БЛ: Моћна Борусија држала час, Грујић га дао...!

Ајнтрахт немоћан без Костића! Убедљив тријумф Милионера у дербију поподневног програма Бундеслиге.  Може ли неко да заустави Пака? Сјајни Шпанац уписао се у стријелце на свакој утакмици коју је одиграо ове сезоне. Рачунајући наступе за клуб и репрезентацију, на осам утакмица постигао је 10 голова!

Фудбал 14.09.2019 | 21:20
БЛ: Моћна Борусија држала час, Грујић га дао...!
Борусија није имала милости. Почистила је у дербију поподневног програма Бајер из Леверкузена са 4:0 уз два гола капитена Марка Ројса и барем на неколико сати преузела чело Бундеслиге. Лакше него што се очекивало Милионери су демолирали госте. Отворен фудбал Петера Боша није имао шансе данас на Вестфалену где су Милионери играли контре из снова и преко брзих играча развалили одбрану Фармацеута.

Пако Алкасер је отворио голеаду у 28. минуту после сјајног центаршута Хакимија, да би у наставку Џејдон Санчо са две асистенције обележио 50. наступ у Бундеслиги. Прво је Енглез послужио капитена Ројса у 51. минуту за 2:0, потом и Рафаела Герера у 83, пре него што је тачку још једном сјајном реализацијом ставио Ројс у надокнади утакмице за великих и заслужених 4:0.

Бајер је био ужасан данас, готово ниједном није озбиљно запретио Биркију па треба да слави што је попио само четири комада. Очигледно је да играју превише офанзивно и да озбиљнији тимови као Борусија то лако користе. Хватају их на брзину и на контре и лако уписују бодове.

Од осталих мечева у поподневном програму издвајамо можда и изненађујући пораз Ајнтрахта у Аугзбургу од 2:1. Без Филипа Костића (прехлада) и Мијата Гаћиновића (повреда), Орлови и нису могли да буду конкурентни на овом мечу па се тандем Марко Рихтер - Флоријан Нидерлехнер (овај други дао прелеп гол за 2:0) побринуо за премијерни тријумф Бавараца у новој сезони.

У стрелце се уписао данас и Марко Грујић (други пут ове сезоне), али његов погодак главом у 83. минуту није био довољан Херти да избегне пораз у Мајнцу. Било је 2:1 за домаћина на крају, а тријумф популарним Зерофајверсима донео је штопер Сент Жуст у 88.

У локалном дербију покрајине Борусија из Менхенгладбаха је као гост победила Келн голом Алесана Плее у раној фази утакмице, док је Унион из Берлина изгубио од десткованог Вердера са 2:1 код куће и то само две недеље након што је на истом месту узео меру Дортмунду. Играо је и Невен Суботић који је добио црвени картон у надокнади времена.

Четири меча у Бундеслиги - пет голова.

Један меч у ДФБ Покалу (њемачком Купу) - гол.

Један меч у њемачком Суперкупу - гол.

Два меча за Шпанију - три гола!

То је учинак Пака Алкасера на старту сезоне 2019/10!

Сјајни нападач Борусије Дортмунд у данашњој побједи над Бајер Леверкузеном 4:0 (1:0), уписао је осми наступ у сезони, рачунајући наступе за клуб и репрезентацију, а десети пут уписао се у стријелце.

То значи да је на сваком мечу, који је одиграо ове сезоне, затресао мрежу ривала!

Данашњи гол био је довољан за вођство "милионера" против "апотекара" након првог полувремена, у једном од дербија четвртог кола Бундеслиге, да би тријумф био потврђен у наставку меча.

БИТИ НАВИЈАЧ ЈЕ ЉУДСКО ПРАВО!

Навијачи Унион Берлина на данашњој утакмици одали су почаст Иранки Шахар Кодајари, која се запалила након што је осуђена на шест мјесеци затвора јер је покушала да уђе на стадион у својој земљи и гледа утакмицу.

"Против родних забрана на стадионима. Бити навијач је људско право!", поручили су навијачи берлинског клуба.

Само што је почело друго полувријеме, сјајни асистент Џејдон Санчо упослио је Марка Ројса, Алкасер је претходно пропустио лопту по ноге, а капитен Борусије милимтераски прецизно погодио за 2:0.

Ту није био крај.

И у петом узастопном мечу против Бајер Леверкузена, сјајна Борусија постигла је бар три гола (раније 3:2, 4:0, 6:2, 3:0).

Поново је асистент био Санчо, а у стријелце се уписао Рафаел Гереро, да би Ројс у посљедњим тренуцима сусрета својим другим голом потврдио трећи тријумф у сезони, док је Бајер Леверкузен доживио први неуспјех.

"ПЕНАЛИЈАДА" И КАРТОНИЈАДА У БЕРЛИНУ

Већ у првих 14 минута дуела Унион Берлин - Вердер, гледаоци су видјели два једанаестерца.

Прво су гости повели у петом минуту, да би домаћи узвратили девет минута касније.

И трећем голу претходила је најстрожа казна, коју у гол није успио да претвори Дејви Класен, стријелац првог гола, али јесте Никлас Филкруг, који је натрчао на лопту и поспремио је у мрежу новајлије у лиги за 1:2.

У финишу меча - два искључења.

Прво је Невен Суботић у 89. због другог жутог картона прије осталих морао под туш, да би иста судбина два минута касније задесила и Нурија Шахина.

НЕМА СРБА, НЕМА БОДОВА

У поразу Херте у Мајнцу 1:2, Марко Грујић постигао је једини гол за тим из Берлина, који је након данашњег неуспјеха пао на посљедњу позицију на табели.

Ајнтрахт је поражен на гостовању Аугзубргу, а у тиму из Франкфурта није било српских интернационалаца Мијата Гаћиновића и Филипа Костића, док је меч с клупе одгледао Дејан Јовељић.

БУНДЕСЛИГА - 4. КОЛО:

Аугзбург - Ајнтрахт 2:1 (2:0)
/Рихтер 35, Нидерлехнер 42 - Пасијенсија 73/

Борусија Дортмунд - Бајер Леверкузен 4:0 (1:0)
/Алкасер 28, Ројс 49, 90, Гереро 82/

Келн - Борусија Менхенгладбах 0:1 (0:1)
/Плеа 14/

Мајнц - Херта 2:1 (1:0)
/Кваизон 40 - Грујић 83/

Унион Берлин - Вердер 1:2 (1:1)
/Андерсон 14 пен - Класен 5 пен, Филкруг 55/

РБ Лајпциг - Бајерн Минхен 1:1 (1:1)
/Форсберг 45+3 – Левандовски 3/

Одиграно у петак:

Фортуна Диселдорф - Волфсбург 1:1 (1:1)
/Гиселман 16 - Вегхорст 29/

У недјељу:

Хофенхајм - Фрајбург (15.30)
Падерборн - Шалке (18.30)

ТАБЕЛА: Лајпциг 10, Борусија Дортмунд 9, Бајерн Минхен 8, РБ Волфсбург 8, Борусија Менхенгладбах 7, Бајер Леверкузен 7, Фрајбург (-1) 6, Ајнтрахт 6, Вердер 6, Шалке (-1) 4, Хофенхајм (-1) 4, Фортуна Диселдорф 4, Унион Берлин 4, Аугзбург 4, Келн 3, Мајнц 3, Падерборн (-1) 1, Херта 1.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар