ŠPA: Šamar Atletiku, Sosijedad kao kratak jorgan!

Stop za Feliksa i Atletiko, gol Monreala na debiju, gužva u vrhu Primere! Jedini španski prvoligaš sa maksimalnim učinkom u prva tri kola, poražen je na "Anoeti" u subotu uveče.  Prvi kiks ekipe Čola Simeonea. . .

Fudbal 14.09.2019 | 23:14
ŠPA: Šamar Atletiku, Sosijedad kao kratak jorgan!
Predviđala se velika karijera Martinu Edegardu kada je kao klinac stigao u Real Madrid, ali on to nije uspeo da opravda. Ipak, danas je zagrejao srca navijačima Reala jer je u dresu Sosijedada postigao gol Atletiko Madridu i učestvovao je u pobedi od 2:0 (0:0).

Jorgandžije su u Baskiju stigle kao nepobeđen tim, ali su naišle na protivnika koji je nezgodan poput kratkog jorgana. Usledio je šamar Atletiku i pobeda domaćeg sastava od 2:0. Na kraju ubedljivo. Sigurna pobeda tima iz San Sebastijana.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, ali je zato Sosijedad proradio u nastavku. Pomenuti Edegard je pogodio u 58. minutu, imao je sreće doduše, ali je lopta završila u mreži.

Potom je i Naćo Monreal bio precizan tri minuta kasnije posle prekida i to je značilo da će Sosijedad do pobede nad trenutnim liderom šampionata.

Aletiko Madrid je i dalje na devet osvojenih bodova i time drži i dalje prvu poziciju na tabeli, dok je Real Sosijedad na sedam bodova i na petoj je poziciji.

Sevilja ima meč manje i ukoliko dođe do pobede moglao bi tim sa Sančez Pishuana do prve pozicije na tabeli.

Iznenađenje!?

Real Sosijedad pobedio je Atletiko Madrid 2:0 (0:0) u jednom od derbija 5. kola Primere, čime je Sevilji omogućio da u nedelju, na gostovanju Alavesu u Vitoriji, "pojuri" bodove za uspon na sam vrh.

Atletiko je u prva tri kola bio jedini klub Primere sa svih devet bodova, ali je u subotu kapitulirao kada je u razmaku od tri minuta primio dva gola, oba posle ne baš najboljih intervencija odbrane, što nije karakteristično za tim Dijega Simeonea.

Strelci su bili Martin Odegard u 58. i Naćo Monreal u 61. minutu.

Norveško "čudo od deteta", Odegard, nosi plavo-beli dres kao pozajmljeni igrač Real Madrida i ima praktično prvu šansu da se dokaže u Primeri, budući da je za "kraljeviće" upisao samo dva nastupa u zvaničnim utakmicama.

Ofanzivni vezni, koji je prethodne dve i po godine proveo na pozajmicama u Herenvenu i Viteseu, završio je polukontru prizemnim udarcem sa petnaestak metara, lopta je pogodila Stefana Savića u stopalo, promenila pravac i prevarila Jana Oblaka - 1:0.

Samo tri minuta kasnije, u strelce se upisao i prekaljeni defanzivac, doveden iz Arsenala poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka.

Monreal je posle kornera i intervencije Oblaka najbolje reagovao na odbitak i iz neposredne blizine ćušnuo loptu u mrežu, za konačnih 2:0 i proboj Sosijedada u gornji deo tabele.

Slovenačkog golmana je lopta tom prilikom pogodila u glavu, pa je ostao ošamućen i mesto među stativama ustupio Adanu.

Tek kada je pao u ozbiljan zaostatak, Atletiko je izvršio pritisak i došao do kakvih-takvih prilika. Prethodno su mladi Portugalac Žoao Feliks, Vitolo, Lemar i Dijego Kosta bili potpuno bezopasni.

Vitolo i Hoze Himenez mogli su da "jorgandžijama" donesu gol nade, ali je u obe situacije bio siguran 35-godišnji Migel Anhel Moja, pre nekoliko sezona golman Atletika.

Simeone ima nekoliko dana da oporavi ekipu i postavi bolji plan za premijerni meč Lige šampiona. Na "Vandu Metropilitano" u sredu stižu Kristijano Ronaldo i Juventus...

REZULTATI 4. KOLA:

Real Madrid - Levante 3:2 (3:0)
/Benzema 25, 31, Kazemiro 40 - Majoral 49, Melero 75/

Leganes - Viljareal 0:3 (0:2)
/Moreno 26, 90+3, Silva 39ag/

Real Sosijedad - Atletiko Madrid 2:0 (0:0)
/Odegard 58, Monreal 61/

Barselona - Valensija 21.00

nedelja:

Eibar - Espanjol 12.00
Alaves - Sevilja 14.00
Selta - Granada 16.00
Valjadolid - Osasuna 18.30
Betis - Hetafe 21.00

odigrano u petak:

Majorka - Atletik Bilbao 0:0

TABELA: Atletiko Madrid 9, Real 8, Atletik Bilbao 8, Sevilja (-1) 7, Sosijedad 7, Levante 6, Viljareal 5, Osasuna (-1) 5, Alaves (-1) 5, Barselona (-1) 4, Granada (-1) 4, Valensija (-1) 4, Selta (-1) 4, Valjadolid (-1) 4, Majorka 4, Betis (-1) 3, Hetafe (-1) 2, Eibar (-1) 1, Espanjol (-1) 1, Leganes 0.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar