ЕП: Падају и Словаци...

У другој утакмици на Европском првенству одбојкаши Србије у Антверпену играју против солидне Словачке. Победа не би смела да дође у питање. Дерби дана у Ротердаму где Холандија дочекује шампиона света Пољску.

Остали спортови 15.09.2019 | 12:45
ЕП: Падају и Словаци...
Идеалан старт одбојкаша Србије на Европском првенству. На старту такмичења пао је вицешампион Старог континента Немачка у репризу полуфинала од пре две године из Вроцлава, када је наша селекција поклекла и поред вођства од 2:0 у сетовима. Реванш је био бруталан, а данас (18.30) Орлове у Антверпену очекује дуел са Словачком, која има оба тријумфа досад.

Словаци су славили против Шпаније после пет сетова на премијери, док су у суботу били бољи од Аустрије са 3:1. Ривал је солидна репрезентација, али зна се ко је фаворит. Све зависи од изабраника селектора Слободана Ковача којима би домаћин Белгија могао да буде најозбиљнији ривал за прво место у Групи Б.

Против Словака, Србија је одиграла само једном и то пре четири године на ЕП када је било тесних 3:2 за наше одбојкаше. Најбољи играч Словачке је Петер Михалович који брани боје француског Нанта. Он је на две утакмице имао чак 52 поена. Ударна је игла селекције, а просечно по сету осваја 5,78 поена. Једино је бугарски коректор Цветан Соколов сакупио више поена у досадашњем току такмичења на Европском првенству.

Расположен је на почетку шампионата био наш коректор Александар Атанасијевић. Свестан је одбојкша Перуђе да је Србија фаворит, али да не сме да буде опуштања.

"Словачка је сјајна репрезентација која већ дуги низ година ради са иностраним тренерима, имају играче који играју у добрим лигама. Сигурно неће бити лако, међутим, као што је било у петак против Немачке, од нас ће зависити. Морамо ментално добро да се спремимо и да пратимо инструкције које ће нам дати селектор Ковач", рекао је Атанасијевић.

У нашој Групи Б, домаћин Белгија не би требало да има проблема са Аустријанцима. Дерби дана игра се у Ротердаму где домаћин Холандија дочекује двоструког узастопног шампиона света Пољску. Овај меч вероватно ће да одлучи о пол позицији у Групи Д. Пољаци су наравно фаворити, а чету белгоијског стручњака Витала Хејнена предводи најбољи одбојкаш данашњице Вилфредо Леон, рођени Кубанац који ове године игра први пут за нову репрезентацију. На почетку каријере је бранио боје ове карипске земље.

Код Лала у досадашње две утакмице бриљирао је Нимир Абдел Азиз који има 48 поена. Коректор Милана у просеку осваја чак осам поена по сету, највише од свих на шампионату Старог континента. И поред домаћег терена, Пољаци су квалитетнији и питање победника не би смело да се постави. Холандија је још без изгубљеног сета на ЕП.

Француска ће у Монпељеу против Португалије да игра опет без Ервина Нгапета, који има лакшу повреду и пропустио је претходна два меч првенства. Расположен је на старту такмичења Стефан Боје, коректор Вероне.

Словенија у дворани Стожице у Љубљани игра против Турске. Тине Урнаут и другови су квалитетнији и ношени подршком са трибина не би требало да имају тежак задатак.

Подсетимо, прве четири репрезентације из све четири групе избориће пласман у осмину финала Европског првенства.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар