FRA: Rajković na krivoj nozi, ludnica u Sent Etjenu!

VAR kidao živce! Nant vezao treću pobedu, Tuluz prokockao pobedu.  Turbo derbi u Kneževini pripao Marselju, Monako je mašina za rasipanje bodova! Ekipa Andrea Viljasa Boasa u sjajnom meču slavila sa 4:3.

Fudbal 16.09.2019 | 09:54
FRA: Rajković na krivoj nozi, ludnica u Sent Etjenu!
Srpski golman Predrag Rajković je danas primio tek drugi gol od dolaska u Francusku. Rajković je jako dobro počeo karijeru u Remsu i na prva četiri meča primio samo jedan gol, ali danas su on i Rems ostali praznih šaka u Nantu.

U okršaju dva prijatna iznenađenja sa početka sezone, Nant je savladao Rems 1:0 i popeo se na treće mesto na tabeli.

Nant je zasluženo slavio i vezao treću uzastopnu pobedu. Junak pobede je bio korpulentni napadač Kalifa Kulibali koji je u 69. minutu postigao jedini gol na meču kada se start Kamare nad Abeidom pretvorio u nesrećnu asistenciju za Kulibalija. Snažni golgeter je uhvatio Rajkovića na krivoj nozi i pogodio suprotan ugao.

Inače, osim tog gola kod kojeg nije mogao mnogo toga da učini, Rajković nije imao još mnogo posla.  Štaviše, najbolju šansu na meču je imao Remsa kada je Žiroto spasao Nant posle šuta Udena.

Mnogo uzbudljivije je bilo u Sent Etjenu gde je Tuluz vodio sa 2:0, a Sent Etjen umalo došao do preokreta. Završeno je 2:2.

Gradel iz penala i Leja posle prodora Saida su doneli Tuluzu šokantnih 2:0. Ipak, lokalni miljenik Romen Amuma je golovima u 45. i 57. minutu vratio Sent Etjen u igru. Usledila je opsada Tuluzovog gola, Beriču je poništen pogodak na asistenciju VAR tehnologije u 89. minutu, a onda se mreža Tuluza zatresla u nadoknadi vremena. Posle velike gužve pred golom gostiju, Sila je zatresao sopstvenu mrežu u 92. minutu. Ipak, VAR je opet poništio gol jer je Berič bio u ofdsaju a uticao je na igru.

Turbo derbi u Kneževini pripao Marselju, Monako je mašina za rasipanje bodova! Ekipa Andrea Viljasa Boasa u sjajnom meču slavila sa 4:3.

Kakav obračun u Kneževini! Marselj je odneo sva tri boda iz Monaka, zahvaljujući fantastičnom preokretu u drugom poluvremenu, mada će domaći tim mnogo žaliti za makar jednim bodom, s obzirom da je u finišu meča imao nekoliko dobrih prilika. Na kraju, sjajnih sedam golova i važna pobeda ekipe Andrea Viljas Boasa - 4:3 (2:2).

Monako je fantastično otvorio meč, vodio sa 2:0 golovima Ben Jedera, ali se njegova igra potpuno raspala u finišu prvog poluvremena. Prvo je Benedeto iskoristio dodavanje Žermena u 38. minutu, dok je tri minuta kasnije upravo nekadašnji kapiten Monaka doneo izjednačenje Olimpiku.

Gosti su zaigrali daleko bolje u nastavku meča, a najvažniji trenutak dogodio se u 61. minutu kada je Dimitri Paje izuzetno preciznim udarcem sa 17-18 metara pronašao put do mreže Benžamena Lekonta. Marselj je nastavio u istom ritmu i samo pet minuta kasnije vodio sa 4:2! Amavi je na pravom mestu u kaznenom prostoru pronašao Benedeta, koji je drugi put na meču pogodio metu.

Ipak, Monako se nije predao. Žardim je na teren poslao Baldea Keitu, koji je bio izuzetno motivisan. Sjajnim golom u 75. minutu tampnoputi napadač domaćeg tima smanjio je vođstvo Marselja, a onda se meč potpuno otovrio.

Monako je već u sledećem napadu mogao do izjednačenja. Kamara je poklonio kontranapad domaćinu, ali je Mandanda odbranio udarac prvo Bakajoka, a nakon kornera i Slimanija, što je omogućilo gostima da uzmu dah i lakše uđu u završnicu meča. Tamo je domaćin takođe napadao, ali nije bio toliko blizu izjednačenju pa su bodovi otišli za Marselj. Nemanja Radonjić je ušao u prvom minutu nadoknade, kako bi pomogao svom timu da "ukrade" vreme i obezbedi pobedu u ovom meču.

Monako je trežu utakmicu uzastopno prosuo bodove u prvenstvu. Protiv Nima je takođe vodio sa 2:0, a na kraju je bilo 2:2, baš kao i protiv Strazbura kada je vodio sa 2:1. Večeras je usledio treći poraz, koji je Žardimov tim zadržao u opasnoj zoni. Sa druge strane, Marselj je potpuno procvetao posle trećeg uzastopnog trijumfa, pa se u ovom trenutku nalazi na deobi drugog mesta sa Renom i Nantom.

FRANCUSKA 1 - 5. kolo:

Petak

Lil - Anže 2:1 (1:0)
/Osmihen 39, Arauho 53 - Bahoken 87/

Amijen - Lion 2:2 (1:2)
/Žale 7, Bodmer 92 - Dembele 9, 34/

Subota

Pari Sen Žermen - Strazbur 1:0 (0:0)
/Nejmar 90+2/

Bordo - Mec 2:0 (2:0)
/Brijand 7, De Previj 9/

Brest - Ren 0:0

Dižon - Nim 0:0

Monpelje - Nica 2:1 (1:1)
/Delor 37, Mole 56 - Tameze 34/

Nedelja

Nant - Rems 1:0 (0:0)
/Kulibali 69/

Sent Etjen - Tuluz 2:2 (1:2)
/Amuma 45, 56 - Gradel 15 penal, Leja 24/

Monako - Marselj 3:4 (2:2)
/Ben Jeder 17pen, 26, Keita 75 - Benedeto 38, 66, Žermen 41, Paje 61/



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar