Богдан у идеалној петорци, Рубио двоструки МВП!

Репрезентативац Србије и најбољи стријелац Мундобаскета сасвим заслужено у најбољем тиму Свјетског првенства у Кини.

Кошарка 16.09.2019 | 09:40
Богдан у идеалној петорци, Рубио двоструки МВП!
Србија није успела да се домогне борби за медаље, али Богдан Богдановић је пронашао своје место међу најбољима на турниру. Након што је прво постао најбољи стрелац Светског првенства, репрезентативац Србије се нашао у идеалној петорци Мундобаскета.

Поред Богдановића, идеалну петорку су попунили још Еван Фурније (Француска), Рики Рубио (Шпанија), Марк Гасол (Шпанија) и Луис Скола (Аргентина). Богдановић је у Кини убацио укупно 183 поена, један више од Петија Милса из Аустралије и са 22,9 поена по мечу у потпуности заслужио своје место у идеалном тиму турнира.

За најкориснијег играча финала изабран је Рики Рубио, пошто је у финалу против Аргентине (95:75) постигао 20 поена, а забележио је и седам асистенција и три скока. Рубио је такође проглашен и за МВП читавог турнира, пошто је на маестралан начин предводио Шпанце током њихових осам мечева на Мундобаскету.

Еван Фурније је једини представник "бронзане" Француске у овој петорци, а није ни чудо када се погледају његове партије током претходне две недеље. Био је трећи стрелац турнира, бележивши просечно 19,8 поена, 3 асистенције и 3,8 скокова по мечу. Новог првака света представљају МВП Рубио и центар Марк Гасол.

Млађи од браће Гасол је одиграо изванредно, нарочито у нокаут мечевима и бележио 14,4 поена, 5,5 скокова и 4,1 асистенција по мечу. Рубио је свој МВП трофеј заслужио са просеком од 16,4 поена и чак 6 асистенција.

Само медаља око врата недостаје Богдану Богдановићу на крају Мундобаскета. Прва звезда српске репрезентације изабрана је у идеалну петорку Светског првенства, а изборио се и да буде најбољи стрелац такмичења.

Богдан Богдановић је део идеалне петорке, у којој су поред њега и двојица Шпанаца Рики Рубио и Марк Гасол, Француз Еван Фурније и Аргентинац Луис Скола.

Српски ас је однео и трофеј за најбољег стрелца турнира, јер је убацио 183 поена, један више од Аустралијанца Петија Милса.

А, сасвим очекивано, титулу за најбољег играча Светског првенства (МВП) добио је Рики Рубио. Креатор игре репрезентације Шпаније, новог првака света, заиста је играо сјајно од почетка до краја турнира, предводио је свој тим, који чак није ни био у уском кругу фаворита за злато, до великог трофеја.

Кошаркашка репрезентација Србије је Мундобаскет завршила на петом месту, али као екипа са највећим бројем поена (753) и другим бројем убачених тројки (81)! 

Првенство у Кини је показало да ће Богдан Богдановић бити лидер репрезентације Србије у наредним годинама.

Сјајни ас Сакрамента Богдан Богдановић предњачио је у тројкама када је наша репрезентација у питању - погодио је чак 35 шутева ван линије 6,75 метара. 

Извор: Мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар