Звезда преживела Инђију! Два пенала за преокрет!

Мало је недостајало да повратник у Суперлигу напусти "Маракани" са три бода, али је Милан Павков головима са беле тачке задржао црвено-беле на максималном учинку.  Инђија испустила победу на Маракани, Павков са два пенала у три минута донео преокрет! Црвено-бели тешком муком стигли до победе, уз велику грешку судије Игора Стојиљковића у 88. минуту - 2:1.

Фудбал 14.09.2019 | 22:00
Звезда преживела Инђију! Два пенала за преокрет!
Јунак Црвене звезде поново је Милан Павков! Овај пут головима у "минут до 12" и то оба из пенала, за преокрет против Инђије и победу 2:1 на стадиону "Рајко Митић".

О првом пеналу, досуђеном у 87. минуту, сигурно ће се доста дискутовати пошто је утисак да је фаул направљен ван казненог простора, док о другом нема дилеме. Просто је невероватно какву је глупост направио до тог тренутка сјајни голман Инђије, Милоје Прековић у 90. минуту...

Умео је голгетер црвено-белих да искористи указане шансе и задржи максималан учинак свог тима ове сезоне у Суперлиги - 6/6.

Својим головима Павков је, такође, спречио први суперлигашки пораз Црвене звезде на "Маракани" још од 18. априла 2017, када је Партизан славио 3:1.

Далеко од тога да су гости из Инђије заслужили да празних шака напусте Београд, али колико год судија Игор Стојилковић допринео првом пеналу, глупост Прековића је несхватљива...

Нажалост, погрешна одлука арбитра сада ће бацити у други план фантастичан погодак Бранислава Томића којим је Инђија повела у 35. минуту. Ретко Милан Борјан прима такве голове, али овај пут је заиста био немоћан.

Гајић је лоше избацио лопту, а везиста Инђије то искористио да упути страховит шут са око 25 метара.

Управо је поверење које је Гајић добио у овој утакмици било изненађујуће, пошто млади репрезентативац Србије није лиценциран за Лигу шампиона, па се очекивало да Владан Милојевић поново стави Милоша Дегенека на десног бека као алтернативу Марку Гобељићу за случај да он због повреде не буде могао да наступи идуће среде у Немачкој против Бајерна.

Грешка Стојилковића код првог пенала за Звезду није била једина спорна одлука у мечу, пошто је у 51. минуту уважио сигнализацију помоћника и свирао офсајд Мирку Иванићу после одличне акције са Павковом, иако везиста црвено-белих није био у недозвољеној позицији. Била је то прилика за домаће да много раније дођу до изједначења.

Гајић је замењен у паузи између два полувремена, што наговештава да се у будућности неће наиграти као члан црвено-белих.

Уласком Томанеа уместо њега промењена је и формација тима, па су домаћи у другом полувремену играли са тројицом играча у последњој линији. Допринело је то да појачају иницијативу, заиста су створили неколико врло добрих шанси, али све до поменутих пенала нису успели да надмудре одличну одбрану Инђије.

Због драматичне утакмице неће се много причати о дебитантском наступу Холанђанина Раџива ван Ла Паре у Звездином дресу. Оставио је добар утисак и чини се да ће црвено-бели значајно унапредити офанзиву са њим и Матеом Гарсијом на боковима.

Посебно када се у тим врати "ровити" Марко Марин. Требало би то да буде већ у Минхену.

А потом, следи "вечити дерби" са Партизаном у недељу, 22. септембра, од 18 часова на стадиону у Хумској улици.

Црвена звезда је умало доживела хладан туш пред премијерно гостовање минхенском Бајерну у Лиги шампиона, иако га је можда и заслужила, иако јој је можда био и потребан у овом тренутку, јер је у највећем делу утакмице са Инђијом потпуно подбацила. Повратник у Суперлигу је добро чувао чувао драгоцену предност од 25. минута након гола Бранслава Томића, али је у финишу примио два гола из једанаестерца у свега три минута, од чега је први у 88. минуту био непостојећи, јер је фаул Видића над Вукановићем био ван шеснаестерца, што није видео судија Игор Стојиљковић. Оба пута с беле тачке био је прецизан Милан Павков - 2:1 (0:1).

Инђија је добро знала шта жели ове вечери, организовано се бранила и умела квалитетно и да одговори из контранапада. Црвена звезда је читав меч лутала у жељи да дође до преокрета, Милојевић је мењао и формацију, играо са два шпица што је у самој завршници донело значајан притисак пред голом противника, који је на крају поклекао уз велике проблеме.

Одлично су се гости припремили припремила за Звездину навалу. Екипа Срђана Благојевића је добро обезбедила везни ред, затворивши прилазе свом голу, али је са друге стране успевала и да повеже неколико пасова кроз средину, што је стварало проблеме домаћину у првом полувремену. Тек када је екипа Владана Милојевића активирала бокове и почела да прави вишак по страни, настали су и проблеми пред голом Милоја Прековића.

Црвено-бели су први пут озбиљно припретили у 25. минуту утакмице, када се у колосалној шанси нашао Матео Гарсија након продора и додавања Ван ла Паре, а потом је већ у следећем налету Холанђанин ухватио волеј у ваздуху и измамио аплаузе Звездине публике, иако је био непрецизан. Ипак, нису то били онакви налети на какве је навикла публика на стадиону Рајко Митић. Казна за ту неубедљивост у Звездиној игри стигла је десет минута касније. Томић је одлично реаговао на одбијену лопту домаће одбране, а онда са некин 25 метара удаљености прецизним и снажним ударцем матирао Борјана, којег као да је изненадио тако добар шут противничког играча.

Црвена звезда је меч почела у саставу који би уз присуство Марина (уместо Иванића) и Гобељића (уместо Гајића) могао да започне меч и у Минхену против Бајерна на отварању групне фазе Лиге шампиона. Ипак, црвено-бели су имали доста проблема са добро постављеним противником, који је одлично затворио шеснаестерац, па је Милан Павков био потпуно безопасан. То је био знак за Владана Милојевића, који је на полувремену променио формацију и са терена извео Гајића, а убацио Томанеа. Црвено-бели су заиграли у систему 3-5-2, како би се одбрана Инђије ставила под додатно опретерћење, а голман Прековић на коначну капитулацију, која би променила ток утакмице. Стране су променили Ван ла Пара и Гарсија, како би са бокова што више лопти слало противнички петерац. Ипак, Инђија је била перфектна у дефанзивном скоку, очистивши готово сваку пред својим голом.

Једна таква акција, којој се по боку придодао Родић, избацила је Томанеа пред гол противника у 56. минуту, али је добро реаговао Прековић и врховима прстију пребацио лопту у корнер. Ипак, формација са тројицом дефанзиваца престављала је огроман ризик од евентуалних грешака. Једна таква ситуација, у којој је заостао Милуновић, отворила је фантастичан контранапад Инђије у 62. минуту. Брану Илића је успео да блокира Дегенек, потом је у сјајној шанси био и Томић, али је Борјан успео да одбрани.

Тај тренутак је озбиљно утицао на то да се утакмица распламса. Звезда је кренула напред, па је убрзо у одличној прилици био Ван ла Пара, којег је на супротној стативи нашао Томане, али је Прековић још једном био на месту. Холанђанин вечерас није упео да потврди епитет великог појачања, иако је имао неколико добрих потеза и продора. Ипак, далеко више се очекује од појачања за Лигу шампиона у овој сезони. Када је било јасно да ништа не може да промени на терену, у последњих 10 минута заиграо је јунак меча са Јанг Бојсом, Алекса Вукановић. Милојевић је направио прави потез убацивцањем Вулића уместо поново неубедљивог Иванића. Бивши играч Напретка је поново био конкретан, користио је сваку ситуацију да угрози гол противника, али ни он сам, као ни остатак екипе није имао довољно ни енергије, нитии могућности да пронађе пут до гола Инђије.

Вукановић је донео ту неопходну дозу енергије. У поменутом 88. минуту се у свом стилу залетео ка шеснаестерцу противника, после чега га је фаулирао Видић, па је Вукановић завршио у противничком шеснаестерцу. Ипак, на поновољеном снимку ситуације се јасно видело да је дефанзивац Инђије стартовао ван казненог простора, али Стојиљковић то није видео.

Црвена звезда је наставила да игра на тој енергији, па је уследио нови опасан налет. Прековић је оборио Гарсију, а Стојиљковић овога пута потпуно оправдано показао на белу тачку. Павков је поново преузео одговорност и донео шесту победу српском шампиону у овој сезони.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар