ШПА: Шамар Атлетику, Сосиједад као кратак јорган!

Стоп за Феликса и Атлетико, гол Монреала на дебију, гужва у врху Примере! Једини шпански прволигаш са максималним учинком у прва три кола, поражен је на "Аноети" у суботу увече.  Први кикс екипе Чола Симеонеа. . .

Фудбал 14.09.2019 | 23:14
ШПА: Шамар Атлетику, Сосиједад као кратак јорган!
Предвиђала се велика каријера Мартину Едегарду када је као клинац стигао у Реал Мадрид, али он то није успео да оправда. Ипак, данас је загрејао срца навијачима Реала јер је у дресу Сосиједада постигао гол Атлетико Мадриду и учествовао је у победи од 2:0 (0:0).

Јорганџије су у Баскију стигле као непобеђен тим, али су наишле на противника који је незгодан попут кратког јоргана. Уследио је шамар Атлетику и победа домаћег састава од 2:0. На крају убедљиво. Сигурна победа тима из Сан Себастијана.

У првом полувремену није било голова, али је зато Сосиједад прорадио у наставку. Поменути Едегард је погодио у 58. минуту, имао је среће додуше, али је лопта завршила у мрежи.

Потом је и Наћо Монреал био прецизан три минута касније после прекида и то је значило да ће Сосиједад до победе над тренутним лидером шампионата.

Алетико Мадрид је и даље на девет освојених бодова и тиме држи и даље прву позицију на табели, док је Реал Сосиједад на седам бодова и на петој је позицији.

Севиља има меч мање и уколико дође до победе моглао би тим са Санчез Писхуана до прве позиције на табели.

Изненађење!?

Реал Сосиједад победио је Атлетико Мадрид 2:0 (0:0) у једном од дербија 5. кола Примере, чиме је Севиљи омогућио да у недељу, на гостовању Алавесу у Виторији, "појури" бодове за успон на сам врх.

Атлетико је у прва три кола био једини клуб Примере са свих девет бодова, али је у суботу капитулирао када је у размаку од три минута примио два гола, оба после не баш најбољих интервенција одбране, што није карактеристично за тим Дијега Симеонеа.

Стрелци су били Мартин Одегард у 58. и Наћо Монреал у 61. минуту.

Норвешко "чудо од детета", Одегард, носи плаво-бели дрес као позајмљени играч Реал Мадрида и има практично прву шансу да се докаже у Примери, будући да је за "краљевиће" уписао само два наступа у званичним утакмицама.

Офанзивни везни, који је претходне две и по године провео на позајмицама у Херенвену и Витесеу, завршио је полуконтру приземним ударцем са петнаестак метара, лопта је погодила Стефана Савића у стопало, променила правац и преварила Јана Облака - 1:0.

Само три минута касније, у стрелце се уписао и прекаљени дефанзивац, доведен из Арсенала последњег дана летњег прелазног рока.

Монреал је после корнера и интервенције Облака најбоље реаговао на одбитак и из непосредне близине ћушнуо лопту у мрежу, за коначних 2:0 и пробој Сосиједада у горњи део табеле.

Словеначког голмана је лопта том приликом погодила у главу, па је остао ошамућен и место међу стативама уступио Адану.

Тек када је пао у озбиљан заостатак, Атлетико је извршио притисак и дошао до каквих-таквих прилика. Претходно су млади Португалац Жоао Феликс, Витоло, Лемар и Дијего Коста били потпуно безопасни.

Витоло и Хозе Хименез могли су да "јорганџијама" донесу гол наде, али је у обе ситуације био сигуран 35-годишњи Мигел Анхел Моја, пре неколико сезона голман Атлетика.

Симеоне има неколико дана да опорави екипу и постави бољи план за премијерни меч Лиге шампиона. На "Ванду Метропилитано" у среду стижу Кристијано Роналдо и Јувентус...

РЕЗУЛТАТИ 4. КОЛА:

Реал Мадрид - Леванте 3:2 (3:0)
/Бензема 25, 31, Каземиро 40 - Мајорал 49, Мелеро 75/

Леганес - Виљареал 0:3 (0:2)
/Морено 26, 90+3, Силва 39аг/

Реал Сосиједад - Атлетико Мадрид 2:0 (0:0)
/Одегард 58, Монреал 61/

Барселона - Валенсија 21.00

недеља:

Еибар - Еспањол 12.00
Алавес - Севиља 14.00
Селта - Гранада 16.00
Ваљадолид - Осасуна 18.30
Бетис - Хетафе 21.00

одиграно у петак:

Мајорка - Атлетик Билбао 0:0

ТАБЕЛА: Атлетико Мадрид 9, Реал 8, Атлетик Билбао 8, Севиља (-1) 7, Сосиједад 7, Леванте 6, Виљареал 5, Осасуна (-1) 5, Алавес (-1) 5, Барселона (-1) 4, Гранада (-1) 4, Валенсија (-1) 4, Селта (-1) 4, Ваљадолид (-1) 4, Мајорка 4, Бетис (-1) 3, Хетафе (-1) 2, Еибар (-1) 1, Еспањол (-1) 1, Леганес 0.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар