BL: Moćna Borusija držala čas, Grujić ga dao...!

Ajntraht nemoćan bez Kostića! Ubedljiv trijumf Milionera u derbiju popodnevnog programa Bundeslige.  Može li neko da zaustavi Paka? Sjajni Španac upisao se u strijelce na svakoj utakmici koju je odigrao ove sezone. Računajući nastupe za klub i reprezentaciju, na osam utakmica postigao je 10 golova!

Fudbal 14.09.2019 | 21:20
BL: Moćna Borusija držala čas, Grujić ga dao...!
Borusija nije imala milosti. Počistila je u derbiju popodnevnog programa Bajer iz Leverkuzena sa 4:0 uz dva gola kapitena Marka Rojsa i barem na nekoliko sati preuzela čelo Bundeslige. Lakše nego što se očekivalo Milioneri su demolirali goste. Otvoren fudbal Petera Boša nije imao šanse danas na Vestfalenu gde su Milioneri igrali kontre iz snova i preko brzih igrača razvalili odbranu Farmaceuta.

Pako Alkaser je otvorio goleadu u 28. minutu posle sjajnog centaršuta Hakimija, da bi u nastavku Džejdon Sančo sa dve asistencije obeležio 50. nastup u Bundesligi. Prvo je Englez poslužio kapitena Rojsa u 51. minutu za 2:0, potom i Rafaela Gerera u 83, pre nego što je tačku još jednom sjajnom realizacijom stavio Rojs u nadoknadi utakmice za velikih i zasluženih 4:0.

Bajer je bio užasan danas, gotovo nijednom nije ozbiljno zapretio Birkiju pa treba da slavi što je popio samo četiri komada. Očigledno je da igraju previše ofanzivno i da ozbiljniji timovi kao Borusija to lako koriste. Hvataju ih na brzinu i na kontre i lako upisuju bodove.

Od ostalih mečeva u popodnevnom programu izdvajamo možda i iznenađujući poraz Ajntrahta u Augzburgu od 2:1. Bez Filipa Kostića (prehlada) i Mijata Gaćinovića (povreda), Orlovi i nisu mogli da budu konkurentni na ovom meču pa se tandem Marko Rihter - Florijan Niderlehner (ovaj drugi dao prelep gol za 2:0) pobrinuo za premijerni trijumf Bavaraca u novoj sezoni.

U strelce se upisao danas i Marko Grujić (drugi put ove sezone), ali njegov pogodak glavom u 83. minutu nije bio dovoljan Herti da izbegne poraz u Majncu. Bilo je 2:1 za domaćina na kraju, a trijumf popularnim Zerofajversima doneo je štoper Sent Žust u 88.

U lokalnom derbiju pokrajine Borusija iz Menhengladbaha je kao gost pobedila Keln golom Alesana Plee u ranoj fazi utakmice, dok je Union iz Berlina izgubio od destkovanog Verdera sa 2:1 kod kuće i to samo dve nedelje nakon što je na istom mestu uzeo meru Dortmundu. Igrao je i Neven Subotić koji je dobio crveni karton u nadoknadi vremena.

Četiri meča u Bundesligi - pet golova.

Jedan meč u DFB Pokalu (njemačkom Kupu) - gol.

Jedan meč u njemačkom Superkupu - gol.

Dva meča za Španiju - tri gola!

To je učinak Paka Alkasera na startu sezone 2019/10!

Sjajni napadač Borusije Dortmund u današnjoj pobjedi nad Bajer Leverkuzenom 4:0 (1:0), upisao je osmi nastup u sezoni, računajući nastupe za klub i reprezentaciju, a deseti put upisao se u strijelce.

To znači da je na svakom meču, koji je odigrao ove sezone, zatresao mrežu rivala!

Današnji gol bio je dovoljan za vođstvo "milionera" protiv "apotekara" nakon prvog poluvremena, u jednom od derbija četvrtog kola Bundeslige, da bi trijumf bio potvrđen u nastavku meča.

BITI NAVIJAČ JE LJUDSKO PRAVO!

Navijači Union Berlina na današnjoj utakmici odali su počast Iranki Šahar Kodajari, koja se zapalila nakon što je osuđena na šest mjeseci zatvora jer je pokušala da uđe na stadion u svojoj zemlji i gleda utakmicu.

"Protiv rodnih zabrana na stadionima. Biti navijač je ljudsko pravo!", poručili su navijači berlinskog kluba.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, sjajni asistent Džejdon Sančo uposlio je Marka Rojsa, Alkaser je prethodno propustio loptu po noge, a kapiten Borusije milimteraski precizno pogodio za 2:0.

Tu nije bio kraj.

I u petom uzastopnom meču protiv Bajer Leverkuzena, sjajna Borusija postigla je bar tri gola (ranije 3:2, 4:0, 6:2, 3:0).

Ponovo je asistent bio Sančo, a u strijelce se upisao Rafael Gerero, da bi Rojs u posljednjim trenucima susreta svojim drugim golom potvrdio treći trijumf u sezoni, dok je Bajer Leverkuzen doživio prvi neuspjeh.

"PENALIJADA" I KARTONIJADA U BERLINU

Već u prvih 14 minuta duela Union Berlin - Verder, gledaoci su vidjeli dva jedanaesterca.

Prvo su gosti poveli u petom minutu, da bi domaći uzvratili devet minuta kasnije.

I trećem golu prethodila je najstroža kazna, koju u gol nije uspio da pretvori Dejvi Klasen, strijelac prvog gola, ali jeste Niklas Filkrug, koji je natrčao na loptu i pospremio je u mrežu novajlije u ligi za 1:2.

U finišu meča - dva isključenja.

Prvo je Neven Subotić u 89. zbog drugog žutog kartona prije ostalih morao pod tuš, da bi ista sudbina dva minuta kasnije zadesila i Nurija Šahina.

NEMA SRBA, NEMA BODOVA

U porazu Herte u Majncu 1:2, Marko Grujić postigao je jedini gol za tim iz Berlina, koji je nakon današnjeg neuspjeha pao na posljednju poziciju na tabeli.

Ajntraht je poražen na gostovanju Augzubrgu, a u timu iz Frankfurta nije bilo srpskih internacionalaca Mijata Gaćinovića i Filipa Kostića, dok je meč s klupe odgledao Dejan Joveljić.

BUNDESLIGA - 4. KOLO:

Augzburg - Ajntraht 2:1 (2:0)
/Rihter 35, Niderlehner 42 - Pasijensija 73/

Borusija Dortmund - Bajer Leverkuzen 4:0 (1:0)
/Alkaser 28, Rojs 49, 90, Gerero 82/

Keln - Borusija Menhengladbah 0:1 (0:1)
/Plea 14/

Majnc - Herta 2:1 (1:0)
/Kvaizon 40 - Grujić 83/

Union Berlin - Verder 1:2 (1:1)
/Anderson 14 pen - Klasen 5 pen, Filkrug 55/

RB Lajpcig - Bajern Minhen 1:1 (1:1)
/Forsberg 45+3 – Levandovski 3/

Odigrano u petak:

Fortuna Diseldorf - Volfsburg 1:1 (1:1)
/Giselman 16 - Veghorst 29/

U nedjelju:

Hofenhajm - Frajburg (15.30)
Paderborn - Šalke (18.30)

TABELA: Lajpcig 10, Borusija Dortmund 9, Bajern Minhen 8, RB Volfsburg 8, Borusija Menhengladbah 7, Bajer Leverkuzen 7, Frajburg (-1) 6, Ajntraht 6, Verder 6, Šalke (-1) 4, Hofenhajm (-1) 4, Fortuna Diseldorf 4, Union Berlin 4, Augzburg 4, Keln 3, Majnc 3, Paderborn (-1) 1, Herta 1.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar