Натхо са чаролијом, гол Лазара и кад је тешко - Тошић!

Партизан је као гост победио Пролетер 3:0 (0:0) у 8. колу Суперлиге Србије. Бибрас Натхо уписао две асистенције, стрелци Зоран Тошић, Умар Садик и Лазар Марковић.  Убедљиви црно-бели против Пролетера на Карађорђу - 3:0.  Чука за пет минута испустила 2:0, Јавор и Напредак распуцани! Леп број голова ове суботе у Суперлиги.

Фудбал 14.09.2019 | 23:42
Натхо са чаролијом, гол Лазара и кад је тешко - Тошић!
За Партизан одлична увертира пред почетак такмичења у Лиги Европе и гостовање АЗ Алкмара у Београду!

"Парни ваљак" протутњао је Новим Садом, где је у 8. колу Суперлиге победио Пролетер 3:0 (0:0). Убедљиво, а могло је и више…

Победу Београђанима донели су головима Зоран Тошић у 56, Умар Садик у 73. и Лазар Марковић у 79. минуту. Али, играч утакмице је свакако Бибрас Натхо. Фантастични Израелац видео је све, проигравао, "спајао" саиграче са противничким голом, уливао сигурност…

Да је расположен за игру видело се већ на почетку утакмице, када је теледириговану лопту послао према Немањи Милетићу. Мало је фалило да десни бек црно-белих погоди мрежу.

За разлику од Натха, дан није имао судија Бојан Николић, који је у 24. минуту пропустио да свира очигледан пенал за Партизан. После ударца главом Александра Шћекића, играч Пролетера се послужио руком, али је то промакло судија. Одмах након корнера, стамени Црногорац је имао одличну шансу, али је пребацио гол.

Тренер Партизана Саво Милошевић доста је комбиновао, одмарајући поједине играче и давајући минуте онима који их нису имали много у протеклом периоду. Сејдуба Сума је због "ситне" повреде остао ван протокола, док су на клупи били Такума Асано и Слободан Урошевић.

После неискоришћених прилика у првом, Партизан је додао гас и заслужено стигао до победе.

Прво је Натхо у 56. одиграо за Садика, који је одложио лопту за Тошића. Везни фудбалер црно-белих видео је простор између голмана Николе Петрића и леве стативе, опалио је по лопти са 17 метара и сместио је на право место.

До 73. минута чекало се на други гол, иако је Садик имао идеалну шансу да одмах после Тошића затресе мрежу, али је из изгледне ситуације погодио стативу. Другу је искористио! Натхо му је пустио пас, Нигеријац се ослободио чувара и са 11-12 метара завршио акцију новим поготком.

Минуте које је добио у другом полувремену Лазар Марковић је искористио да покаже да није заборавио да тресе противничке мреже. У 78. га је, опет сјајно, проиграо Натхо, а крилни нападач рутински савладао Петрића.

Партизан је одиграо шест утакмица, тренутно је пети са 14 бодова. Пролетер их има само пет из осам мечева.

Кад је тешко – Зоран Тошић. Тако је барем ове сезоне. Из утакмице у утакмицу. Ако је део навијача имао примедбе на његов допринос у претходној такмичарској години, сада могу да му скину капу. Још једном када се Партизан мучио да пронађе пут до гола ривала, Тошић је био тај који је откључао мрежу. Пролетер је 56 минута одолевао Партизану, али после тога је могао само да истакне белу заставу, јер је уследио потоп – 3:0 (0:0).

Четврти гол, уз три асистенције, на 11 утакмица. То је Тошићев учинак ове сезоне. Гол и две асистенције против Молдеа, погоци за победе над Инђијом и Пролетером. Од играча са таквом биографијом се очекује да буде вођа, да преузима одговорност и решава мечеве. И то Тошић чини.

Али, капу за издање треба скинути и Бибрасу Натху. Оно што се пише су две асистенције, за голове Умару Садику и Лазару Марковићу, оно што се не пише су створена три-четири чиста зицера саиграчима, лопте које имају очи, које се лепе за ногу, које као навођени пројектили иду у празан простор, тамо где улећу његови тимски другови.

Брзо, кратко, јасно. На прву, без много петљања. То је стил игре капитена израелске репрезентације, а то је и стил игре који прија очима. Лопта пева, не плаче од муке, када је у ногама Бибраса Натха, који је без трунке дилеме истински тимски играч, којем лични учинак није ни на првом, ни на другом месту.

Трећи утисак утакмице је и гол Лазара Марковића. Деби на повратку у српски фудбал и одмах погодак. Није му било тешко, оставио га је Натхо лоптом самог испред голмана Пролетера, а некадашњи играч Ливерпула је успео да пронађе пут до мреже. Велика ињекција самопоуздања за Марковића.

Добра вест за тренера Сава Милошевића пред европски дуел са АЗ Алкмаром је што је његов тим потпуно контролисао сва дешавања на терену од почетка до краја. Чак и када је промашивао колосалне шансе, када је било на семафору 0:0, Партизан није губио главу, играо је стрпљиво и то му се исплатило.

Пролетер ни у једном моменту није успео да угрози црно-беле. Оно што је успевало неким тимовима у претходним колима, Новосађанима вечерас није, били су потпуно безопасни, одбрана Партизана, у којој су Вујачић и Брежанчић играли уместо Остојића и Урошевића, све је одрадила без грешке.

Друга страна медаље у победи су – промашаји. Поново се показало да Партизан не може тако лако да сломи тимове који изађу са „бункером“ пред својим голом. А, када и успеју да створе добре шансе, црно-белих их не користе. Милетић је у првом полувремену промашио колосалну прилику, док се Шћекић потпуно обрукао када је са метра испред гола Пролетера послао лопту метар изнад пречке.

Било је неискоришћених зицера и касније, али све је било лакше за игру када је Тошић начео Новосађане. Онда и невероватни кикс Садика, који је дриблао и голмана Пролетера и промашио, лакше је поднет у црно-белом табору.

На крају, у Партизану могу да са великом дозом оптимизма чекају четвртак и наставак европске приче. АЗ Алкмар у сјајној форми стиже у Београд, али распеван је био вечерас и Парни ваљак на терену. Биће доброг фудбала у Хумској 1.

ПРОЛЕТЕР - ПАРТИЗАН 0:3 (0:0)
/Тошић 56, Садик 73, Марковић 78/

Стадион: Карађорђе.
Судија: Бојан Николић.

ПРОЛЕТЕР (4-2-3-1): Петрић - Танасин, Андрејевић, Лукашевич, Ковачевић - Пејић (од 57. Балабановић), Б. Јовановић - Чоловић, Марјановић, Новаковић (од 66. Рушевић) - Бабић (од 61. Радиновић). Клупа: Елесин, Балабановић, Радиновић, Пантић, Шћепановић, Јовановић, Рушевић.

ПАРТИЗАН (4-2-3-1): Стојковић - Милетић, Вујачић, С. Павловић, Брежанчић - Шћекић, Здјелар - Тошић (од 63. Марковић), Натхо, Стевановић (од 84. Ивановић) - Садик (од 75. Асано). Клупа: Стевановић, Асано, Ивановић, Остојић, Гигић, Марковић, Урошевић.

Чука за пет минута испустила 2:0, Јавор и Напредак распуцани. Леп број голова ове суботе у Суперлиги.

Фудбалери Вождовца и Чукаричког играли су на Душановцу нерешено 2:2 у осмом колу Супер лиге Србије, док је Јавор убедљиво савладао Рад код куће 3:0, а Напредак био такође распуцан у Сурдулици против Радника 4:1.

У динамичној утакмици на крову ТЦ "Стадион" виђено је доста узбуђења, а гости с Бановог брда су пола сата пре краја имали вођство од два гола, међутим, тим Александра Веселиновића није успео да освоји три бода.

Водећи гол за Чукарички постигао је Лука Стојановић у 34. минуту, да би на 2:0, после само 30 секунди у игри, повисио Вељко Бирманчевић у 60.

Вождовац је, ипак, брзо дошао до изједначења. Већ у 62. минуту Милош Стојчев је смањо заостатак, да би изједначење и коначан резултат у 65. поставио Немања Николић.

Чукарички је после овог ремија четврти са 16 бодова, док је Вождовац 10. са осам.

СРБИЈА 1 - 8. КОЛО:

Петак

Раднички – Војводина  1:2 (1:1)
/Михајловић 9 – Матић 33, Деветак 77/

Субота

Црвена звезда - Инђија 2:1 (0:1)
/Павков 89пен, Павков 90+1пен - Томић 35/

Јавор - Рад 3:0 (1:0)
/Маричић 25, Петковић 64, Мркаић 66/

Радник - Напредак 1:4 (0:2)
/Макарић 36 - Бјелос 9, Ивановић 16, Зец 68пен, 76/

Вождовац - Чукарички  2:2 (0:1)
/Стојчев 62, Николић 65 - Стојановић 34, 60/

Пролетер - Партизан  0:3 (0:0)
/Тошић 56, Садик 73, Марковић 78/

недеља

Младост - Спартак 19.00
ТСЦ - Мачва 19.00



Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар