Мишко Ражнатовић: 99% Кокошков неће бити селектор!

"Ово је један од наших најлошијих резултата репрезентације у последњих 10-15 година", казао је познати агент Миодраг Ражнатовић о наступу Србије на Мундобаскету у Кини и дао своје мишљење о будућем селектору.

Кошарка 16.09.2019 | 15:55
Мишко Ражнатовић: 99% Кокошков неће бити селектор!
Селекторска ера Саше Ђорђевића на клупи репрезентације Србије завршила се у суботу, након освајања петог места на Мундобаскету у Кини.

"Орлови" су пут Азије кренули уз високе амбиције и још виша очекивања, међутим у кључним мечевима против Шпаније и Аргентине нису "били прави", што је значило да се очас посла промени утисак о наступу Србије на Светском првенству, а да се резултат доживи као неуспех.

Саша Ђорђевић донео је одлуку да се повуче са места селектора, што је планирао и пред турнир, сматравши да је идеалан тренутак за тако нешто после пет великих такмичења.

У његовом мандату освојена су три сребра (Европско и Светско првенство, као и Олимпијске игре), док је пето место на Мундобаскету његов најлошији резултат као селектора, за шта је казао да преузима одговорност.

О његовом наследнику већ се увелико спекулише, а у медијима су се издвојила два имена - Игор Кокошков и Саша Обрадовић. 

Ипак, познати агент Миодраг Ражнатовић посебно не верује у "прву варијанту" са помоћним тренером Сакраменто Кингса, а бившим првим тренером Финикс Санса, односно репрезентације Словеније с којом је освојио злато на ЕП.

"Мислим да Кокошков није кандидат, 99% сам сигуран и верујем да НБА лига не дозвољава да тренери, први или помоћни, одсуствују из тих разлога (ФИБА прозори прим. аут.). Нашу репрезентацију у прозорима мора да води неко ко НЕ ВОДИ тим у Евролиги или НБА, пошто се та такмичења играју за време ФИБА прозора", казао је Ражнатовић током гостовања на РТС и додао:

"Маневарски простор је сужен, неозбиљно је за било коју организацију да у фебруарским прозорима води један тренер, па квалификациони турнир и Олимпијске игре други, па да се у новембру врати онај први...".

Подсетимо, нови селектор Србије дебитоваће у оквиру квалификација за наредно Европско првенство већ у фебруару, док је термин квалификационог турнира за Олимпијске игре у јулу.

И није само Србија заинтересована за њега...

"Грчка и Литванија хоће квалификациони турнир за Олимпијске игре и то ће бити јако тешко за нас, чак и да се сви одазову. Нема времена за припреме! Између завршетка сезона и тога неће бити времена. Селектор неће имати времена да уиграва тим и питање је шта ће се ту десити...", казао је Миодраг Ражнатовић који је пре тога дао и свој суд о наступу Србије на Мундобаскету.

И био прилично оштар.

"Рекао сам пре неколико месеци да је све осим финала са Американцима неуспех и искрено ми није падало напамет да овако конципирана екипа може да остане без медаље. Без обзира на ту слатку победу против Американаца (за пласман од петог до осмог места, прим. аут.), ово је један од наших најлошијих резултата у последњих 10-15 година", закључио је познати агент чија агенција заступа велики број кошаркаша у ростеру Србије.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар