Одбрана која призива несрећу!

Шта напад изгради, то Сократис и Луиз сруше!

Фудбал 16.09.2019 | 23:18
Одбрана која призива несрећу!
Тако типично за Арсенал. Шта напад сагради одбрана сруши. И тако из сезоне у сезону. Тобџије дефинитивно имају једну од најклимавијих дефанзивних линија на Острву, што се најбоље могло уочити током недељног гостовања Вотфорду, кад су успели да вођство од 2:0 претворе у страх да ли ће и један бод освојити, јер је домаћина на Викариџ роуду имао неколико изванредних шанси за тотални преокрет.

Мада, тај један поен никако не може да радује фудбалере Унаја Емерија. Поготово што је ово већ трећа узастопна утакмица, после уводна два славља, на којој остају без победе.

„Имам утисак да, дословце, поклањамо голове ривалима. Наш задатак је да радимо на том пољу како бисмо поправили ствари. Не желим никог да оптужујем, јер исто тако може да се каже да смо ми у нападу пропустили неколико шанси да „затворимо“ утакмицу, тако да нећу да кажем да је овај реми нечије грешка. Нисмо оово очекивали, знали смо да ће нас Вотфорд притиснути у другом полувремену, што је и демонстрирао. Тужно је што нисмо успели да се изборимо с тим“, слеже раменима Пјер Емерик Обамејан.

Габонац је одрадио своје и у овој рунди. Дао је два гола, али шта то вреди кад за саиграче има шепртље у одбрани каквим су се испоставили Сократис Папастатопулос (кривац за први гол) и Давид Луиз (скривио пенал за други). Та комбинација једноставно призива несрећу.

„Упорно су инсистирали на уласку у игру из последње линије. Могу да буду срећни што су на тај начин примили само један гол. Капитулирали су. А тако не играју велике екипе. Касније су послали на терен децу, па је завршница утакмица личина на кошаркашки меч“, оштар је у осцрту Грем Сунес, некадашњи фудбалер Мидлзброа, Ливерпула, Глазгов Ренџерса...

Како да не буде кад је Арсенал од почетка минуле сезоне примио чак 14 голова после директних грешака својих играча и кад му је одбрана толико танка да је од свих тимова у „Лигама петице“ дозволила највише шутева ка голу Бернда Лена од почетка овог првенства. Чак 96. Од тога је само Вотфорд пуцао ка Немцу 31 пут.

И онда – што су испустили 2:0?

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар