ПОР: Фамаликао је хит, Бенфика по плану!

Новајлија у Примеири гази све пред собом.

Фудбал 15.09.2019 | 09:54
ПОР: Фамаликао је хит, Бенфика по плану!
Навикли смо да на врху португалског шампионата гледамо Бенфику, Спортинг и Порто, али једно ново име сада штрчи на почетку ове сезоне - Фамаликао! Овај тим у чијем власништву учествује група која поседује Атлетико Мадрид вечерас је надиграо Фереиру с 4:2 (1:0), тако је стигао до 13. бода и првог места у Примеири.

После пет гола Фамаликао као новајлија у лиги има четири победе и само један реми, док Бенфика, која је вечерас савладала Жил Висенте с 2:0, има бод мање.

Интересантно, за Фамаликао игра наш Урош Рачић који је био стартер а овој утакмици, а играо је до 58. минута када га је заменио Гуга који је само два минута касније био и стрелац. Двоструки стрелац за Фамаликао био је Мартинс у 6. и 67. минуту утакмице.

А можемо да кажемо и да је Бенфика одрадила све по плану. Орлови су дочекали Жил Висенте и релативно лако стигли до победе од 2:0. Меч је додуше почео лоше по домаћина који је промашио пенал у 10. минуту када је био непрецизан Пици.

Ипак, Жил Висенте је помогао Орловима јер је Ногуеира постигао аутогол и тако помогао Бенфики. Пици је у другом полувремену исправио промашај и постигао гол у 53. минуту утакмице.

Љубомир Фејса је био стартер и одиграо је цео меч за Бенфику, док Андрије Живковића није било у протоколу.

ПОРТУГАЛИЈА 1 - 5. КОЛО

Петак

Сетубал - Брага 1:0 (0:0)
/Хачади 74/

Субота

Фамаликао - Фереира 4:2 (1:0)
/Мартинс 6пен, 67, Гуга 60, Поте 72/

Бенфика - Жил Висенте 2:0 (1:0)
/Ногуеира 45аг, Пици 53/



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар