Немања Матић није срећан код Солскјера!

О њему размишља и Борусија Дортмунд! Заинтересовани и италијански великани. . .

Фудбал 17.09.2019 | 08:38
Немања Матић није срећан код Солскјера!
Немања Матић је минулог викенда против Лестера први пут ове сезоне заиграо у стартној постави Манчестер Јунајтеда, али његова будућност на Олд Трафорду је и даље неизвесна.

Италијански медији су га летос повезивали са Миланом, Интером и Јувентусом, али је на крају све остало у сфери распитивања италијанских клубова. Иако је његов агент Владо Лемић био на састанку са челницима Милана, никакви конкретни кораци нису направљени. Међутим, ти клубови и даље мотре на Матића, а новост је да им се прикључила и Борусија Дортмунд.

Италијански медији пишу да и немачки великан заинтересован за Матића и да ће пажљиво чекати расплет ситуације на Театру снова.

А очигледно је да она није баш добра за Матића и да он није прва опција Олеа Гунара Солскјера у везном реду Црвених ђавола. Норвежанин више верује у прву звезду тима Пола Погбу и Јунајтедово дете СкотаМектоминеја.

Матићев уговор истиче наредног лета с тим што Јунајтед има опцију да га продужи и да заради неко обештећење. Оно сигурно неће покрити уложену суму од скоро 45.000.000 евра колико је Јунајтед палтио Челсију за куповину Србина, али је реално да Црвени ђаволи активирају додатну годину.

Италијански клубови се надају да би могли да добију Матића по багателној цени или на бесплатну позајмицу с обзиром како је Јунајтед овог лета пустио Алексиса Санчеза и Матеа Дармијана на Апенине.

Матић се и не предаје и покушаће да докаже Солскјеру да заслужује дрес стартера.

„Наравно дам фрустриран. Желим што више да играм и да дам све од себе за тим. Али тренер је тај који одлучује и који бира тим. Нисам срећан када сам на клупи, али трудим се да му променим мишљење и да ме изабере међу стартере. Сезона је дугачка, видели сте да сам против Лестера играо и  да смо победили утакмицу. Срећан сам због тога, а видећемо шта ће даље тренер бирати. Ја сам спреман“.

Солскјеру многи замерају да је на силу почео процес подмлађивања тима и да није умео или не уме да искористи квалитет искусних играча.

„У последњих 10 година играм на високом нивоу и увек сам давао све од себе за тим јер сам тимски играч. Није битно да ли имате 18 или 25 година, у тиму треба да игра онај који заслужује. Манчестер Јунајтед даје прилику играчима који су поникли у клубу и то је добро јер млади играчи данас не добијају често шансу у великим клубовима. У великим клубовима је и велики притисак и ове сезоне ћемо видети ко је спреман да игра на високом нивоу. Волим да видим младе играче у тиму и надам се да ће нам они донети свежу енергију“,рекао је Матић.  

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар