Богдан: Хтјели смо да покажемо да нисмо пали!

"Десило се и то - пораз у четвртфиналу, али завршили смо како треба"! Богдан Богдановић у суботу је поправио свој просек на 22,9 поена у осам утакмица Мундобаскета.

Кошарка 15.09.2019 | 14:01
Богдан: Хтјели смо да покажемо да нисмо пали!
Какав турнир је одиграо Богдан Богдановић у претходне две недеље!

У осам утакмица постигао је укупно 183 поена, или 22,9 у просеку. Два пута је пребацио границу 30 поена, два пута био између 25 и 30, такође два пута између 20 и 25.

Убацио је чак 35 тројки, или 4,4 по мечу, од тога Американцима и Чесима по седам, Италијанима шест.

Ако Пати Милс у мечу за треће место Аустралија - Француска постигне мање од 16 поена, Богдановић ће постати најбољи стрелац Светског купа.

Јасно је да је "ББ" оставио велики печат на такмичењу у Кини и да само релативно лош тимски резултат, пето место, може да га "избаци" из идеалне петорке Мундобаскета.

"Први пут је ова група играча испала у четвртфиналу, али шта је ту је, десило се и то. Треба да извучемо неке поуке и да се окупимо, па да пробамо поново за четири године", алудирао је на планетарни шампионат 2023. у Јапану, Индонезији и Филипинима.



Против Чешке су "орлови" у другој четвртини губили 13 разлике, па у финишу отишли на "плус 18", на путу до коначних 90:81.

"Тешко је наћи мотивацију за овакве утакмице. Немаш сатисфакцију у виду медаље, али сигурно нам је значило да завршимо турнир победом, да покажемо да нисмо пали после два пораза".

Чеси су једно време играли бриљантно.

"Убацили су свашта... Ми смо се трудили, држали смо се плана, нисмо имали толико грешака у одбрани, али примили смо неке невероватне кошеве. Поносан сам на момке што смо на крају пронашли карактер, одиграли како треба и опростили се победом", изјавио је сјајни бек.

Извор: мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Богданеее

15.09.2019 13:24

Цеститке. Пати Милс 15 поена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васке

16.09.2019 03:05

Хтео је несто да показе на вратилу и Змај од Сипова па пао у блато. Погледај на yт