Скола: Никада то нисам рекао!

Легендарни Луис Скола је довео репрезентацију Аргентине у финале Светског купа, али није успео да освоји трофеј.  Скола о крају каријере: Могу сутра да се повредим и завршим, могу и да одем у пензију, али ништа нећу да кажем.  Легенда остала закопчана. . .

Кошарка 16.09.2019 | 12:07
Скола: Никада то нисам рекао!
Он је ове године прославио 20 година откако је први пут заиграо за национални тим, а медије је после финала, у ком је победила Шпанија, занимало да ли је дошло време да стави тачку на своју богату играчку каријеру.

"Ја никада то нисам рекао... Да ли ме питате да ли ми је ово последња утакмица? Никада то нисам рекао... Не знате шта ће се десити сутра, можда ћу се повредити, можда због тога нећу играти, можда ћу се пензионисати сутра... Никада нисам рекао да је ово моја последња утакмица", рекао је Скола.

Микс зона, односно заједнички простор где играчи два тима и новинари могу да обаве званични део посла у форми изјава после утакмица, вечерас је била накрцана до те мере да људи нису могли нормално да се крећу. Такав је случај када се одигра та последња, одлучујућа утакмица за титулу.

Док је на све стране врвело од шпанских и аргентинских новинара, у минутима док су се у пролазу чекали нови шампиони света, највећа гужва створила се, логично, око Луиса Сколе. Непоновљиви херој аргентинске и светске кошарке, човек који је с пуних 39 година на својим леђима изнео највећи терет и одвео тим до финала Мундобаскета у Кини, нашао се на дневном реду практично свих који су се у том моменту нашли близу њега. Ред шпанског, па још један, па још један... На крају када је дошао ред за разговор на енглеском Скола није био баш најсрећнији. Али, сурови професионалац у њему, као и схватање да новинари само раде свој посао, преломили су да групи српских извештача, уз још неколико колега са стране, каже неколико речи и изнесе своје утиске након пораза који вероватно и не боли толико колико би можда неког другог...

"На крају свега можемо слободно да се погледамо у огледало и кажемо себи да смо направили велику ствар", јасно ће Скола.

Шта је заправо пресудило да Шпанија добије финални меч с чак 20 поена разлике?

"Једноставно су били бољи од нас. Искрено, не знам да ли бих овако вруће главе могао да улазим у дубљу анализу зашто су нас победили тако убедљиво. Мислим да је у реду да кажем да су заиста били бољи од нас. Честитамо им на новој титулу, апсолутно су је заслужили. Били су далеко најбољи тим на турниру".

А, да ли је ово ваш најбољи турнир каријере?

"Дефинитивно. Мислим да заиста јесте".

На питање да ли му је ово била последња утакмица у дресу Аргентине узвратио је:

"Нисам то рекао. Ако ме питате да ли ми је ово последњи меч у репрезентативној каријери, заиста не знам. Немам појма шта доноси сутра. Могу да се повредим и више никада не заиграм, могу само и да одем у пензију и да то буде то од мене. Нећу вам ништа рећи, нити бих рекао да ми је ово последњи меч за Аргентину".

Луис Скола турнир завршава као најкориснији и најефикаснији играч Аргетнине, али и најбољи скакач са 18,8 индексних, односно 17,9 поена у просеку, тек чак 8,1 скок по утакмици! И све то када је дебело загазио ка 40. години живота. Невероватно!

Фото: ФИБА Баскетбалл

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар