SK: Vrijeme je za prvu pobjedu!

Odbojkašice Srbije posle dva poraza na Svetskom kupu u Japanu protiv favorita Brazila i SAD u ponedeljak ujutru imaju lak zadatak protiv Kenije.

Ostali sportovi 15.09.2019 | 23:41
SK: Vrijeme je za prvu pobjedu!
Otišle su odbojkašice Srbije na Svetski kup u Japan odmah posle zlata na Evropskom prvenstvu u Ankari bez veliih ambicije. Logično, ovo takmičenje za razliku od prošlog pre četrii godine kada je bilo kvalifikaciono za Olimpijske igre u Riju, sada nema rezultatskog značaja.

I bez selektora Zorana Terzića (menja ga jedan od pomoćnika Aleksandar Vladisavljev) i pet najboljih igračica sa nedavno završenog Evropskog prvrnstva u Ankari – Tijane Bošković, Maje Ognjenović, Brankice Mihajlović, Stefane Veljković i Silvije Popović, evropske i svetske šampionke su pružile žestok otpor favoritima Brazili i SAD koji su stigli u skoro najjačim sastavima.

Posle dva teška meča, sada je na redu duel sa autsajderom Kenijom u Hamamacuu (ponedeljak, 04.00) i prilika za prva tri boda.

U prva dva kola, očekivano najefikasnija naša igračica bila je Ana Bjelica koja menja Tijanu Bošković na toj poziciji. Startni srednji bloker sa EP u Turskoj Mina Popović nije ulazila u igru na prva dva susreta pa je jasno da je cilj da odbojkašice koje su malo igrale na šampionatu Starog kontinenta sada dobiju šansu kao zalog za naredna takmičenja u 2020. godini.

Srbija je protiv Kenija odigrala tri utakmice dosad i sve tri rešila u svoju korist uz samo jedan izgubljeni set. Dva puta je naša repezentacija sa afričkom reprezenacijom igrala na Svetskom kupu, a prošle godine bilo je 3:0 na SP u Japanu. Sve osim maksimalne pobede Srbije bilo bi iznenađenje.

Derbi dana igraju Kineskinje i Ruskinje. Olimpijske šampionke iz Rija su stigle u najjačem sastavu sa Džu Ting na čelu i imaju ulogu favorita. Rusija je u krizi poslednjih godina. U Japan je Zbornaja stigla sa najjačim timom koji predvodi odbojkašica Dinama iz Moskve Natalija Gončarova. Na EP u Turskoj Ruskinje su ispale od Italije u četvrtfinalu posle četiri seta.

Holanđanke u ovoj deceniji nikada nisu pobedile Brazilke. Južnoamerička selekcija je vezala 19 uzastopnih pobeda protiv Lala.

SVETSKI KUP (JAPAN) – 3. KOLO

Ponedeljak
04.00 Srbija – Kenija
05.30 Dominikanska Republika – Kamerun
07.00 Argentina – SAD
08.00 Kina – Rusija
10.00 Holandija – Brazil
12.20 Japan – Južna Koreja

Izvor: mozzartsport

Foto: FIVB

Komentari / 0

Ostavite komentar