Сад је и Драгиша Бинић за ВАР!

"Звезда је најбоља, не треба јој помоћ"! Некадашњи играч Црвене звезде, који је тренутно запослен у ФСС да би пратио регуларност такмичења, о пеналу за Звезду против Инђије каже: "Нећу да размишљам да је судија намерно свирао за Звезду, она има најбољи тим".

Фудбал 17.09.2019 | 14:20
Сад је и Драгиша Бинић за ВАР!
Није се још поштено ни захуктало ново фудбалско првенство Србије, а већ има прегршт материјала да се разни органе државе позабаве дешавањима у "наважнијој споредној ствари на свету". 

Најпре смо видели излив тренера Војводине Ненада Лалатовића у мечу против тима који је до прошле сезоне водио - Радничког из Ниша - како отворено и јасно каже да ће "све да каже о намештеним утакмицама", притом се заклињући у православни крст, јер, верујемо да ће се, ако је прави хришћанин, држати ове заклетве.

Потом је на сцену ступио судија Игор Стојиљковић који је досудио пенал за Црвену звезду против Индије у 89. минуту, а прекршај је био на метар испред 16 метара. Играчи Инђије су се хватали за главе, узалуд је било убеђивање. Па онда минут касније још један пенал за Звезду...

Драгиша Бинић, који је тренутно члан Извршног одбора Фудбалског савеза Србије задужен за регуларност, сад каже да је за ВАР систем који ће, сматра он, "коначно склонити фаму око намештања утакмица", а додаје и да "неће да размишља да је судија намерно свирао пенал за Звезду, јер она има најбољи тим који ће освојити титулу".

Пре две године, Партизан је био потпуно усамљен у предлогу да се уведе ВАР технологија, а противници су сматрали да ће бити "убијена душа фудбала". Бинић, уместо да сам иницира поступак о овим случајевима, за "Информер" констатује очигледно - да "грешке никоме не доносе добро".

"У тренутку када се тако нешто деси већа је штета по оштећени клуб. Међутим, тако нешто не треба ни Звезди. Нећу да размишљам у том смеру да је арбитар намерно досудио пенал у корист Звезде, која има најбољи тим у првенству и верујем да ће поново освојити титулу", рекао је Бинић.

Бивши фудбалер Црвене звезде додаје:

"Не ваља да се овакве ствари дешавају, али не знам да ли је судија био у доброј позицији када се десила спорна ситуација. Могао је да се консултује са помоћним судијом, не знам да ли је то учинио. Мислим да је помоћни судија то могао да види и да укаже на грешку. Треба тај ВАР да се уведе код нас, да коначно склонимо ту фаму око намештања. Хитно нам треба тај уређај да бисмо знали ко је направио грешку".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар