Miško Ražnatović: 99% Kokoškov neće biti selektor!

"Ovo je jedan od naših najlošijih rezultata reprezentacije u poslednjih 10-15 godina", kazao je poznati agent Miodrag Ražnatović o nastupu Srbije na Mundobasketu u Kini i dao svoje mišljenje o budućem selektoru.

Košarka 16.09.2019 | 15:55
Miško Ražnatović: 99% Kokoškov neće biti selektor!
Selektorska era Saše Đorđevića na klupi reprezentacije Srbije završila se u subotu, nakon osvajanja petog mesta na Mundobasketu u Kini.

"Orlovi" su put Azije krenuli uz visoke ambicije i još viša očekivanja, međutim u ključnim mečevima protiv Španije i Argentine nisu "bili pravi", što je značilo da se očas posla promeni utisak o nastupu Srbije na Svetskom prvenstvu, a da se rezultat doživi kao neuspeh.

Saša Đorđević doneo je odluku da se povuče sa mesta selektora, što je planirao i pred turnir, smatravši da je idealan trenutak za tako nešto posle pet velikih takmičenja.

U njegovom mandatu osvojena su tri srebra (Evropsko i Svetsko prvenstvo, kao i Olimpijske igre), dok je peto mesto na Mundobasketu njegov najlošiji rezultat kao selektora, za šta je kazao da preuzima odgovornost.

O njegovom nasledniku već se uveliko spekuliše, a u medijima su se izdvojila dva imena - Igor Kokoškov i Saša Obradović. 

Ipak, poznati agent Miodrag Ražnatović posebno ne veruje u "prvu varijantu" sa pomoćnim trenerom Sakramento Kingsa, a bivšim prvim trenerom Finiks Sansa, odnosno reprezentacije Slovenije s kojom je osvojio zlato na EP.

"Mislim da Kokoškov nije kandidat, 99% sam siguran i verujem da NBA liga ne dozvoljava da treneri, prvi ili pomoćni, odsustvuju iz tih razloga (FIBA prozori prim. aut.). Našu reprezentaciju u prozorima mora da vodi neko ko NE VODI tim u Evroligi ili NBA, pošto se ta takmičenja igraju za vreme FIBA prozora", kazao je Ražnatović tokom gostovanja na RTS i dodao:

"Manevarski prostor je sužen, neozbiljno je za bilo koju organizaciju da u februarskim prozorima vodi jedan trener, pa kvalifikacioni turnir i Olimpijske igre drugi, pa da se u novembru vrati onaj prvi...".

Podsetimo, novi selektor Srbije debitovaće u okviru kvalifikacija za naredno Evropsko prvenstvo već u februaru, dok je termin kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u julu.

I nije samo Srbija zainteresovana za njega...

"Grčka i Litvanija hoće kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre i to će biti jako teško za nas, čak i da se svi odazovu. Nema vremena za pripreme! Između završetka sezona i toga neće biti vremena. Selektor neće imati vremena da uigrava tim i pitanje je šta će se tu desiti...", kazao je Miodrag Ražnatović koji je pre toga dao i svoj sud o nastupu Srbije na Mundobasketu.

I bio prilično oštar.

"Rekao sam pre nekoliko meseci da je sve osim finala sa Amerikancima neuspeh i iskreno mi nije padalo napamet da ovako koncipirana ekipa može da ostane bez medalje. Bez obzira na tu slatku pobedu protiv Amerikanaca (za plasman od petog do osmog mesta, prim. aut.), ovo je jedan od naših najlošijih rezultata u poslednjih 10-15 godina", zaključio je poznati agent čija agencija zastupa veliki broj košarkaša u rosteru Srbije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar