Zašto Kavaj na Tviteru prati samo jednog igrača?

Razlog zbog kog Kavaj Lenard prati samo jednog NBA igrača na Twitteru. . .  Pored svoje menadžerske agencije, San Antonio Sparsa, dostave hrane za San Antonio, lanca prodavnica u San Antoniju i linije sportske opreme Majkla Džordana, MVP finala prati samo jednog kolegu košarkaša - Džamala Kraforda. Evo zašto. . .

Košarka 17.09.2019 | 17:11
Zašto Kavaj na Tviteru prati samo jednog igrača?
Pet od prethodnih 20 NBA sezona, od kada su ga 2000. kao osmog pika na draftu izabrali Čikago Bulsi, legendarni Džamal Kraford proveo je u Los Anđeles Klipersima i bio deo postave koja je 2015. propustila vođstvo od 3:2 u polufinalu Zapada sa Hjuston Roketsima.

Vlasnik jednog od najopasnijih "krosover" driblinga u istoriji košarke i tri puta zvanično najbolji "šesti igrač" lige, Kraford je prethodne dve sezone proveo u Minesota Timbervulvsima i Finiks Sansima, a ovog leta trenira individualno i kao slobodan igrač čeka poziv nekog od 30 timova koji će se u znatno promenjenim postavama takmičiti u sezoni 2019/20.

Utoliko, u Los Anđelesu govori se o njegovom mogućem povratku među Kliperse, u koje su u međuvremenu došle dve velike zvezde, Pol Džordž iz Oklahoma Siti Tandera i MVP poslednjeg velikog finala, Kavaj Lenard iz Toronto Reptorsa.

Kao jedini košarkaš kog Lenard prati na Twitteru, Kraford bi u 21. profi sezoni u karijeri mogao prvi put da postane saigrač sa danas verovatno najdominantnijim igračem na planeti, za čiji se potpis letos vodio pravi rat NBA lobista.

Na kraju su pobedu odneli Klipersi i potpisali trogodišnji ugovor vredan 103,2 miliona dolara sa nekada samo 15. pikom, kog je Greg Popovič izabrao dok su se polako gasile kamere, a Kajri Irving, Derik Vilijams, Enes Kanter, Tristan Tompson, Jonas Valančijunas, Jan Veseli, Bismark Bijombo, Brendon Najt, Kemba Voker i Džimer Fredet kao "top 10" pikovi davali prve intervjue po ulasku u najjaču ligu sveta.

Zbog čega i danas, osam godina kasnije kao MVP finala u kom su srušeni Golden Stejt Voriorsi, Lenard prati samo Kraforda i još pet naloga: svoju menadžersku agenciju, San Antonio Sparse, dostavu hrane za San Antonio, lanac prodavnica u San Antoniju i liniju sportske opreme Majkla Džordana?

"Ljudi su me već to pitali", rekao je Kraford u jednom Instagram intervjuu.

"Nisam ga pitao lično, ali mogu da pretpostavim zbog čega je. Pre nego što su svi 'videli' Kavaja Lenarda, ja sam ga uveliko primetio. Bio je još 'ruki' i nije preterano igrao, ali sam video da će biti zvezda".

Prepoznao si njegov potencijal, konstatovao je domaćin.

"Apsolutno. Ne mogu da kažem da sam bio siguran da će doći na ovaj nivo, ali sam znao da će biti zvezda, to je moglo odmah da se vidi. Voleo sam kako je igrao i mislim da se on toga seća, da sam govorio te stvari pre nego što su ostali rekli: 'Vau, Kavaj Lenard'".

Da li si mu to tada rekao lično?

"Da, da... Apsolutno. Uvek razgovaram sa mlađim igračima", rekao je 39-godišnjak, koji je bio najbolji rezervni igrač lige 2010, 2014. i 2016. godine.

Prošle sezone u ekipi našeg trenera Igora Kokoškova, Kraford je beležio prosečno 7,9 peoena, 1,3 skoka i 3,6 asistgencija.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar