Bogdan: Htjeli smo da pokažemo da nismo pali!

"Desilo se i to - poraz u četvrtfinalu, ali završili smo kako treba"! Bogdan Bogdanović u subotu je popravio svoj prosek na 22,9 poena u osam utakmica Mundobasketa.

Košarka 15.09.2019 | 14:01
Bogdan: Htjeli smo da pokažemo da nismo pali!
Kakav turnir je odigrao Bogdan Bogdanović u prethodne dve nedelje!

U osam utakmica postigao je ukupno 183 poena, ili 22,9 u proseku. Dva puta je prebacio granicu 30 poena, dva puta bio između 25 i 30, takođe dva puta između 20 i 25.

Ubacio je čak 35 trojki, ili 4,4 po meču, od toga Amerikancima i Česima po sedam, Italijanima šest.

Ako Pati Mils u meču za treće mesto Australija - Francuska postigne manje od 16 poena, Bogdanović će postati najbolji strelac Svetskog kupa.

Jasno je da je "BB" ostavio veliki pečat na takmičenju u Kini i da samo relativno loš timski rezultat, peto mesto, može da ga "izbaci" iz idealne petorke Mundobasketa.

"Prvi put je ova grupa igrača ispala u četvrtfinalu, ali šta je tu je, desilo se i to. Treba da izvučemo neke pouke i da se okupimo, pa da probamo ponovo za četiri godine", aludirao je na planetarni šampionat 2023. u Japanu, Indoneziji i Filipinima.



Protiv Češke su "orlovi" u drugoj četvrtini gubili 13 razlike, pa u finišu otišli na "plus 18", na putu do konačnih 90:81.

"Teško je naći motivaciju za ovakve utakmice. Nemaš satisfakciju u vidu medalje, ali sigurno nam je značilo da završimo turnir pobedom, da pokažemo da nismo pali posle dva poraza".

Česi su jedno vreme igrali briljantno.

"Ubacili su svašta... Mi smo se trudili, držali smo se plana, nismo imali toliko grešaka u odbrani, ali primili smo neke neverovatne koševe. Ponosan sam na momke što smo na kraju pronašli karakter, odigrali kako treba i oprostili se pobedom", izjavio je sjajni bek.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Bogdaneee

15.09.2019 13:24

Cestitke. Pati Mils 15 poena.

ODGOVORITE
Name

Vaske

16.09.2019 03:05

Hteo je nesto da pokaze na vratilu i Zmaj od Sipova pa pao u blato. Pogledaj na yt