De Hea u Junajtedu do 2023. godine!

Protivnik Partizana "rešio" golmana na duže! David De Hea produžio ugovor sa Mančester junajtedom do juna 2023. godine, uz opciju produžetka za još jednu sezonu.  Nema više strepnje na Old Trafordu: Junajted ima najplaćenijeg golmana na svetu! David de Hea stavio paraf na ugovor do 2023. godine.

Fudbal 17.09.2019 | 12:26
De Hea u Junajtedu do 2023. godine!
Mančester junajted je prebrinuo veliku stvar. Imaće pouzdanog čuvara mreže najmanje do juna 2023. godine, a moguće i duže.

Španac David De Hea (28), koji je 2011. došao u jedan od najvećih svetskih klubova, produžio je vernost "crvenim đavolima".

De Hea je do sada upisao 367 nastupa za Junajted, a sa ovim klubom osvojio je titulu prvaka Engleske, Ligu Evrope, FA kup, Liga kup i trofej u Komjuniti šildu.

"Privilegija je provesti u ovom klubu osam godina, a prilika da i dalje igram za Mančester junajted je velika čast. Kada sam došao, nisam mogao ni da sanjam da ću zabeležiti više od 350 utakmica. Sada kada mi je budućnost 'zacementirana' za Junajted, sve što želim je da pomognem da klub beleži uspehe i nadam se da ćemo opet osvajati trofeje", izjavio je De Hea.

Pao je kamen sa srca čelnicima, navijačima i stručnom štabu Mančester junajteda. David de Hea je potpisao ugovor do 2023. godine, uz opciju produžetka saradnje na još godinu dana, pa su Crveni đavoli obezbedili sigurnost na golu u narednom periodu.

Španac će zvanično postao najplaćeniji golman na svetu, s obzirom da će nedeljno zarađivati između 350.000 i 375.000 funti (400.000 do 425.000 evra). To znači da će na godišnjem nivou inkasirati između 20.800.000 i 22.100.000 evra.

De Hei je aktuelni ugovor isticao na kraju ove sezone, pa su u Mančesteru nestrpljivo iščekivali konačan dogovor. Na Old Traford je stigao 2011. godine iz Atletiko Madrida za obeštećenje od 25.000.000 evra i potom osvojio Premijer ligu, FA kup, Liga kup i Ligu Evrope. Može se reći da je u proteklom periodu bio najvažniji igrač ovog kluba, čega su bili svesni i klupski čelnici, kao i trener Ole Gunar Solskjer.

"Bila je privilegija biti u ovom sjajnom klubu ovih osam godina, pa prilika da nastavim karijeru u Mančester junajtedu predstavlja pravu čast. Kada sam stigao ovde nisam mogao da zamislim da ću odigrati preko 350 utakmica za ovaj klub. Sada je moja budućnost rešena i sve što želim jeste da pomognem timu da osvtvarimo ono u šta verujem, a to je da ponovo osvajamo trofeje", poručio je De Hea.

Španac je u dresu Mančester junajteda ostvario čak 367 nastupa. U međuvremenu se čak pet puta našao u idealnom timu Premijer lige, dok je za najboljeg igrača Mančester junajteda u sezoni proglašavan u tri navrata.

"Oduševljen sam što je David svoju dugoročnu budućnost posvetio klubu. Poslednjih godina se pokazao najboljim na savetu i vitalnim delom naših planova da vratimo Mančester junajted tamo gde i pripada. On je fantastična osoba i njegov izvanredan kvalitet pruža savršenu osnovu našoj odbrani. Tokom svog boravka ovde David je shvatio vrednost igranja za Mančester junajted i sada predstavlja sve što želite da imate u jednom golmanu. Kao igrač je još uvek odlučan i gladan da ostvari što više, svi se radujemo što ćemo zajedno raditi na ispunjenju tih ambicija u narednim godinama", rekao je De Hea.

Iako već deset godina brani na najvišem nivou, David de Hea ima svega 28 godina i tek se očekuje da uđe u najzrelije doba za golmane. To će učiniti upravo na Old Trafordu u dresu Mančester junajteda.

Da vas podsetimo da je Mančester junajted u grupi sa Partizanom u Ligi Evrope. Prvi meč ova dva tima zakazan je za 24. oktobar u Beogradu. 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar