Брнабић: Нека се укључи свако ко може да помогне

Премијер Србије Ана Брнабић изјавила је данас да Београд подржава укључивање свакога ко може да посредује и помогне укидању косовских такса на робу из централне Србије и наставку дијалога са Приштином.

Србија 16.09.2019 | 15:02
Брнабић: Нека се укључи свако ко може да помогне
Брнабићева је, поводом навода приштинских медија да Њемачка и Француска желе да се, попут САД, укључе у дијалог Београда и Приштине, рекла да су те земље најдиректније покушале или уложиле значајан напор да посредују у том дијалогу по питању такса.

"Немачка и Француска су значајни партнери, имамо одличну комуникацију. У неким стварима смо сагласни, у неким не", рекла је Брнабићева новинарима.

Она је навела и да се Приштина оглушила на позиве те двије земље да укине таксе на робу из централне Србије, подсјећајући да је Њемачка, на састанку у Берлину, никад јасније позвала Приштину да то учини.

"Ако могу /Немачка и Француска/ да помогну - нека помогну. Надам се да ће дијалог бити настављен у што краћем року", рекла је Брнабићева.

Брнабићева је додала да штету од такса трпи и централна Србија, али и Срби и Албанци на Косову и Метохији, пренијели су београдски медији.

Она је потврдила да ће у сриједу, 18. септембра, у Берлину разговарати са њемачким канцеларом Ангелом Меркел, а једна од најважнијих тема биће дијалог Београда и Приштине.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Миле

16.09.2019 13:15

Нема Албанских пара висе заборавите то....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦоцаЦола

16.09.2019 13:18

Ниста нека не укидају док јавно не признате да сте признали Косово.Правите народ будалама Косово је давно постала засебна дрзава и нека ради како хоце а ви би и јаре и паре.Епа неце моци ове ноци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аналитицар

16.09.2019 13:58

Господјо Премијерко и да вам сад укину таксе то висе за вас нема никакву вриједност.Изгубили сте трзисте други су га преузели тако да немате висе санси да га повратите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дно ДНА

16.09.2019 17:33

Нек за поцетак помогну народу на Космету.

ОДГОВОРИТЕ