати само једног играча?
Пет од претходних 20 НБА сезона, од када су га 2000. као осмог пика на драфту изабрали Чикаго Булси, легендарни Џамал Крафорд провео је у Лос Анђелес Клиперсима и био део поставе која је 2015. пропустила вођство од 3:2 у полуфиналу Запада са Хјустон Рокетсима.

Власник једног од најопаснијих "кросовер" дриблинга у историји кошарке и три пута званично најбољи "шести играч" лиге, Крафорд је претходне две сезоне провео у Минесота Тимбервулвсима и Финикс Сансима, а овог лета тренира индивидуално и као слободан играч чека позив неког од 30 тимова који ће се у знатно промењеним поставама такмичити у сезони 2019/20.

Утолико, у Лос Анђелесу говори се о његовом могућем повратку међу Клиперсе, у које су у међувремену дошле две велике звезде, Пол Џорџ из Оклахома Сити Тандера и МВП последњег великог финала, Кавај Ленард из Торонто Репторса.

Као једини кошаркаш ког Ленард прати на Тwиттеру, Крафорд би у 21. профи сезони у каријери могао први пут да постане саиграч са данас вероватно најдоминантнијим играчем на планети, за чији се потпис летос водио прави рат НБА лобиста.

На крају су победу однели Клиперси и потписали трогодишњи уговор вредан 103,2 милиона долара са некада само 15. пиком, ког је Грег Попович изабрао док су се полако гасиле камере, а Кајри Ирвинг, Дерик Вилијамс, Енес Кантер, Тристан Томпсон, Јонас Валанчијунас, Јан Весели, Бисмарк Бијомбо, Брендон Најт, Кемба Вокер и Џимер Фредет као "топ 10" пикови давали прве интервјуе по уласку у најјачу лигу света.

Због чега и данас, осам година касније као МВП финала у ком су срушени Голден Стејт Вориорси, Ленард прати само Крафорда и још пет налога: своју менаџерску агенцију, Сан Антонио Спарсе, доставу хране за Сан Антонио, ланац продавница у Сан Антонију и линију спортске опреме Мајкла Џордана?

"Људи су ме већ то питали", рекао је Крафорд у једном Инстаграм интервјуу.

"Нисам га питао лично, али могу да претпоставим због чега је. Пре него што су сви 'видели' Каваја Ленарда, ја сам га увелико приметио. Био је још 'руки' и није претерано играо, али сам видео да ће бити звезда".

Препознао си његов потенцијал, констатовао је домаћин.

"Апсолутно. Не могу да кажем да сам био сигуран да ће доћи на овај ниво, али сам знао да ће бити звезда, то је могло одмах да се види. Волео сам како је играо и мислим да се он тога сећа, да сам говорио те ствари пре него што су остали рекли: 'Вау, Кавај Ленард'".

Да ли си му то тада рекао лично?

"Да, да... Апсолутно. Увек разговарам са млађим играчима", рекао је 39-годишњак, који је био најбољи резервни играч лиге 2010, 2014. и 2016. године.

Прошле сезоне у екипи нашег тренера Игора Кокошкова, Крафорд је бележио просечно 7,9 пеоена, 1,3 скока и 3,6 асистгенција.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар