СК: Вријеме је за прву побједу!

Одбојкашице Србије после два пораза на Светском купу у Јапану против фаворита Бразила и САД у понедељак ујутру имају лак задатак против Кеније.

Остали спортови 15.09.2019 | 23:41
СК: Вријеме је за прву побједу!
Отишле су одбојкашице Србије на Светски куп у Јапан одмах после злата на Европском првенству у Анкари без велиих амбиције. Логично, ово такмичење за разлику од прошлог пре четрии године када је било квалификационо за Олимпијске игре у Рију, сада нема резултатског значаја.

И без селектора Зорана Терзића (мења га један од помоћника Александар Владисављев) и пет најбољих играчица са недавно завршеног Европског прврнства у Анкари – Тијане Бошковић, Маје Огњеновић, Бранкице Михајловић, Стефане Вељковић и Силвије Поповић, европске и светске шампионке су пружиле жесток отпор фаворитима Бразили и САД који су стигли у скоро најјачим саставима.

После два тешка меча, сада је на реду дуел са аутсајдером Кенијом у Хамамацуу (понедељак, 04.00) и прилика за прва три бода.

У прва два кола, очекивано најефикаснија наша играчица била је Ана Бјелица која мења Тијану Бошковић на тој позицији. Стартни средњи блокер са ЕП у Турској Мина Поповић није улазила у игру на прва два сусрета па је јасно да је циљ да одбојкашице које су мало играле на шампионату Старог континента сада добију шансу као залог за наредна такмичења у 2020. години.

Србија је против Кенија одиграла три утакмице досад и све три решила у своју корист уз само један изгубљени сет. Два пута је наша репезентација са афричком репрезенацијом играла на Светском купу, а прошле године било је 3:0 на СП у Јапану. Све осим максималне победе Србије било би изненађење.

Дерби дана играју Кинескиње и Рускиње. Олимпијске шампионке из Рија су стигле у најјачем саставу са Џу Тинг на челу и имају улогу фаворита. Русија је у кризи последњих година. У Јапан је Зборнаја стигла са најјачим тимом који предводи одбојкашица Динама из Москве Наталија Гончарова. На ЕП у Турској Рускиње су испале од Италије у четвртфиналу после четири сета.

Холанђанке у овој деценији никада нису победиле Бразилке. Јужноамеричка селекција је везала 19 узастопних победа против Лала.

СВЕТСКИ КУП (ЈАПАН) – 3. КОЛО

Понедељак
04.00 Србија – Кенија
05.30 Доминиканска Република – Камерун
07.00 Аргентина – САД
08.00 Кина – Русија
10.00 Холандија – Бразил
12.20 Јапан – Јужна Кореја

Извор: моззартспорт

Фото: ФИВБ

Коментари / 0

Оставите коментар