Де Хеа у Јунајтеду до 2023. године!

Противник Партизана "решио" голмана на дуже! Давид Де Хеа продужио уговор са Манчестер јунајтедом до јуна 2023. године, уз опцију продужетка за још једну сезону.  Нема више стрепње на Олд Трафорду: Јунајтед има најплаћенијег голмана на свету! Давид де Хеа ставио параф на уговор до 2023. године.

Фудбал 17.09.2019 | 12:26
Де Хеа у Јунајтеду до 2023. године!
Манчестер јунајтед је пребринуо велику ствар. Имаће поузданог чувара мреже најмање до јуна 2023. године, а могуће и дуже.

Шпанац Давид Де Хеа (28), који је 2011. дошао у један од највећих светских клубова, продужио је верност "црвеним ђаволима".

Де Хеа је до сада уписао 367 наступа за Јунајтед, а са овим клубом освојио је титулу првака Енглеске, Лигу Европе, ФА куп, Лига куп и трофеј у Комјунити шилду.

"Привилегија је провести у овом клубу осам година, а прилика да и даље играм за Манчестер јунајтед је велика част. Када сам дошао, нисам могао ни да сањам да ћу забележити више од 350 утакмица. Сада када ми је будућност 'зацементирана' за Јунајтед, све што желим је да помогнем да клуб бележи успехе и надам се да ћемо опет освајати трофеје", изјавио је Де Хеа.

Пао је камен са срца челницима, навијачима и стручном штабу Манчестер јунајтеда. Давид де Хеа је потписао уговор до 2023. године, уз опцију продужетка сарадње на још годину дана, па су Црвени ђаволи обезбедили сигурност на голу у наредном периоду.

Шпанац ће званично постао најплаћенији голман на свету, с обзиром да ће недељно зарађивати између 350.000 и 375.000 фунти (400.000 до 425.000 евра). То значи да ће на годишњем нивоу инкасирати између 20.800.000 и 22.100.000 евра.

Де Хеи је актуелни уговор истицао на крају ове сезоне, па су у Манчестеру нестрпљиво ишчекивали коначан договор. На Олд Трафорд је стигао 2011. године из Атлетико Мадрида за обештећење од 25.000.000 евра и потом освојио Премијер лигу, ФА куп, Лига куп и Лигу Европе. Може се рећи да је у протеклом периоду био најважнији играч овог клуба, чега су били свесни и клупски челници, као и тренер Оле Гунар Солскјер.

"Била је привилегија бити у овом сјајном клубу ових осам година, па прилика да наставим каријеру у Манчестер јунајтеду представља праву част. Када сам стигао овде нисам могао да замислим да ћу одиграти преко 350 утакмица за овај клуб. Сада је моја будућност решена и све што желим јесте да помогнем тиму да освтваримо оно у шта верујем, а то је да поново освајамо трофеје", поручио је Де Хеа.

Шпанац је у дресу Манчестер јунајтеда остварио чак 367 наступа. У међувремену се чак пет пута нашао у идеалном тиму Премијер лиге, док је за најбољег играча Манчестер јунајтеда у сезони проглашаван у три наврата.

"Одушевљен сам што је Давид своју дугорочну будућност посветио клубу. Последњих година се показао најбољим на савету и виталним делом наших планова да вратимо Манчестер јунајтед тамо где и припада. Он је фантастична особа и његов изванредан квалитет пружа савршену основу нашој одбрани. Током свог боравка овде Давид је схватио вредност играња за Манчестер јунајтед и сада представља све што желите да имате у једном голману. Као играч је још увек одлучан и гладан да оствари што више, сви се радујемо што ћемо заједно радити на испуњењу тих амбиција у наредним годинама", рекао је Де Хеа.

Иако већ десет година брани на највишем нивоу, Давид де Хеа има свега 28 година и тек се очекује да уђе у најзрелије доба за голмане. То ће учинити управо на Олд Трафорду у дресу Манчестер јунајтеда.

Да вас подсетимо да је Манчестер јунајтед у групи са Партизаном у Лиги Европе. Први меч ова два тима заказан је за 24. октобар у Београду. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар