Прича - ЛШ: "Гори" и Месију и Пепу, али питају се ЦР7, Реал и Клоп!

Највреднији пехар у свијету фудбала поново је у игри, много претендената на њега, али само један клуб ће се на крају радовати. Под притиском су Меси и Пеп, није далеко ни Роналдо са Јувентусом, док можда ово одговара онима "из сјенке".

Фудбал 17.09.2019 | 00:00
Прича - ЛШ: "Гори" и Месију и Пепу, али питају се ЦР7, Реал и Клоп!
Поново је вријеме за најбољи фудбал!

Лига шампиона 2019/20 почиње овог уторка, а титулу шампиона брани Ливерпул. Невјероватни тим Јиргена Клопа прошле сезоне изненадио је све походом на "ушати" пехар, посебно што су шокирали Барселону након пораза од 3:0 у првом мечу...

Ипак, још једном се потврдило да је Лига шампиона "магично такмичење" у ком је заиста све могуће, па и да надокнадите толику предност, да "избаците" фаворита и бољег од себе.

Видјећемо шта нам доноси нова сезона најелитнијег УЕФА такмичења у коме ће поново учествовати и Црвена звезда, која је смјештена у групу са Тотенхемом, Бајерном и Олимпијакосом, док вас подсјећамо да све утакмице можете пратити на каналима ТВ Арена Спорт.

Тешко је у септембру означити "фаворита број један", посебно што је трка за шампиона Европе никад изједначенија, али се може груписати неколико главних кандидата...

Међу њима је свакако Барселона, која (пре)дуго чека на титулу Лиге шампиона, и без ње је од 2015. године, а ко зна - можда је ово и последња прилика да тим са "Ноу кампа" убиједи Лионела Месија да остане у овом клубу, а не да потражи излаз из уговора - и то бесплатно - на који има право.

Још један од клубова којем "гори под ногама" је и Манчестер сити, мада је боље рећи да је у таквој ситуацији њихов тренер Пеп Гвардиола.

По мишљењу многих и најбољи тренер свих времена није имао успјеха у Лиги шампиона откако је напустио Барселону, што значи да је посљедњи пут играо финале још 2011. године. Имао је три полуфинала са Бајерном, није се прославио ни са Ситијем, а уз нова појачања (Родри, Кансело...) очекивања су поново висока, па ћемо видјети да ли ће доминацију Енглеском потврдити и у Лиги шампиона.

Из реда "рањених" тимова можемо додати и Реал Мадрид, најуспјешнији клуб у историји овог такмичења (13 титула), који је након трогодишње доминације - успорио прошле године.

Болно отрежњење дошло је против расположенијег Ајакса, гдје се јасно показало да су се ови играчи Реал Мадрида заситили успјеха, а видјећемо да ли ће их један болан пораз, и доласци играча попут Едена Азара, Луке Јовића и Едера Милитаоа - бар мало подићи у овој сезони.

За сада нису пронашли своју игру код Зинедина Зидана, али такмичарска година је дуга и навикли смо да Реал Мадрид најбоље игра "прољећне мјесеце".

И када је најважније.

С њима у групи "А" се налази и Пари сен Жермен, који је претходних година фигурирао као један од главних кандидата за титулу, међутим после бизарног љета током ког су покушавали да се ријеше Нејмара, и он њих, и у томе нису успјели, тешко их је ставити у први ешалон фаворита, међутим можда им баш такво скидање притиска олакша - и далеко од тога да имају слаб тим!

Један од највећих фаворита и ове године је Јувентус, који жарко жели трећи "ушати пехар" у историји, а због неуспјеха из прошле сезоне одлучили су да смене Макса Алегрија и ангажују Мауриција Сарија, све у нади да ће донијети атрактивнији фудбал и боље уклопити Роналда.

Свака екипа која њега има у саставу улази у "најужи избор за титулу", али биће потребна помоћ и осталих лидера тима и много тога ће зависити од периода уигравања на "Саррибалл".

"Стара дама" за сада не дјелује као "онај Наполи", који је играо прелијеп фудбал код Италијана, а у групној фази ће одмах бити суочени са Атлетико Мадридом, који код Дијега Симеонеа гаји потпуно другачији стил игре, тако да им прво мјесто пред нокаут фазу уопште није загарантовано.

На крају стигосмо и до Ливерпула, браниоца титуле из прошле сезоне, који поново има занимљиву групу са Наполијем, Салцбургом и Геном.

Видјећемо како ће се снаћи ове сезоне када су један од фаворита, а и како ће на њих утицати паралелна трка са пехаром Премијер лиге - који навијачи очекују готово три деценије. Многи сматрају да ће фокус ставити на домаће првенство, док проблематичан може да буде и нешто "мањи" играчки кадар, пошто овог љета практично нису доводили појачања, а изостанак "свјеже крви" често зна да буде проблем.

Од тимова које нисмо споменули вриједи нагласити да су "фаворити из сјенке" Бајерн и Тотенхем, и тешко је ишта предвидјети о њиховим сезонама, док ће неутрални с великом пажњом пратити и Ајакс.

"Копљаници" су прошле сезоне играли полуфинале Лиге шампиона и несрећно изгубили управо од "пијеваца", док су овог љета остали без двојице важних играча (Де Лихт и Де Јонг), међутим добро су се појачали, а Душан Тадић још игра маестрално, што је показао и у квалификацијама.

Вриједи напоменути и да ће се ВАР технологија користити у свим мечевима Лиге шампиона, као и да се финале игра у Истанбулу - на "Олимпијском стадиону Ататурк".

Нека игре почну!

ЛИГА ШАМПИОНА 1. коло:

уторак

ГРУПА Е

Наполи - Ливерпул (21.00) (Арена Спорт 1)
Салцбург - Генк (21.00)

ГРУПА Ф

Интер - Славија Праг (18.55) (Арена Спорт 2)
Дортмунд - Барселона (21.00)

ГРУПА Г

Лион - Зенит (18.55) (Арена Спорт 1)
Бенфика - Лајпциг (21.00) (Арена Спорт 5)

ГРУПА Х

Челси - Валенсија (21.00) (Арена Спорт 3)
Ајакс - Лил (21.00) (Арена Спорт 4)

сриједа

ГРУПА А

Клуб Бриж - Галатасарај (18.55) (Арена Спорт 2)
ПСЖ - Реал Мадрид (21.00) (Арена Спорт 2)

ГРУПА Б

Олимпијакос - Тотенхем (18.55) (Арена Спорт 1)
Бајерн - Црвена звезда (21.00) (Арена Спорт 1)

ГРУПА Ц

Динамо Загреб - Аталанта (21.00) (Арена Спорт 5)
Шахтјор - Манчестер сити (21.00)

ГРУПА Д

Бајер Леверкузен - Локомотива (21.00)
Атлетико Мадрид - Јувентус (21.00) (Арена Спорт 4)

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар