ИТА: Мертенс x2, Наполитанци за петама "старој дами"!

Наполи сигурним тријумфом против Сампдорије искористио кикс Јувентуса и актуелном шампиону пришао на бод заостатка.  Дрис Мертенс и неподношљива лакоћа решетања туђих мрежа! Наполи лако са Сампдоријом - 2:0.

Фудбал 14.09.2019 | 23:00
ИТА: Мертенс x2, Наполитанци за петама "старој дами"!
Са каквом лакоћом Дрис Мертенс постиже голове! Као да је то најлакша ствар на свету. Чим се лопта нађе код његових ногу у шеснаестерцу, ту голманима нема спаса. Схватио је то и чувар мреже Сампдорије, који је два пута вадио лопту из мреже у Напуљу. Оба пута је тамо спаковао Мертенс – 2:0.

Први погодак је био чиста егзекуција са петерца, на лопту убачену са десне стране. Мајсторски додир Белгијанца и фудбал поред ближе стативе завршава у мрежи.

Други је био једнако умешан: повратна лопта у висини пенала и Дрисов ударац који погађа тамо где никог нема. Голман Сампдорије је већ био испао из акције, одлутао за лоптом до гол-аут линије.

Сада се већ лакше дише у Напуљу. После пораза од Јувентуса у прошлом колу, дошла је победа, која је довела Наполитанце на само бод заостатка за шампионом. Добро, тек је треће коло, далеко је мај, али није пријатно каскати чим се лопта закотрља.

Без већих проблема, фудбалери Наполија головима двоструког стријелца Дриса Мертенса савладали су Сампдорију 2:0 (1:0), те тако искористили први кикс Јувентуса (1:1) и приближили се актуелном шампиону на бод заостатка.

Сјајни Белгијанац одиграо је још један одличан меч.

На додавање Ђованија Ди Лоренца прво је у 13. минуту перфектно погодио гол Емила Аудера, да би у 69. минуту искористио успаваност одбране тима из Фиренце и запечатио судбину ривала.

Другом голу претходила је асистенција Фернанда Љорентеа, који је само два минута прије тог гола ушао у игру, тако да је на прави начин обиљежио свој деби у тиму "партенопеија".

Имали су и гости из Ђенове у првом дијелу меча одређене прилике, али су у наставку потпуно пали, те ривалу дозволили да рутински сачува стечену предност и дође до другог овосезонског тријумфа.

Са друге стране, Сампдорија је и даље без освојеног бода и након трећег меча.

Никола Максимовић био је стартер у тиму Наполија и без обзира што је већ у седмом минуту зарадио јавну опомену, био је веома запажен у дефанзивној линији домаћина.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар