Skola: Nikada to nisam rekao!

Legendarni Luis Skola je doveo reprezentaciju Argentine u finale Svetskog kupa, ali nije uspeo da osvoji trofej.  Skola o kraju karijere: Mogu sutra da se povredim i završim, mogu i da odem u penziju, ali ništa neću da kažem.  Legenda ostala zakopčana. . .

Košarka 16.09.2019 | 12:07
Skola: Nikada to nisam rekao!
On je ove godine proslavio 20 godina otkako je prvi put zaigrao za nacionalni tim, a medije je posle finala, u kom je pobedila Španija, zanimalo da li je došlo vreme da stavi tačku na svoju bogatu igračku karijeru.

"Ja nikada to nisam rekao... Da li me pitate da li mi je ovo poslednja utakmica? Nikada to nisam rekao... Ne znate šta će se desiti sutra, možda ću se povrediti, možda zbog toga neću igrati, možda ću se penzionisati sutra... Nikada nisam rekao da je ovo moja poslednja utakmica", rekao je Skola.

Miks zona, odnosno zajednički prostor gde igrači dva tima i novinari mogu da obave zvanični deo posla u formi izjava posle utakmica, večeras je bila nakrcana do te mere da ljudi nisu mogli normalno da se kreću. Takav je slučaj kada se odigra ta poslednja, odlučujuća utakmica za titulu.

Dok je na sve strane vrvelo od španskih i argentinskih novinara, u minutima dok su se u prolazu čekali novi šampioni sveta, najveća gužva stvorila se, logično, oko Luisa Skole. Neponovljivi heroj argentinske i svetske košarke, čovek koji je s punih 39 godina na svojim leđima izneo najveći teret i odveo tim do finala Mundobasketa u Kini, našao se na dnevnom redu praktično svih koji su se u tom momentu našli blizu njega. Red španskog, pa još jedan, pa još jedan... Na kraju kada je došao red za razgovor na engleskom Skola nije bio baš najsrećniji. Ali, surovi profesionalac u njemu, kao i shvatanje da novinari samo rade svoj posao, prelomili su da grupi srpskih izveštača, uz još nekoliko kolega sa strane, kaže nekoliko reči i iznese svoje utiske nakon poraza koji verovatno i ne boli toliko koliko bi možda nekog drugog...

"Na kraju svega možemo slobodno da se pogledamo u ogledalo i kažemo sebi da smo napravili veliku stvar", jasno će Skola.

Šta je zapravo presudilo da Španija dobije finalni meč s čak 20 poena razlike?

"Jednostavno su bili bolji od nas. Iskreno, ne znam da li bih ovako vruće glave mogao da ulazim u dublju analizu zašto su nas pobedili tako ubedljivo. Mislim da je u redu da kažem da su zaista bili bolji od nas. Čestitamo im na novoj titulu, apsolutno su je zaslužili. Bili su daleko najbolji tim na turniru".

A, da li je ovo vaš najbolji turnir karijere?

"Definitivno. Mislim da zaista jeste".

Na pitanje da li mu je ovo bila poslednja utakmica u dresu Argentine uzvratio je:

"Nisam to rekao. Ako me pitate da li mi je ovo poslednji meč u reprezentativnoj karijeri, zaista ne znam. Nemam pojma šta donosi sutra. Mogu da se povredim i više nikada ne zaigram, mogu samo i da odem u penziju i da to bude to od mene. Neću vam ništa reći, niti bih rekao da mi je ovo poslednji meč za Argentinu".

Luis Skola turnir završava kao najkorisniji i najefikasniji igrač Argetnine, ali i najbolji skakač sa 18,8 indeksnih, odnosno 17,9 poena u proseku, tek čak 8,1 skok po utakmici! I sve to kada je debelo zagazio ka 40. godini života. Neverovatno!

Foto: FIBA Basketball

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar