Brnabić: Neka se uključi svako ko može da pomogne

Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Beograd podržava uključivanje svakoga ko može da posreduje i pomogne ukidanju kosovskih taksa na robu iz centralne Srbije i nastavku dijaloga sa Prištinom.

  • Vijesti
  • Srbija


Brnabićeva je, povodom navoda prištinskih medija da NJemačka i Francuska žele da se, poput SAD, uključe u dijalog Beograda i Prištine, rekla da su te zemlje najdirektnije pokušale ili uložile značajan napor da posreduju u tom dijalogu po pitanju taksa.

"Nemačka i Francuska su značajni partneri, imamo odličnu komunikaciju. U nekim stvarima smo saglasni, u nekim ne", rekla je Brnabićeva novinarima.

Ona je navela i da se Priština oglušila na pozive te dvije zemlje da ukine takse na robu iz centralne Srbije, podsjećajući da je NJemačka, na sastanku u Berlinu, nikad jasnije pozvala Prištinu da to učini.

"Ako mogu /Nemačka i Francuska/ da pomognu - neka pomognu. Nadam se da će dijalog biti nastavljen u što kraćem roku", rekla je Brnabićeva.

Brnabićeva je dodala da štetu od taksa trpi i centralna Srbija, ali i Srbi i Albanci na Kosovu i Metohiji, prenijeli su beogradski mediji.

Ona je potvrdila da će u srijedu, 18. septembra, u Berlinu razgovarati sa njemačkim kancelarom Angelom Merkel, a jedna od najvažnijih tema biće dijalog Beograda i Prištine.

(Srna)

KOMENTARI4
POŠALJITE PORUKU

Mile

16.09.2019 15:15

Nema Albanskih para vise zaboravite to....

CocaCola

16.09.2019 15:18

Nista neka ne ukidaju dok javno ne priznate da ste priznali Kosovo.Pravite narod budalama Kosovo je davno postala zasebna drzava i neka radi kako hoce a vi bi i jare i pare.Epa nece moci ove noci.

analiticar

16.09.2019 15:58

Gospodjo Premijerko i da vam sad ukinu takse to vise za vas nema nikakvu vrijednost.Izgubili ste trziste drugi su ga preuzeli tako da nemate vise sansi da ga povratite.

Dno DNA

16.09.2019 19:33

Nek za pocetak pomognu narodu na Kosmetu.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.