Sad je i Dragiša Binić za VAR!

"Zvezda je najbolja, ne treba joj pomoć"! Nekadašnji igrač Crvene zvezde, koji je trenutno zaposlen u FSS da bi pratio regularnost takmičenja, o penalu za Zvezdu protiv Inđije kaže: "Neću da razmišljam da je sudija namerno svirao za Zvezdu, ona ima najbolji tim".

Fudbal 17.09.2019 | 14:20
Sad je i Dragiša Binić za VAR!
Nije se još pošteno ni zahuktalo novo fudbalsko prvenstvo Srbije, a već ima pregršt materijala da se razni organe države pozabave dešavanjima u "navažnijoj sporednoj stvari na svetu". 

Najpre smo videli izliv trenera Vojvodine Nenada Lalatovića u meču protiv tima koji je do prošle sezone vodio - Radničkog iz Niša - kako otvoreno i jasno kaže da će "sve da kaže o nameštenim utakmicama", pritom se zaklinjući u pravoslavni krst, jer, verujemo da će se, ako je pravi hrišćanin, držati ove zakletve.

Potom je na scenu stupio sudija Igor Stojiljković koji je dosudio penal za Crvenu zvezdu protiv Indije u 89. minutu, a prekršaj je bio na metar ispred 16 metara. Igrači Inđije su se hvatali za glave, uzalud je bilo ubeđivanje. Pa onda minut kasnije još jedan penal za Zvezdu...

Dragiša Binić, koji je trenutno član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije zadužen za regularnost, sad kaže da je za VAR sistem koji će, smatra on, "konačno skloniti famu oko nameštanja utakmica", a dodaje i da "neće da razmišlja da je sudija namerno svirao penal za Zvezdu, jer ona ima najbolji tim koji će osvojiti titulu".

Pre dve godine, Partizan je bio potpuno usamljen u predlogu da se uvede VAR tehnologija, a protivnici su smatrali da će biti "ubijena duša fudbala". Binić, umesto da sam inicira postupak o ovim slučajevima, za "Informer" konstatuje očigledno - da "greške nikome ne donose dobro".

"U trenutku kada se tako nešto desi veća je šteta po oštećeni klub. Međutim, tako nešto ne treba ni Zvezdi. Neću da razmišljam u tom smeru da je arbitar namerno dosudio penal u korist Zvezde, koja ima najbolji tim u prvenstvu i verujem da će ponovo osvojiti titulu", rekao je Binić.

Bivši fudbaler Crvene zvezde dodaje:

"Ne valja da se ovakve stvari dešavaju, ali ne znam da li je sudija bio u dobroj poziciji kada se desila sporna situacija. Mogao je da se konsultuje sa pomoćnim sudijom, ne znam da li je to učinio. Mislim da je pomoćni sudija to mogao da vidi i da ukaže na grešku. Treba taj VAR da se uvede kod nas, da konačno sklonimo tu famu oko nameštanja. Hitno nam treba taj uređaj da bismo znali ko je napravio grešku".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar