POR: Famalikao je hit, Benfika po planu!

Novajlija u Primeiri gazi sve pred sobom.

Fudbal 15.09.2019 | 09:54
POR: Famalikao je hit, Benfika po planu!
Navikli smo da na vrhu portugalskog šampionata gledamo Benfiku, Sporting i Porto, ali jedno novo ime sada štrči na početku ove sezone - Famalikao! Ovaj tim u čijem vlasništvu učestvuje grupa koja poseduje Atletiko Madrid večeras je nadigrao Fereiru s 4:2 (1:0), tako je stigao do 13. boda i prvog mesta u Primeiri.

Posle pet gola Famalikao kao novajlija u ligi ima četiri pobede i samo jedan remi, dok Benfika, koja je večeras savladala Žil Visente s 2:0, ima bod manje.

Interesantno, za Famalikao igra naš Uroš Račić koji je bio starter a ovoj utakmici, a igrao je do 58. minuta kada ga je zamenio Guga koji je samo dva minuta kasnije bio i strelac. Dvostruki strelac za Famalikao bio je Martins u 6. i 67. minutu utakmice.

A možemo da kažemo i da je Benfika odradila sve po planu. Orlovi su dočekali Žil Visente i relativno lako stigli do pobede od 2:0. Meč je doduše počeo loše po domaćina koji je promašio penal u 10. minutu kada je bio neprecizan Pici.

Ipak, Žil Visente je pomogao Orlovima jer je Nogueira postigao autogol i tako pomogao Benfiki. Pici je u drugom poluvremenu ispravio promašaj i postigao gol u 53. minutu utakmice.

Ljubomir Fejsa je bio starter i odigrao je ceo meč za Benfiku, dok Andrije Živkovića nije bilo u protokolu.

PORTUGALIJA 1 - 5. KOLO

Petak

Setubal - Braga 1:0 (0:0)
/Hačadi 74/

Subota

Famalikao - Fereira 4:2 (1:0)
/Martins 6pen, 67, Guga 60, Pote 72/

Benfika - Žil Visente 2:0 (1:0)
/Nogueira 45ag, Pici 53/



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar