ЛШ: Дегенеково поређење...

ПСЖ не може у исту „групу“ са Бајерном, у Европи скоро ништа није освојио.  Репрезентативац Аустралије уочи утакмице у Минхену.

Фудбал 16.09.2019 | 18:08
ЛШ: Дегенеково поређење...
Код Милоша Дегенека страх од противника не постоји, без обзира да ли се звао Салцбург, Јанг Бојс, Ливерпул или Бајерн. Штопер Црвене звезде много пута досад показао је да уме да се носи са притиском у великим утакмицама, па ће тако бити и у Минхену, без обрзира на огорман квалитет екипе Ника Ковача.

Црвено-бели на Алијанц арену (среда, 21.00, РТС 1, ТВ Аренаспорт 1) одлазе са огромним респектом према противнику, али се потајно надају да би могли да направе проблеме једном од најбољих тимова Старог континента.

„Много ће бити тешка утакмица, они су прваци Немачке задњих седам година, страшна екипа, као клуб имају све, велика су институција, најбољи у својој земљи, али и у Европи. Имају играче светске класе, али ми ћемо да се припремимо за утакмицу на наш начин и видети како најбоље то можемо да одиграмо и направимо добар резултат“, поручио је Дегенек.

Алијанц арена није непознаница за бившег играча Минхена 1860.

„Играо сам на том стадиону годину и по дана, наравно, ишао сам и на пар утакмица Бајерна. Стадион познајем, али не и њих као екипу“.

Како против нападача као што је Роберт Левандовски?

„Имали смо прошле сезоне искуства са јаким нападачима, ове ћемо имати исто. Видећемо како играју, анализираћемо противника. Радујемо се тој утакмици“.

Дегенек је имао прилику да одмери снаге са неким од звезда Бајерна.

„Играо сам против Кутиња, са Кимихом сам играо годину дана заједно у Штутгарту, против свих њихових репрезентативаца сам играо пре две године у Купу Конфедерација. Кимих је стварно добар играч”.

Црвено-бели су прошле сезоне имали проблема на гостовањима у Лиги шампиона, ове би требало да имају знатно више искуства у таквим ситуацијама.

„Нова година, нова група, нови играчи, нове утакмице. Имамо велико искуство, то много значи, али сада је све играчије, други су играчи, другачији противници. Надамо се да ћемо на неки начин да будемо спремнији и паметнији у овим првим утакмицама”.

Може ли Бајерн да се пореди са Пари Сен Жерменом или Ливерпулом?

„Што се мене тиче, Пари Сен Жермен не може да буде у истој групи са Бајерном, јер у Европи малтене ништа није освојио. Бајерн је у рангу са Ливерпулом, Јувентусом, Реалом... У реду, може по квалитету тима и финансијама, али мени је Бајерн јачи”, поручио је Дегенек.

Црвена звезда у Минхен одлази у уторак у раним јутарњим часовима, а вече пред меч одрадиће тренинг на Алијанц арени.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар