Богдан: Боли ме Шпанија! Нисмо ушли у историју!

Нисмо исписали нове странице историје! Српски кошаркаш Богдан Богдановић рекао је после освајања петог места на Светском првенству да жали што репрезентација није исписала нове странице историје.  Боли пораз од Шпаније, први пут смо били фаворити на турниру! Србија је победом над Чешком 90:81 освојила пету позицију на Мундобаскету, а сјајан турнир је одиграо члан Сакраменто Кингса, Богдан Богдановић.

Кошарка 15.09.2019 | 17:16
Богдан: Боли ме Шпанија! Нисмо ушли у историју!
Богдановић је истакао да ће српска репрезентација на наредном турниру бити још мотивисанија.

Србија је освојила пето место на Светском првенству, пошто је победила Чешку са 90:81.

"Сада се осећам боље. Честитам Чешкој на сјајном турниру и одличној утакмици против нас. Честитам мојим саиграчима на добром турниру. Нисмо ишли до краја, нисмо исписали нову страницу историје, али знам да ћемо следећи пут само бити још мотивисанији", рекао је Богдановић новинарима у Пекингу.

Национална селекција и поред освојеног петог места није успела да избори пласман на Олимпијске игре наредне године у Токију, пошто ће првенство завршити као трећи најбољепласирани европским тим, иза Шпаније и Француске.

Србија ће тако наредног лета морати да игра квалификације за Игре у Токију.

"Имали смо лакше искуство, јер смо прошли пут ми организовали. Биће тешко, много добрих екипа су разочаране после овог турнира, али ће бити мотивисане за пласман на ОИ. Далеко је то сада, али када дође време поново ћемо да размишљамо о томе", рекао је он.

Богдановић је један од најбољих играча на Светском првенству у Кини, а новинаре је занимало да ли се и у наредној сезони НБА лиге могу очекивати његова боља издања.

"Сигуран сам да ћу бити бољи него у прве две сезоне у НБА лиги. Сваки дан приступам тренинзкма и жељом да напредујем", казао је Богдановић.

Србија је на овом турниру забележила два пораза – први од Шпаније и други од Аргентине и управо ће те две репрезентације одмерити снаге у финалу Светског првенства.

"Боли нас пораз од Шпаније, то нас је узнемирило... Ово је био први пут да смо на турнир дошли као фаворити и то је имало утицаја на нас, а друге је мотивисало. Веома је важно да се одржи хемија у тиму и да се покаже карактер", рекао је Богдановић за "Јурохупс".

НБА ас је одиграо сјајно на Мундобаскету, а није мали део навијача који сматра да је Богдановић најбољи играч турнира и на мечу са Чешком је добио повике "МВП, МВП".

"МВП награда иде играчу који је освојио трофеј. Када играш за репрезентацију много је другачије него играти за клуб, пошто овде сваког дана имаш нешто да докажеш", рекао је Богдан Богдановић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар