Пројекат ИТ преквалификација из програма УНДП

Математички факултет Универзитета у Београду је једна од десет одабраних институција на којима се већ неколико месеци реализује обука у оквиру трећи круг преквалификација за ИТ сектор из Програма Уједињених нација за развој (УНДП) у партнерству са Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу.

Србија 15.09.2019 | 13:44
Пројекат ИТ преквалификација из програма УНДП
Трећи круг програма преквалификација намењен је кандидатима који су запослени, који нису на ИТ позицијама или нису завршили неки од ИТ смерова на факултетима. Пројекат је почео у јануару 2019. године, а на овај круг ИТ преквалификација се пријавило 3.850 кандидата, од којих је кроз неколико кругова тестирања одабрано око 400 кандидата за ИТ обуку.

На Математичком факултету, обуку похађа 60 кандидата који су успешно прошли све кругове тестирања. Програм ИТ обуке који се реализује на Математичком факултету омогућава стицање знања потребних за практичан рад из веб
програмирања у ИТ сектору, које је веома заступљено на тржишту.

Циљ је обезбедити сваком полазнику неопходне вештине и ниво знања које му омогућавају да конкурише на праксу или
посао из ове области. Након обуке, сваки полазник ће савладати основе ХТМЛ-а, ЦСС-а, ЈаваСцрипта,
ПХП-а и рада са базама података.

Обука се састоји из више фаза: настава, практични рад под руководством ментора, пракса у ИТ компанијама и каријерно саветовање. Кандидати су одслушали 250 часова наставе и тренутно раде на завршном пројекту за сертификацију под руководством ментора. Планирано је да знања стечена на обуци полазници утврде кроз праксу у реномираним ИТ компанијама „Технолошко партнерство“ и ЕДС д.о.о из Београда.

Кроз каријерно саветовање, које је такође део обуке, кандидати јачају мотивацију и оспособљеност за информисање о потребама тржишта рада и потенцијалима које са собом носи ИТ предузетништво.

Очекује се да полазници који успешно заврше обуку ИТ преквалификација стекну теоријска и практична знања и вештине које ће им омогућити да лако пронађу посао у ИТ сектору.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар