Bogdan u idealnoj petorci, Rubio dvostruki MVP!

Reprezentativac Srbije i najbolji strijelac Mundobasketa sasvim zasluženo u najboljem timu Svjetskog prvenstva u Kini.

Košarka 16.09.2019 | 09:40
Bogdan u idealnoj petorci, Rubio dvostruki MVP!
Srbija nije uspela da se domogne borbi za medalje, ali Bogdan Bogdanović je pronašao svoje mesto među najboljima na turniru. Nakon što je prvo postao najbolji strelac Svetskog prvenstva, reprezentativac Srbije se našao u idealnoj petorci Mundobasketa.

Pored Bogdanovića, idealnu petorku su popunili još Evan Furnije (Francuska), Riki Rubio (Španija), Mark Gasol (Španija) i Luis Skola (Argentina). Bogdanović je u Kini ubacio ukupno 183 poena, jedan više od Petija Milsa iz Australije i sa 22,9 poena po meču u potpunosti zaslužio svoje mesto u idealnom timu turnira.

Za najkorisnijeg igrača finala izabran je Riki Rubio, pošto je u finalu protiv Argentine (95:75) postigao 20 poena, a zabeležio je i sedam asistencija i tri skoka. Rubio je takođe proglašen i za MVP čitavog turnira, pošto je na maestralan način predvodio Špance tokom njihovih osam mečeva na Mundobasketu.

Evan Furnije je jedini predstavnik "bronzane" Francuske u ovoj petorci, a nije ni čudo kada se pogledaju njegove partije tokom prethodne dve nedelje. Bio je treći strelac turnira, beleživši prosečno 19,8 poena, 3 asistencije i 3,8 skokova po meču. Novog prvaka sveta predstavljaju MVP Rubio i centar Mark Gasol.

Mlađi od braće Gasol je odigrao izvanredno, naročito u nokaut mečevima i beležio 14,4 poena, 5,5 skokova i 4,1 asistencija po meču. Rubio je svoj MVP trofej zaslužio sa prosekom od 16,4 poena i čak 6 asistencija.

Samo medalja oko vrata nedostaje Bogdanu Bogdanoviću na kraju Mundobasketa. Prva zvezda srpske reprezentacije izabrana je u idealnu petorku Svetskog prvenstva, a izborio se i da bude najbolji strelac takmičenja.

Bogdan Bogdanović je deo idealne petorke, u kojoj su pored njega i dvojica Španaca Riki Rubio i Mark Gasol, Francuz Evan Furnije i Argentinac Luis Skola.

Srpski as je odneo i trofej za najboljeg strelca turnira, jer je ubacio 183 poena, jedan više od Australijanca Petija Milsa.

A, sasvim očekivano, titulu za najboljeg igrača Svetskog prvenstva (MVP) dobio je Riki Rubio. Kreator igre reprezentacije Španije, novog prvaka sveta, zaista je igrao sjajno od početka do kraja turnira, predvodio je svoj tim, koji čak nije ni bio u uskom krugu favorita za zlato, do velikog trofeja.

Košarkaška reprezentacija Srbije je Mundobasket završila na petom mestu, ali kao ekipa sa najvećim brojem poena (753) i drugim brojem ubačenih trojki (81)! 

Prvenstvo u Kini je pokazalo da će Bogdan Bogdanović biti lider reprezentacije Srbije u narednim godinama.

Sjajni as Sakramenta Bogdan Bogdanović prednjačio je u trojkama kada je naša reprezentacija u pitanju - pogodio je čak 35 šuteva van linije 6,75 metara. 

Izvor: Mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar