ITA: Mertens x2, Napolitanci za petama "staroj dami"!

Napoli sigurnim trijumfom protiv Sampdorije iskoristio kiks Juventusa i aktuelnom šampionu prišao na bod zaostatka.  Dris Mertens i nepodnošljiva lakoća rešetanja tuđih mreža! Napoli lako sa Sampdorijom - 2:0.

Fudbal 14.09.2019 | 23:00
ITA: Mertens x2, Napolitanci za petama "staroj dami"!
Sa kakvom lakoćom Dris Mertens postiže golove! Kao da je to najlakša stvar na svetu. Čim se lopta nađe kod njegovih nogu u šesnaestercu, tu golmanima nema spasa. Shvatio je to i čuvar mreže Sampdorije, koji je dva puta vadio loptu iz mreže u Napulju. Oba puta je tamo spakovao Mertens – 2:0.

Prvi pogodak je bio čista egzekucija sa peterca, na loptu ubačenu sa desne strane. Majstorski dodir Belgijanca i fudbal pored bliže stative završava u mreži.

Drugi je bio jednako umešan: povratna lopta u visini penala i Drisov udarac koji pogađa tamo gde nikog nema. Golman Sampdorije je već bio ispao iz akcije, odlutao za loptom do gol-aut linije.

Sada se već lakše diše u Napulju. Posle poraza od Juventusa u prošlom kolu, došla je pobeda, koja je dovela Napolitance na samo bod zaostatka za šampionom. Dobro, tek je treće kolo, daleko je maj, ali nije prijatno kaskati čim se lopta zakotrlja.

Bez većih problema, fudbaleri Napolija golovima dvostrukog strijelca Drisa Mertensa savladali su Sampdoriju 2:0 (1:0), te tako iskoristili prvi kiks Juventusa (1:1) i približili se aktuelnom šampionu na bod zaostatka.

Sjajni Belgijanac odigrao je još jedan odličan meč.

Na dodavanje Đovanija Di Lorenca prvo je u 13. minutu perfektno pogodio gol Emila Audera, da bi u 69. minutu iskoristio uspavanost odbrane tima iz Firence i zapečatio sudbinu rivala.

Drugom golu prethodila je asistencija Fernanda Ljorentea, koji je samo dva minuta prije tog gola ušao u igru, tako da je na pravi način obilježio svoj debi u timu "partenopeija".

Imali su i gosti iz Đenove u prvom dijelu meča određene prilike, ali su u nastavku potpuno pali, te rivalu dozvolili da rutinski sačuva stečenu prednost i dođe do drugog ovosezonskog trijumfa.

Sa druge strane, Sampdorija je i dalje bez osvojenog boda i nakon trećeg meča.

Nikola Maksimović bio je starter u timu Napolija i bez obzira što je već u sedmom minutu zaradio javnu opomenu, bio je veoma zapažen u defanzivnoj liniji domaćina.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar