Natho sa čarolijom, gol Lazara i kad je teško - Tošić!

Partizan je kao gost pobedio Proleter 3:0 (0:0) u 8. kolu Superlige Srbije. Bibras Natho upisao dve asistencije, strelci Zoran Tošić, Umar Sadik i Lazar Marković.  Ubedljivi crno-beli protiv Proletera na Karađorđu - 3:0.  Čuka za pet minuta ispustila 2:0, Javor i Napredak raspucani! Lep broj golova ove subote u Superligi.

Fudbal 14.09.2019 | 23:42
Natho sa čarolijom, gol Lazara i kad je teško - Tošić!
Za Partizan odlična uvertira pred početak takmičenja u Ligi Evrope i gostovanje AZ Alkmara u Beogradu!

"Parni valjak" protutnjao je Novim Sadom, gde je u 8. kolu Superlige pobedio Proleter 3:0 (0:0). Ubedljivo, a moglo je i više…

Pobedu Beograđanima doneli su golovima Zoran Tošić u 56, Umar Sadik u 73. i Lazar Marković u 79. minutu. Ali, igrač utakmice je svakako Bibras Natho. Fantastični Izraelac video je sve, proigravao, "spajao" saigrače sa protivničkim golom, ulivao sigurnost…

Da je raspoložen za igru videlo se već na početku utakmice, kada je teledirigovanu loptu poslao prema Nemanji Miletiću. Malo je falilo da desni bek crno-belih pogodi mrežu.

Za razliku od Natha, dan nije imao sudija Bojan Nikolić, koji je u 24. minutu propustio da svira očigledan penal za Partizan. Posle udarca glavom Aleksandra Šćekića, igrač Proletera se poslužio rukom, ali je to promaklo sudija. Odmah nakon kornera, stameni Crnogorac je imao odličnu šansu, ali je prebacio gol.

Trener Partizana Savo Milošević dosta je kombinovao, odmarajući pojedine igrače i davajući minute onima koji ih nisu imali mnogo u proteklom periodu. Sejduba Suma je zbog "sitne" povrede ostao van protokola, dok su na klupi bili Takuma Asano i Slobodan Urošević.

Posle neiskorišćenih prilika u prvom, Partizan je dodao gas i zasluženo stigao do pobede.

Prvo je Natho u 56. odigrao za Sadika, koji je odložio loptu za Tošića. Vezni fudbaler crno-belih video je prostor između golmana Nikole Petrića i leve stative, opalio je po lopti sa 17 metara i smestio je na pravo mesto.

Do 73. minuta čekalo se na drugi gol, iako je Sadik imao idealnu šansu da odmah posle Tošića zatrese mrežu, ali je iz izgledne situacije pogodio stativu. Drugu je iskoristio! Natho mu je pustio pas, Nigerijac se oslobodio čuvara i sa 11-12 metara završio akciju novim pogotkom.

Minute koje je dobio u drugom poluvremenu Lazar Marković je iskoristio da pokaže da nije zaboravio da trese protivničke mreže. U 78. ga je, opet sjajno, proigrao Natho, a krilni napadač rutinski savladao Petrića.

Partizan je odigrao šest utakmica, trenutno je peti sa 14 bodova. Proleter ih ima samo pet iz osam mečeva.

Kad je teško – Zoran Tošić. Tako je barem ove sezone. Iz utakmice u utakmicu. Ako je deo navijača imao primedbe na njegov doprinos u prethodnoj takmičarskoj godini, sada mogu da mu skinu kapu. Još jednom kada se Partizan mučio da pronađe put do gola rivala, Tošić je bio taj koji je otključao mrežu. Proleter je 56 minuta odolevao Partizanu, ali posle toga je mogao samo da istakne belu zastavu, jer je usledio potop – 3:0 (0:0).

Četvrti gol, uz tri asistencije, na 11 utakmica. To je Tošićev učinak ove sezone. Gol i dve asistencije protiv Moldea, pogoci za pobede nad Inđijom i Proleterom. Od igrača sa takvom biografijom se očekuje da bude vođa, da preuzima odgovornost i rešava mečeve. I to Tošić čini.

Ali, kapu za izdanje treba skinuti i Bibrasu Nathu. Ono što se piše su dve asistencije, za golove Umaru Sadiku i Lazaru Markoviću, ono što se ne piše su stvorena tri-četiri čista zicera saigračima, lopte koje imaju oči, koje se lepe za nogu, koje kao navođeni projektili idu u prazan prostor, tamo gde uleću njegovi timski drugovi.

Brzo, kratko, jasno. Na prvu, bez mnogo petljanja. To je stil igre kapitena izraelske reprezentacije, a to je i stil igre koji prija očima. Lopta peva, ne plače od muke, kada je u nogama Bibrasa Natha, koji je bez trunke dileme istinski timski igrač, kojem lični učinak nije ni na prvom, ni na drugom mestu.

Treći utisak utakmice je i gol Lazara Markovića. Debi na povratku u srpski fudbal i odmah pogodak. Nije mu bilo teško, ostavio ga je Natho loptom samog ispred golmana Proletera, a nekadašnji igrač Liverpula je uspeo da pronađe put do mreže. Velika injekcija samopouzdanja za Markovića.

Dobra vest za trenera Sava Miloševića pred evropski duel sa AZ Alkmarom je što je njegov tim potpuno kontrolisao sva dešavanja na terenu od početka do kraja. Čak i kada je promašivao kolosalne šanse, kada je bilo na semaforu 0:0, Partizan nije gubio glavu, igrao je strpljivo i to mu se isplatilo.

Proleter ni u jednom momentu nije uspeo da ugrozi crno-bele. Ono što je uspevalo nekim timovima u prethodnim kolima, Novosađanima večeras nije, bili su potpuno bezopasni, odbrana Partizana, u kojoj su Vujačić i Brežančić igrali umesto Ostojića i Uroševića, sve je odradila bez greške.

Druga strana medalje u pobedi su – promašaji. Ponovo se pokazalo da Partizan ne može tako lako da slomi timove koji izađu sa „bunkerom“ pred svojim golom. A, kada i uspeju da stvore dobre šanse, crno-belih ih ne koriste. Miletić je u prvom poluvremenu promašio kolosalnu priliku, dok se Šćekić potpuno obrukao kada je sa metra ispred gola Proletera poslao loptu metar iznad prečke.

Bilo je neiskorišćenih zicera i kasnije, ali sve je bilo lakše za igru kada je Tošić načeo Novosađane. Onda i neverovatni kiks Sadika, koji je driblao i golmana Proletera i promašio, lakše je podnet u crno-belom taboru.

Na kraju, u Partizanu mogu da sa velikom dozom optimizma čekaju četvrtak i nastavak evropske priče. AZ Alkmar u sjajnoj formi stiže u Beograd, ali raspevan je bio večeras i Parni valjak na terenu. Biće dobrog fudbala u Humskoj 1.

PROLETER - PARTIZAN 0:3 (0:0)
/Tošić 56, Sadik 73, Marković 78/

Stadion: Karađorđe.
Sudija: Bojan Nikolić.

PROLETER (4-2-3-1): Petrić - Tanasin, Andrejević, Lukaševič, Kovačević - Pejić (od 57. Balabanović), B. Jovanović - Čolović, Marjanović, Novaković (od 66. Rušević) - Babić (od 61. Radinović). Klupa: Elesin, Balabanović, Radinović, Pantić, Šćepanović, Jovanović, Rušević.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković - Miletić, Vujačić, S. Pavlović, Brežančić - Šćekić, Zdjelar - Tošić (od 63. Marković), Natho, Stevanović (od 84. Ivanović) - Sadik (od 75. Asano). Klupa: Stevanović, Asano, Ivanović, Ostojić, Gigić, Marković, Urošević.

Čuka za pet minuta ispustila 2:0, Javor i Napredak raspucani. Lep broj golova ove subote u Superligi.

Fudbaleri Voždovca i Čukaričkog igrali su na Dušanovcu nerešeno 2:2 u osmom kolu Super lige Srbije, dok je Javor ubedljivo savladao Rad kod kuće 3:0, a Napredak bio takođe raspucan u Surdulici protiv Radnika 4:1.

U dinamičnoj utakmici na krovu TC "Stadion" viđeno je dosta uzbuđenja, a gosti s Banovog brda su pola sata pre kraja imali vođstvo od dva gola, međutim, tim Aleksandra Veselinovića nije uspeo da osvoji tri boda.

Vodeći gol za Čukarički postigao je Luka Stojanović u 34. minutu, da bi na 2:0, posle samo 30 sekundi u igri, povisio Veljko Birmančević u 60.

Voždovac je, ipak, brzo došao do izjednačenja. Već u 62. minutu Miloš Stojčev je smanjo zaostatak, da bi izjednačenje i konačan rezultat u 65. postavio Nemanja Nikolić.

Čukarički je posle ovog remija četvrti sa 16 bodova, dok je Voždovac 10. sa osam.

SRBIJA 1 - 8. KOLO:

Petak

Radnički – Vojvodina  1:2 (1:1)
/Mihajlović 9 – Matić 33, Devetak 77/

Subota

Crvena zvezda - Inđija 2:1 (0:1)
/Pavkov 89pen, Pavkov 90+1pen - Tomić 35/

Javor - Rad 3:0 (1:0)
/Maričić 25, Petković 64, Mrkaić 66/

Radnik - Napredak 1:4 (0:2)
/Makarić 36 - Bjelos 9, Ivanović 16, Zec 68pen, 76/

Voždovac - Čukarički  2:2 (0:1)
/Stojčev 62, Nikolić 65 - Stojanović 34, 60/

Proleter - Partizan  0:3 (0:0)
/Tošić 56, Sadik 73, Marković 78/

nedelja

Mladost - Spartak 19.00
TSC - Mačva 19.00



Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar