ФРА: Рајковић на кривој нози, лудница у Сент Етјену!

ВАР кидао живце! Нант везао трећу победу, Тулуз прокоцкао победу.  Турбо дерби у Кнежевини припао Марсељу, Монако је машина за расипање бодова! Екипа Андреа Виљаса Боаса у сјајном мечу славила са 4:3.

Фудбал 16.09.2019 | 09:54
ФРА: Рајковић на кривој нози, лудница у Сент Етјену!
Српски голман Предраг Рајковић је данас примио тек други гол од доласка у Француску. Рајковић је јако добро почео каријеру у Ремсу и на прва четири меча примио само један гол, али данас су он и Ремс остали празних шака у Нанту.

У окршају два пријатна изненађења са почетка сезоне, Нант је савладао Ремс 1:0 и попео се на треће место на табели.

Нант је заслужено славио и везао трећу узастопну победу. Јунак победе је био корпулентни нападач Калифа Кулибали који је у 69. минуту постигао једини гол на мечу када се старт Камаре над Абеидом претворио у несрећну асистенцију за Кулибалија. Снажни голгетер је ухватио Рајковића на кривој нози и погодио супротан угао.

Иначе, осим тог гола код којег није могао много тога да учини, Рајковић није имао још много посла.  Штавише, најбољу шансу на мечу је имао Ремса када је Жирото спасао Нант после шута Удена.

Много узбудљивије је било у Сент Етјену где је Тулуз водио са 2:0, а Сент Етјен умало дошао до преокрета. Завршено је 2:2.

Градел из пенала и Леја после продора Саида су донели Тулузу шокантних 2:0. Ипак, локални миљеник Ромен Амума је головима у 45. и 57. минуту вратио Сент Етјен у игру. Уследила је опсада Тулузовог гола, Беричу је поништен погодак на асистенцију ВАР технологије у 89. минуту, а онда се мрежа Тулуза затресла у надокнади времена. После велике гужве пред голом гостију, Сила је затресао сопствену мрежу у 92. минуту. Ипак, ВАР је опет поништио гол јер је Берич био у офдсају а утицао је на игру.

Турбо дерби у Кнежевини припао Марсељу, Монако је машина за расипање бодова! Екипа Андреа Виљаса Боаса у сјајном мечу славила са 4:3.

Какав обрачун у Кнежевини! Марсељ је однео сва три бода из Монака, захваљујући фантастичном преокрету у другом полувремену, мада ће домаћи тим много жалити за макар једним бодом, с обзиром да је у финишу меча имао неколико добрих прилика. На крају, сјајних седам голова и важна победа екипе Андреа Виљас Боаса - 4:3 (2:2).

Монако је фантастично отворио меч, водио са 2:0 головима Бен Једера, али се његова игра потпуно распала у финишу првог полувремена. Прво је Бенедето искористио додавање Жермена у 38. минуту, док је три минута касније управо некадашњи капитен Монака донео изједначење Олимпику.

Гости су заиграли далеко боље у наставку меча, а најважнији тренутак догодио се у 61. минуту када је Димитри Паје изузетно прецизним ударцем са 17-18 метара пронашао пут до мреже Бенжамена Леконта. Марсељ је наставио у истом ритму и само пет минута касније водио са 4:2! Амави је на правом месту у казненом простору пронашао Бенедета, који је други пут на мечу погодио мету.

Ипак, Монако се није предао. Жардим је на терен послао Балдеа Кеиту, који је био изузетно мотивисан. Сјајним голом у 75. минуту тампнопути нападач домаћег тима смањио је вођство Марсеља, а онда се меч потпуно отоврио.

Монако је већ у следећем нападу могао до изједначења. Камара је поклонио контранапад домаћину, али је Манданда одбранио ударац прво Бакајока, а након корнера и Слиманија, што је омогућило гостима да узму дах и лакше уђу у завршницу меча. Тамо је домаћин такође нападао, али није био толико близу изједначењу па су бодови отишли за Марсељ. Немања Радоњић је ушао у првом минуту надокнаде, како би помогао свом тиму да "украде" време и обезбеди победу у овом мечу.

Монако је трежу утакмицу узастопно просуо бодове у првенству. Против Нима је такође водио са 2:0, а на крају је било 2:2, баш као и против Стразбура када је водио са 2:1. Вечерас је уследио трећи пораз, који је Жардимов тим задржао у опасној зони. Са друге стране, Марсељ је потпуно процветао после трећег узастопног тријумфа, па се у овом тренутку налази на деоби другог места са Реном и Нантом.

ФРАНЦУСКА 1 - 5. коло:

Петак

Лил - Анже 2:1 (1:0)
/Осмихен 39, Араухо 53 - Бахокен 87/

Амијен - Лион 2:2 (1:2)
/Жале 7, Бодмер 92 - Дембеле 9, 34/

Субота

Пари Сен Жермен - Стразбур 1:0 (0:0)
/Нејмар 90+2/

Бордо - Мец 2:0 (2:0)
/Бријанд 7, Де Превиј 9/

Брест - Рен 0:0

Дижон - Ним 0:0

Монпеље - Ница 2:1 (1:1)
/Делор 37, Моле 56 - Тамезе 34/

Недеља

Нант - Ремс 1:0 (0:0)
/Кулибали 69/

Сент Етјен - Тулуз 2:2 (1:2)
/Амума 45, 56 - Градел 15 пенал, Леја 24/

Монако - Марсељ 3:4 (2:2)
/Бен Једер 17пен, 26, Кеита 75 - Бенедето 38, 66, Жермен 41, Паје 61/



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар