ДК: Башић и Бркић преполовили предност Чеха!

Мирза Башић и Томислав Бркић славили у дублу те против Чеха смањили резултат на 1:2.

Тенис 15.09.2019 | 16:38
ДК: Башић и Бркић преполовили предност Чеха!
Тениска репрезентација Босне и Херцеговине смањила је заостатак у двобоју против Чешке, који се у оквиру 1. кола Прве евро-афричке зоне Дејвис који се игра у Градској арена “Хусејин Смајовић” у Зеници.

Први сет, а касније и меч, за бх. тим остварио је данас дубл Мирза Башић - Томислав Бркић, који су с 2-0 (7:6 и 6-3) поразили чешки дубл Јиржи Весели – Јиржи Лехецка.

Весели је, очито због жеље да већ у дублу ријеше питање побједника овог двобоја, играо дубл умјесто најављеног Томислава Махаца. Башић и Бркић успјели су, код резултата 6:5 у корист Чеха, спасити сет-лопту те добити тај-брејк с 7:2 па тако и први сет ријешити у своју корист с 7:6 (7:2).

У другом сету Башић и Бркић, након што су на свој сервис повели с 1:0, узели су већ први сервис који су имали Чеси те повели с 2:0. Башић је сервирао за 3:0, а Бркић је код резултата 5:3 сервирао за други сет и прву побједу бх. тима.

И тај су поен бх. тенисери добили те други сет добили с 6:3, а меч с максималних 2-0, те смањили заостатак у двомечу на 1:2.

Чесима ни промјена играча није донијела очекивани трећи бод те коначну побједу у овом дуелу па ће око 15.10 сати у трећем синглу играти Башић и Весели.

БиХ има прилику да поравна резултат те избори пети меч, у којем би играли Бркић и Форејтек.

Јуче је у синглу Јонас Форејтек с 2-0 (7:5 и 6:4) поразио Мирзу Башића, а Јиржи Весели истим резултатом Томислава Бркића, по сетовима 6:2 и 7:6 (7:4).

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар