Марин не жали: Најљепше ми је у Звезди!

"Можда је могло да буде боље, било је разних разлога, нисам био стрпљив, повреде су ми отежале. . . Али, без тога не бих био у Звезди!", казао је Марко Марин пред повратак на њемачко тло.  

Фудбал 16.09.2019 | 21:18
Марин не жали: Најљепше ми је у Звезди!
Марко Марин се на великој сцени појавио прије више од деценије, а тек му је 30 година!

Момак из Босанске Градишке брзо је доспио у жижу јавности због своје луцидности и лијепих потеза у дресу Борусије Менхенгладбах, тако да је још као тинејџер дебитовао за репрезентацију Њемачке, као 21-годишњак био је и стартер у националном тиму на Свјетском првенству, за њега су се бориле многе велике екипе...

Није дуго требало да га у њемачкој јавности прозову и "њемачки Меси", међутим није успио да оправда тај надимак, може се рећи да је лоше бирао клубове, утицале су и повреде.

У периоду од доласка у Челси 2012. године, па све до 2016, опасно је стагнирао, био без правих утакмица у ногама, а када вас из године у годину шаљу на позајмице - помало изгубите и мотивацију. "Живнуо" је у дресу Олимпијакоса, па доживио другу младост у дресу Црвене звезде.

Дошао је у клуб из Љутице Богдана послије успјешних квалификација за Лигу шампиона прошле сезоне, а ове је био један од најважнијих играча на том путу.

У интервјуу за "Омниспорт", пред први меч Звезде у Лиги шампиона против Бајерна (сриједа, 21.00), дотакао се многих тема, а прије свега је говорио о љубави према црвено-бијелом дресу - у који је заљубљен од малих ногу.

"Играти Лигу шампиона са Звездом је за мене посебно. Диван је осјећај вратити Лигу шампиона у Србију послије толико година", рекао је Марко Марин.

"Другачије је јер играте за много више страсти за клуб. Увијек дате све од себе јер представљате клуб у ком сте запослени и јер волите фудбал, али је мало другачије када играте за клуб који волите још као дијете. У Звезди имамо много таквих играча, странци доносе квалитет, али главна група и снага тима су играчи који су одрасли као навијачи Звезде. Другачије је од тога кад играте за Челси или Вердер...".

Марко Марин је испричао да су послије сваке утакмице Звезде у Београду могу видјети задовољна дјеца, што му је скроз другачији осјећај од одрастања у Њемачкој.

"Када смо у школи причали о фудбалу, и када сам говорио да навијам за Црвену звезду, нису знали за тај клуб... Али сада играмо у највећем такмичењу у Европи и учинили смо Звезду поново великом, навијачи су се полако навикли на то, то је и мотивација за све нас!", нагласио је Марко Марин и додао да се у Звезди надају добром издању у Лиги шампиона.

"Надамо се да ћемо ове сезоне одиграти неке добре мечеве. И само квалификовање за групну фазу је велики успех. Ситију, Барси и Реалу је циљ пехар, а нама да се квалификујемо прво".

Новинар "Омниспорта" подсјетио је Марка Марина на чудан пут његове каријере, од великог талента Борусије, Вердера и Челсија, па све до позајмица у осредњим клубовима у којима није могао да покаже много.

"То је фантастична каријера", казао је Марин и објаснио.

"Играо сам у скоро свакој лиги за најбоље тимове. У Бремену смо играли за титулу у Њемачкој и у Лиги шампиона, а не морам да објашњавам какви су клубови Севиља и Челси".

"Можда је могло да буде боље, било је разних разлога, нисам био стрпљив, повреде су ми отежале... Али, без тога не бих био у Звезди! Не бих имао то искуство, а генерално сам јако срећан и задовољан својом каријером".

Капитен и "десетка" Црвене звезде потом је закључила за крај.

"Ово што сада осјећам у овом моменту - без сумње је најбољи дио моје каријере".

Нема никакве дилеме колико Марко Марин воли Црвену звезду, као и колико навијачи црвено-бијелих воле њега, а видјећемо да ли ће и Звездан Терзић успјети у намери коју је открио прије неколико седмица, да овог момка задржи на "Маракани" до краја "његове каријере".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар